Jumaat, 30 November 2012

Collection of Lego Shell ... Completed

.
memblogkan diri again ... still sajhe nak cerita pasal koleksi LEGO SHELL ... so akhirnya berjaya juga melengkapkan keenam enam model lego termasuk model minifigures Shell tersebut ... :D




hemm dalam aku duk surfing FB ... tup tup ada member aku share pasal LEGO SHELL ni ... dan dia share gambar bawah ni volleh ... :-SS


lalu aku tertanya tanya dimanakah aku leh dapatkan Display Case atas ni selain dari Mudah.My ... hemmmm still tertanya tanya ... ke memang ada jual kat Shell ... ni tak tau lahh apa plak term dia kan untuk dapatkan benda ni ... tup tup nak BONUS LINK 2 Keping dan kena isi VPower RM80 hinggit ... matilahhhh :-SS

hemmm so pasal display case tu akan aku fikirkan sama ada aku gigih nak grab or just guna case yang aku boleh beli kat DAISO jah ... ;)) so jadinya ... gitulahh kisah untuk entry kali ni ... as usual stayTuned for next entry dari aku ;)

TakSangkaYer ... :-t

.

8 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

salam.. nak tny.. apa hukumny klu simpan patung lego tu sbg hiasan? dlm Islam blh ke? just nk tny.. klu blh igt nk bli jgk.. tq..

KeMatZ berkata...

erkkk alamak ... saya ni bukan ustaz dan bukan pakar sangat dalam hukum hakam ni ... cuma apa yang saya pegang ... tujuan kita ... kalau patung lego tu saudara/saudari kumpul untuk disembah maybe lahh tak leh kot ... tapi kalau setakat koleksi tak ada masalah ...

terpulang pada niat ... sama juga dengan anak patung ... teddy bear ... gambar yang digantung ... walaupun gambar sendiri ... ada juga jalan cerita dia ... terpulang pada niat kita ... :)

mungkin boleh diajukan soalan ini di saluran yang sebenarnya ... terima kasih ;)

oh lupa nak tanya ... kenapa tidak berani letak nama saudara/saudari dalam comment ini ... :-?

Tanpa Nama berkata...

display case tu boleh beli kat shell dgn harga rm60..xpayah isi minyak pun.saya dah beli ;)

KeMatZ berkata...

itu lahh ... dah try banyak stesen semua out of stock ...

tapi tak apa dah buat booking ... barang ada depa call ... heheheh :P

Tanpa Nama berkata...

nak tanya...
model minifigures Shell tu beli mana?bkn yg skali dgn keta kan?

KeMatZ berkata...

minifigures yang duk jadi model dengan kereta tu ... memang bukan dibeli di Shell ... tu boleh didapati di ToyRus ... :D

Hairuddin Mohd berkata...

Salam der..nk mintk tlong la..klu bookg tuk sy bleh..da merata cri..sume xde stok..

KeMatZ berkata...

salam ...

hemmm aku pun still tak dapat dapat pihak Shell yang aku booking tu pun tak calling calling lagi ... tiap kali aku singgah katanya stock tak sampai ... hemmmm ...

memang masuk dalam case Daiso jer lahhh hahahahha :P

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin