Selasa, 20 September 2016

Pembersihan Friendlist

.
 

Ragam Dalam FB
pernah tidak kamu terlihat
status
pembersihan friendlist
hahahahah
kekadang aku tertanya tanya
sendiri sambil fikir fikirkan
 
itu pun sebab
baru baru ni macam kerap
pula friendlist aku
atau
yang aku follow
(aku x add as friends)
tetiba ingin
buat pembersihan friendlist

antara yang mereka kata
ramai ramai kawan
tapi ada yang tak pernah
comment
oklah tu
nak click button LIKE
pun lagi lahh

tetiba aku rasa
penting ke
LIKE bagai tu
and
aku terfikir
aku memang jarang nak
LIKE LIKE
status depa semua ni
kalau LIKE pun tak
COMMENT ko rasa
hahahah

so secara logic
aku antara yang bakal
diremove dari friendlist
depa lah kan
secara logic
tapi
sampai la ni
masih lagi jer
as a friends

ko rasa
hahahaha
depa ni memang
saja nak perhatian kot
seddihhh kan
bila fikir fikirkan
apa nak buat

dalam kes pelik tapi benar
ada beberapa friendlist aku
yang dulu add aku
tup tup
aku dapat
REQUEST AS FRIEND

KO RASA
????????????????


TakSangkaYer ... :-t
.

Isnin, 5 September 2016

Apa Beza ???

.

apa perbezaan dua benda di atas ni
gambar pertama
cuba diindahkan dengan melibatkan kos yang tinggi
manakala
gambar kedua
cuba dirobohkan atas alasan fahaman agama

jadinya
kenapa gambar pertama tidak
dirobohkan jua
kenapa perlu diindahkan
adakah
fahaman agama di peringkat negeri
dan peringkat negara
berbeza

serius tidak faham
:-?

TakSangkaYer ... :-t
.

Khamis, 1 September 2016

Laka Laka Plak

.
 

tetiba aku tertarik nak meroyan
kat ruangan aku ni
maklumlah ruangan ni pun
dah ala ala
sendu gak

tak tahu macam kamu boleh berfikiran begitu
tapi bagi aku
satu sajhe
bawa bawalah bercampur masyarakat
jangan hanya duk dalam
golongan atau level kamu
sahje

sebab bila kamu tidak campur
masyarakat
tidak berkawan dengan semua
peringkat taraf hidup masyarakat
ini lah akhirnya

kamu
meroyan tidak puas hati
membebel tanpa fakta
keluar statement apa apa ntah
sehingga terserlah kekurangan
kecerdikan kamu itu

ntahlah
bagi aku
pastinya mereka mereka sudah
melakukan kajian terperinci
sebelum mengeluarkan
statistik
kan

tapi tulah
seperti dibilang
sekiranya kamu tidak bergaul
dengan others masyarakat
mana kamu tahu
kamu cuma nampak
pekara pekara biasa disekeliling
kamu
pekara pekara sama taraf
dengan gaya hidup kamu
betul tidak

ntahlahh
aku bebel bebel
lebih lebih pun bukan dapat apa
cuma aku ni pun
sajhe sajhe meroyan
coz
tetiba dapat idea
untuk kembali
mengactivekan
ruangan ku ini

andai ada yang tidak boleh menerima
terpulang
negara demokrasi maa
kita berhak memilih
eehhhh !!

PEACE :)

TakSangkaYer ... :-t
.

Rabu, 24 Ogos 2016

What Akademi Fantasia Again ..

.
 

Demam Akademi Fantasia
Kembali Lagi

so amacam
first week punya konsert
dah ada yang dalam pilihan anda
hahahaha
so
bagi aku
ada dah beberapa pelajar
yang dah mula aku nak nengok
hahahaha
antaranya

AFI
RESHMA
ARA

as backup
JASPER
RAHILA
AMAL

hahahah
ala aku ni pun sokong dari jauh jah
tak ada nyer nak gigih gigih macam dolu dolu
dah berakhir kot zaman zaman gigih itu
kali ni
layan suka suki jer
and
duk lahar lahar dalam group
GIGIH kitorang
heheheheh
ialah
dari duk perabih undi
baik aku beli LEGO
betuk tak
so sokong
suka suki jah

so apa apa pun
ALL THE BEST
buat
PELAJAR PELAJAR
AKADEMI FANTASIA 2016

Peace :)

** tetiba teringat zaman zaman kegigihan time  AF6 dan zaman zaman fanclub AF5 ... daaammmeeeddddd :(


TakSangkaYer ... :-t
.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin