Jumaat, 31 Disember 2010

depa memang bangsat .....

.
hemmmm hari ni hari terakhir aku duk memblogkan diri dalam tahun 2010...... dan aku tutup penulisan blog aku tahun ni dengan ingin mencarut kepada tempat aku berkerja.... BANGSAT.... BANGSAT buat mereka.....


kenapa aku marah sangat.... mana tak nyer.... satu Malaysia tahu... yang 31/12/2010 ni cuti umum.... cuti peristiwa... cuti sempena kejayaan Malaysia menang Piala Suzuki.... PM dah announce dah cuti umum...

but.. company aku lain.... maybe sebab depa ingat kilang ni berada di bawah jajahan Timor Leste kot.... so kerja.... fine... nasib depa kata ada replacement next year.... but tak sure lagi bila .... kalau dengar khabar najis 1hb 2 or maybe time cuti nuzul quran... (ni another mangkuk... kilang kat selangor ok... so memang nuzul quran tu cuti... apakah tak cutinyer... hazab...)

aku lebih prefer kalau depa bagi penambahan sehari pada semua pekerja extra one day Annual Leave... lagi senang... lantak pi lahh bila kita nak gunakan... tapi tu biarlah HR aku yang handle.. motip lahh kitorang nak ajar dia HR nyer topic plak kan.... memang bengap taham mangkuk tingkat macam tu... :P

ok kembali balik citer pasal aku marah bangat.... citer pasal hari ni... ok... semua beria suruh kitorang kerja.... finally hari... all boss.... pangkat tinggi semua mana.... menghilang.... tak ke bangsat tu..... ko suruh orang lain kerja... korang duk umah besuka ria dengan anak bini.... serius bangsat ok....

nasib kepala HR ada... kalau dia pun takada... memang lagi menirap semua... commonlahhh... walaupun korang berpangkat tinggi.... kena fikir orang lain gak..... kalau dah suruh kerja... apasalahnyer korang pun kerja..... korang ingat orang bawahan ni tak ada anak bini.....

lepas tu team HR... boleh plak mai... dengan etika pakai suka hati depa jer... berjeans bagai.... ingat ni kilang ayam ke apa... suka hati mak bapak korang jer... kalau kitorang berpakai bebas... mula lahh korang keluar memo bagai..... tak ke bangsat tu..... tak pasal pasal sorang tadi kena carut ngan aku....

perhhh.. bila pikir balik... di penghujung tahun ni.... makin teruk plak attitude aku ni...... tapi nak buat macam mana... kalau ko tak buat macam tu... depa akan suka suki pijak ko.... kita kena bangkit... kena fight for your right..... biar depa kata kita kuang ajaq... tak apa kuang ajaq pada mereka yang bebal tak apa kot... but yang penting ko tau bila hang patut kuang ajaq.... :P

oklahhh malas aku nak bebel panjang panjang...... pada kalian semua yang folloq blog aku.... aku nak mintak maap lahh kalau ada diantara kalian yang terasa ke.... salah silap aku ke... well aku ni ada time memang cakap lepas... tapi ada time aku memang penyegan orang nyer... serius.... :P

oklah pada semua pengunjung blog aku ni.... selamat menyambut tahun baru... semoga esok.... dan hari hari mendatang akan membawa kecerian pada kalian semua......

salam tahun baru dari aku Kematz..... ;)

TakSangkaYer....:-t
.

Selasa, 28 Disember 2010

jadi tour guide pada Ika ...

.
ahad lepas.... aku memang tiada apa apa plan... tetiba ajhe sehari sebelum tu... si Ika sms tanya either aku balik SouthParkz or not... so aku jawab.. tak... and awatnya hang tanya.... so dia nak minta tolong jadi tour guide dia ke Wisma Sejarah and Ampang Point... vollehh... :-?

ishh ni lahh membesar di lembah klang... but... jalan KL pun fault... wakakka so... aku no hal.. janji ko mai umah aku pickup aku... so.. seperti dirancang.. around kul 11 lebih.. si Ika dah tunggu aku kat bawah.... so kitorang gerak terus menuju Wisma Sejarah...

aku dah mushkil minah ni nak buat apa kat wisma Sejarah.... dia nak buat kajian sejarah ke apa... wakakkaka.... aku plak baru lahh tau kewujudan wisma ni.. ni pun aku duk google nak tau kat mana actually terletaknya wisma ni..... :P

so sampai... rupa rupanya.. si Ika ni nak gi Food Testing untuk wedding dia nanti.... so kebetulan caterer tu ada majlis kat dewan kat Wisma tu... so... itu lahh citernya purpose ke Wisma Sejarah... ;)


so kitorang telah ngap dulu makanan untuk majlis wedding tak tau siapa hari tu kahwin... bila akak caterer tu.. suruh food testing.... so aku sempatlah snap snap gambar... tapi ika just amik caterer dia jer... set pelamin apa semua dia tak amik ngan akak ni.. but ada benda gak dia deal ngan akan ni... macam hiasan meja pengantin ngan pintu gerbang... heheheh just tanya tanya harga jer.... :)

so selesai.. kitorang ditapaukan gak makanan coz nak past kat parent Ika.... so next station ke Ampang point nyer area... si ika nak usha pelamin.... aku lupa nama kedai tu.. apa ye... Satris kot.... ye lahh tu.... but time ni kitorang tunggu nak dekat 1hour gak lahh baru akak tu mai... dia punya staff muka punyalahh kelat... senyum pun tarak... sorry lahh yek... ko silap orang.. aku yang mai... memang kena band lahh korang.... huhuhuhu :P

bila dah tunggu hampir 1hour... akak tu sampai... bila sembang sembang... pelamin yang dikehendaki... dah fully book... so pada aku... sia sia jer tunggu 1hour... sembang ngan akak tu tak sampai pun 20minit.... huhuhuhu ;))

lepas tu lepak makan kat SR... hehhe haruslahh si Ika support... thanx ika... tiba tiba dia call dia punya pereka baju pengantin dia si man kajang untuk ask pasal pelamin... tup tup si man kajang suruh turun ke butik dia... amik ko....

so lepas tu terus shoot ke Kajang... dalam hati aku... hello tak ada dalam perjanjian ok... hahahha tapi memandangkan ika ni member suka duka.... ikutkan jerlahhh.... so sampai ke butik man kajang... so sembang pasal baju pengantin dia.... korang kenal kan man kajang yang mana... sila cari sendiri... ;)

time tu sempatlah kitorang nengok album wedding si Umie Aida... giler curtlast.... cun ok Umie Aida... hehehehhe.... pada ika ko jangan nak berangan nak package photo mengalahkan umie Aida.... =))

dah lepak.... time nak kul 4.30ptg... si Ika ni ada bowling nyer games kat Warta... so.. terpaksa lahh aku join nengok dia main bowling dulu... coz dia nak antar aku confirm tak sempat.... kebetulan Man Kajang pun main gak... so kitorang bertiga gerak ke Warta... but before tu lepak dulu ngeTeh kat bandar baru bangi.... ye.. BBB ni memang banyak kedai makan... dan one day akan aku gi try satu persatu... :P

di Warta.. kitoran slumber bawa makanan yang ditapau tadi.. coz parent ika ada mai coz abah dia pun membowlingkan diri time tu... so mak and adik adik ika test food kat situ dan dorang pun rasa puas hati lahh.. cuma dalca dia jer kot... dorang kureng berkenan.. aku memang tak amik pun tadi... hehehe :)

so around 7 gak lahh habis 5 games si ika ni main... dia dapat no 11.. aku nengok skill bowling dia semakin hebat sehhh... gaya pun balingan pun dah lain dah... hehehehhe.. ini mcam aku kena berguru ngan dia ni... hahahha :P

so habis jer semua tu.. si ika pun hantar aku pulang ke pangkal jalan... so begitulahh citernya aku menjadi tour guide pada si Ika ni... dari Jalan Tun Razak... sampai ke Ampang... Sampai ke Kajang... Sampai ke Bangi... amik ko... nasib tak sampai ke Nilai or PD..... PD... :-? PD tempat bakal husband dia.... :P

as usual... stayTuned for next entry ok.....;)

* bila aku duduk dengar perbincangan Ika ni... dalam diam aku tertekan..... :(

TakSangkaYer...:-t
.

Isnin, 27 Disember 2010

pre wedding photoshoot ......

.
kembali berblog aku... dont worry aku dah kembali active seperti sediakala.... well seperti aku katakan... demam ni kita kena lawan... kalau kita layankan... hemmmm memang atas katil lahh seharian kita.... :P

so... last sabtu... seperti dah deal ngan Adam... kitorang sessi photo pre wedding untuk pasangan si wady dan anne.... coz depa amik package apa... opss aku lupa... package gold kot.... paling mahal nyer... hehehehe ;)

so pada mulanya janji around 4.30ptg kat area putrajaya.. but ada something happened... kitorang terlambat 15minit.... heheheh nasib lahh pasangan ni aku leh handle... hehehehehhe... so first place kitorang ke kelab tasik... but before adam shoot the picca... kitorang lunch dulu.. bengongkan.. nak kat kul 5 baru lunch... choii sungguh.. :-B


ala kitorang just beli tapau jer.... hehehehhe... tu makan pun tepi parking... nengok gambar atas tu... choii sungguh si anne ni dia lehh snap gambar aku tengah makan... nasib aku tak ada hal nyer...... heheheheh :P

so bila semua done... pasangan dah bersiap... maka bermula lahhh posse mereka kat tepi tasik... macam macam lahh depa buat..... hehehhee aku... aku just arah jer... ada masa aku just lepak jaga barang... yang shoot si adam... dia kan ada camera mahal... ;)

selesai scene pertama dengan gaya santai.... kitorang pun tukar port.... dan pasangan pun... bukan saja tukar port... malah bertukar pakaian... untuk scene kedua..... scene kedua... kitorang pilih kat bangunan kehakiman....... hemm.... nak tau depa pakai apa... amik ko.....

style kan... Pirate.... serius aku kata... kalau tiba tiba malam tu depa kena cekup... memang aku tak tau nak jawab apa... tiba tiba pirate ada kat bangunan kehakiman.... hahahhaha.... dan dan jer aku.... motip lahhh nak kena cekup bagaikan.... hahahhaa :)

opss gambar bawah ni.... hahahha.... ni lahh dia....

bila orang kata jangan kacau.... nak juga... kan dah kena tawan..... haaa padan ngan muka..... =))

bila dah selesai 2 scene untuk pre wedding depa tu... kitorang pun cargas pulang... before pulang... lepak dulu dinner kat USJ..... si wady dah flat ... dia plak demam.... kesian.. hehehehhe..... apa nak buat musim demam.... :P

so gitulahh kekdahnyer..... citer pasal title kali ni.... so as usual... stayTuned for next entry ok... ;)

* gambar atas semua dari camera ayam aku jer... kecuali gambar kena tawan tu... dari camera mahal enAdam.... nak nengok gambar dia.. gi sini ... SOV ....

TakSangkaYer..:-t
.

Sabtu, 25 Disember 2010

mc akhirnya ....

.
semalam finally aku mc... huhuhuhu dalam setahun aku tak pernah amik mc... finally semalam aku amik gak.... walaupun before this aku ada ke klinik... but aku tak mintak mc... heheheh tapi semalam serius... maybe aku upset..... so aku pedulikan semua... so dapat mc and balik umah... tido..... seharian...


serius... balik umah... lepas makan... pekena ubat... terus aku flat... sampai ke malam... malam pun aku bangun just makan ubat.... giler betul nyer berehat..... so pada mereka yang ada call... ada sms ke ... sorry lahh kalau aku tak reply... serius... hphone pun aku tak nengok.... bila nengok banyak misscalled and sms... huhuhuu ;))

oklahh... hopefully today... aku kembali pulih seperti biasa.... coz ada benda yang hendak diuruskan.... so.. gitulahh.... :P

as usual... stayTuned for next ntry dari aku ;)

TakSangkaYer...:-t
.

Khamis, 23 Disember 2010

Tekad ....

.
tadi siang... time di office.... ntah macam mana suddenly mood aku rasa tak best.... bila ada benda yang tak best telah sampai ke telinga aku.... dammed.... mood nak buat kerja hilang macam tu jer.... so aku more surfing.... facebooking and layan lagu..... ntah macam mana... tiba tiba mp3list aku lehh memutarkan lagu TEKAD dendangan Andy Flopp Poppy... terus feel semacam jer..... ;)

so kat bawah ni aku ada tepek lirik dia.... kalau tak silap liriknye ditulis oleh Taheera Rosheena.... tu pun aku jumpa lagi ni dalam FB.... huhuhu.. so if lirik dia ada salah dan silap jangan marah ye... sebab aku dengar... aku taip balik.... :P


terdengar sebuah cerita
kisah perit sang pujangga
bekorban usia muda
meniti jambatan cita

tika melebar sayapnya
datang ribut tak diduga
terjatuh ditimpa tangga
hampir lumpur semangatnya

perisai ini tidak dapat bertahan lagi
bertubi tubi sering diuji
tetapi hati tiba tiba segar kembali
tak akan lemah teguh berdiri

semua mahu berjaya
insan yang cekal hatinya
subur dari putus asa
mengbilang syukur yang ada

terbentuk sebuah jiwa
permata penuh rahsia
menyerahkan segalanya
kepada yang maha esa



serius.... aku rasa cool dan tenang jer bila dengar lagu ni..... so biarlah apa jua yang terjadi aku cuba hadapi dengan tenang... dan kuserahkan ajhe pada yang MAHA ESA... insyaALLAH....

TakSangkaYer... :-t
.

Rabu, 22 Disember 2010

Analoque at IB

.
last sunday.... aku berkesempatan gi menonton persembahan Akustik gabungan Monoloque dan artist kegemaran aku... Cik Ana Raffali... di konsert yang diberi nama Analoque.....

aku ke sana ngan si Hadek berdua... coz ramai yang agak kureng berminat nak ke sana... geng kitorang lahh heheheh.... so kebetulan si Hadek ni memang follower monoloque... even dari zaman loque with butterfingers lagi.... so easy untuk aku ajak gi bersama... :)

kitorang gi menonton sessi malam... coz siang aku agak kureng berani nak janji... almaklumlahhh kerja macam tenaga buruh cambodia kekdahnya.... dan memang kebetulan hari tu aku kerja sampai kul 5 amik ko.... hahahahha....

so persembahan bermula pada around kul 9.... walaupun dalam jadual kata 8.45mlm its normal... konsert macam ni... but xnormal kalau di IB.... huhuhuhu ;))

cerita pada persembahan.... tak ada apa yang aku leh katakan... sememangnya MONOLOQUE dan ANA RAFFALI malam tu membanggakan.... persembahan live akustik mereka memang heaven... seronok melayan... sampai ada kala ko tak sedar... masa berlalu.... congrats to both of you Loque and Ana =D>

habis persembahan... biasa lahhh kitorang duk snap snap gambar.... dan aku seperti biasa... akan jumpa CikAna untuk say hi... and bergambar bersama... hihihihi ;)

lepas tu aku ngan hadek gi lepak ngeTEH kat area belakang IB tu... then cargon balik... time tu masing masing dah ngantuk esok nak kerja.... huhuhuuh.... so tahniah pada pihak penganjuran.... tahniah pada MONOLOQUE dan ANA RAFALLI and THE MARHAENS atas persembahan yang terbaik dan padu..... \:D/

so... gitulahh kekdahnyer citer konsert Analoque..... if depa ada buat DVD untuk persembahan ni... confirm aku akan beli.... coz berbaloi..... pada aku lahh... tak tau lahh pada orang lain.... :P

so as usual... stayTuned for next entry dari aku.... ;)

TakSangkaYer...:-t
.

Selasa, 21 Disember 2010

no title ...

.
kagum
bila ku perhatikan
dia memang bijak
mengelak dari mengaku
kesilapan

senang dileparkan
pada orang lain
yang boleh dia makan
sungguh kasihan
pada mereka
yang dipersalahkan

diam

bingit
kata kata belakang
ketidak puas hati
hingga seronok
menambah garam

tapi
hanya dibelakang
malah ada yang
kata
biarkan dia
dengan dia punya ragam

oh
no wonder
dia semakin
naik tocang
kerana tiada
yang menghalang

NOTED



TakSangkaYer...:-t
.

Isnin, 20 Disember 2010

AntaraBandarRetroNite .....

.
wokkehhh.... kembali memblogkan diri..... kalau before this aku duk citer pasal dinner company tempat aku kerja... so now aku nak sharing apa yang terjadi on that event... coz... actually aku malas nak citer panjang.... :(

coz serius shit aku katakan.... this is fully shit dinner yang pernah aku mai... serius beb... even dinner zaman aku diploma pun more more better than this dinner... serius... apa yang aku leh kataka... yang happy hanyalahh.... staff yang berpakaian RETRO malam itu..... serius.. depa semua memang jenis sporting follow the tema... =D>


another yang menarik malam tu ... persembahan BLACK ... cool... dari segi nyanyian tak payah nak pertikaikan kehebatan vocal BLACK.... nama pun muncul dari program rialiti... so untuk persembahan LIVE sememangnya superb.... tidak pada artist yang terkenal melalui CD or recording .... bila nyanyi LIVE out habis.... so thumbs up pada BLACK .... dan another one... BLACK berjaya berkomunikasi dengan baik ngan kitorang .... so GREAT pada BLACK =D>

so aku rasa itu jer yang menarik dinner RETRO NITE yang company aku anjurkan.... lain NAN HADO ...... :(


Makanan
dammed hazab tak sedap
lapar membuatkan aku balik lepak kat william
(HOTEL PREMIER)

Event Management
looks tak buat kerja dengan betul
(FRAS EVENT MANAGEMENT)

Decoration Dewan
umpama decoration konsert akhir tahun sekolah rendah
(ni salah hotel ke salah event management :-?)

Photographer
datang lambat ... alasan jammed
nenek dia punya alasan


Emcee
menggelabah
cakap laju semacam dan syok sendiri


Dance yang ntah apa apa ntah
buang masa ajhe
Nyanyian Band pun rasa tak perlu
Bosan

Majlis Kelam Kabut

Finally
Dinner ni Totally HAZAB


Tahniah pada PENGARAH DINNER atas penganjuran dinner terbaik abad ini .... aku rasa budak sekolah rendah boleh buat more better dari ni ok .... hope sangat company aku akan buat post moterm and audit back apa yang depa lakukan....... giler upset ok X(

TakSangkaYer.... :-t
.

Jumaat, 17 Disember 2010

dinner time .......

.
hemmmm ok.... continue memblogkan diri.... malam ni AntaraBandar akan buat dinner.... perhhh... tema tak bleh blah..... RETRO... giler ahhhh.... so now semua orang dalam mood dinner... sana sini duk citer baju apa ko pakai.... color apa..... artist mana akan dijemput..... dan macam macam lagi lahhh..... :)

ok malam ni akan berlangsung dinner ni..... aku... hahaha aku seperti biasalahh... since belajar kalau time dinner... memang tak pernah nak ikut tema yang diberikan.... selalu ajhe aku akan langgar.... niat di hati... nak pakai batik or baju melayu.... :P tapi boleh plak... dorang awal awal dah kluar memo kata tak lehh... gilerrrr hazaabbbbbb.....=))

so aku just decide pakai jerlahh apa yang aku nak.... heheheh janji tak ada dalam pakaian yang depa larang tu... hahahha.... purpose aku mai pun... just nak makan makan.... happy happy snap snap gambar jer..... heheheheheh :)

tapi dalam masa yang sama ada gak terpendam di sudut hati nak menang grand prize lucky draw tu.... heheheheh kalau tak dapat TV plasma 42" tu dapat dapur 4 tungku tu pun jadilahh.... peti ais ke... wakakkakakak.... :P

oklahhh nanti apa apa aku sharing citer pasal dinner ni yek.... menarik ke... hambar ke.... ok.... so stayTuned for next entry nanti..... ;)

TakSangkaYer...:-t
.

Khamis, 16 Disember 2010

apa ada pada 128 ...

.
hemmmmm :-?

apa ada pada
no 128

ntah aku pun
tak pasti
tapi ini adalah
no LUCKY DRAW aku
untuk dinner
nanti

hopefully
adalah tuah
pada no 128
nanti

ala aku tak nak apa pun
dapat tv LCD 42'
udah
microwave ke.. :-?

motip nak microwave
hahahah
:P

TakSangkaYer..:-t
.

Rabu, 15 Disember 2010

worried andai kata ......

.
hemmmm apa kebondonya ko ni Kematz.... apo yang ko dok worriedkannyo.... :-?

entahlah
kadang kadang aku risau
if one day
aku benar benar
tak leh handle
rasa
amarah pada diri aku
ni

selagi aku leh
control
aku akan cuba
control

but if aku dah tak leh
handle
sorry to say
ajhe
yang aku katakan

sometimes
aku pernah tepikir
nak aja
buat apa yang dia buat
take as a challenge
pada diri aku

but
bila aku terdengar jer
lirik lagu ni

"nasiblah baik
aku orang celik"

aku terpikir
untuk apa aku bebankan diri
aku
melainkan
aku pun
leh past beban yang
aku handle

deal kan
fair and square

but

mana mungkin
ianya terjadi

Noted :P


*** kadangkala aku rela membingitkan telinga ku dengan melodi lagu dari mp3ku daripada mendengar lalakan itu..... ;)


TakSangkaYer... :-t
.

Selasa, 14 Disember 2010

tiba tiba ajhe teringat pasal McDota

.
tadi pagi time aku tengah lepak breakfast nga colleague aku bertiga di kedai mamak.... ntah macam mana tiba tiba kitorang leh buka topic citer pasal fastfood.... dan yang bestnyer tiba tiba aku lehh duk citer pasal one fastfood oldies time aku sekolah rendah dulu..... ni dia...;)


hemmm... ada tak diantara kalian pembaca blog aku ni... yang tahu akan kewujudan McDota ni.... :-? if aku tanya pada member member sebaya aku yang di SouthParkz ofcoz depa semua tahu akan kewujudan benda ni..... hehehehhe :)

mana tak nyer... zaman sekolah rendah dulu... kitorang mesti akan dapat voucher percuma makan one set meal ayam ni atleast 1 bulan sekali... tak tahu time tu kenapa... macam senang jer dapat voucher tu.... :P

voucher tu just dapat meal jer... without air... so time tu nama pun budak sekolah rendah katanya.... so... kadang kadang air kitorang just order... SkyJuice jer... nama ala ala gempak macam juice oren or jus epal jer kan.... heheheheh padahal just ais kosong jer... :P

aku tak sangka plak... ada gak website citer pasal benda ni... dan gambar gambar ni semua aku cilok dari sini .... dan yang best nyer gambar kat bawah ni.... Outlet Southparkz...;)

perhh giler oldies.... skrang ni kedai ni dah jadi kedai makanan cina dah... ala ala warung biasa jer... if korang perasan ada perkataan NOW SHOWING kan belah kanan tu... dulu belah kana kedai ni panggung wayang REX.... now dah jadi kedai HOT MARKET... :P

bila aku nengok gambar keychain ni... tiba tiba aku rasa.... macam rare giler kalau siapa ada keychain ni... dan rasanya dulu aku pun ada kot... tapi biasalahh budak budak... mana pikir apa pun... sure dah hilang or aku tepek kat ner ntah.... :P

tapi bila citer pasal keychain ni.. tiba tiba aku teringat kat kawan abah aku sorang tu... dia tu memang pengumpul keyChain.... ni for sure ada dalam koleksi dia ni... heheheh.... ada masa nanti aku nak tanya... choii... beria.. ntah ntah dia pun dah buang dah semua koleksi dia... tak pun cucu dia dah jahanam kan... =))

so gitulahhh kekdahnyer... aku pun tak tau apa mimpi tiba tiba... tergerak hati aku nak cari pada McDota ni.... rasa rasanya ada lagi ke skrang ni.... ni aku tak sure... :) so as usual stayTuned for next entry dari aku.... ;)

TakSangkaYer...:-t
.

tak ku sedar masa berlalu.....

.
hari ni aku tak tau kenapa
masa berlalu begitu pantas
mana tidaknya
biasa agak lama untuk menanti waktu lunch
tapi tidak seperti tadi

another thing
tadi
tiba tiba aku boleh
berkata
haaa
dah kul 1700
tu pun bila
aku kena signed
logtag member aku


bila malam pulak
tengah aku sibuk
checking data
rupa rupa nya dah nak kul 1130mlm
amik ko
cepatnya
masa berlalu
tanpa ku sedar

giler aahh
kadang kadang
time kita memang buat kerja
memang
kita tak sedar
masa berlalu

tau tau kat luar
dah gelap

hahahaha
macam skrang ni
duk meroyan
sampai tak sedar
dah nak kul 2 pagi

tak mengantuk ke
EnKematz
esok mau kerja
hahahha

TakSangkaYer...:-t
.

Isnin, 13 Disember 2010

dah lama tak hapdet....

.
motif tajuk entry pasal dah lama tak hapdet.... apa yang tak hapdetnyer enKematz oiii.... nengok Hampeh dot com zone ni senantiasa berupdate..... kalau blog rakan seperjuangan maybe lahhh ramai yang tak berhapdet... ada yang dah bersawang... ada gak yang dah macam rumah puaka.... :P matilahhh if ada yang terasa..... :))

oklahh actually citer pasal dah lama tak hapdet ni... citer pasal FACEBOOK.... ;)

bukan apa... aku dah lama tak update status facebook aku... ala lama tak lama juga lahhh ada lahh dalam seminggu... vollehhh... tak tahu kenapa.... aku rasa malas nak update status aku last week.... :-?

tapi tak sangkakan seminggu juga aku lehh bertahan.... tak update status... padahal ada jer benda yang aku lehh sharing kat sana tu.... heheheheheh :P tapi walaupun aku tak update status aku... aku masih juga memantau wall member member aku.... serta comment kat mana mana yang aku rasa aku nak comment.... :)

kira aku berjaya tidak update facebook aku... but... aku masih gagal untuk tidak memantau facebook.... hehehehe.. macam mana yek.... rasa macam tak lengkap jer if aku tak click url facebook kan.... mesti nak usha... mesti nak tahu kawan kawan aku update apa.... ;)

so akan akan kembali update status nanti yek... ingat nak kembali sharing apa ajhe yang aku nak update kat status aku tu.... heheheheh so tunggu jer.... pada beberapa kawan aku yang bertanya kenapa dah lama aku tak update status fb aku... ntah aku memang tak ada jawapan untuk soalan tersebtu.... heheheheh

so I WILL BACK TO UPDATE MY STATUS SOON..... ;)

TakSangkaYer...:-t
.

Ahad, 12 Disember 2010

weekand yang hambar....

.
ya.. this weekand merupakan weekand yang hambar buat diriku... kalau ikutkan ada aje benda benda menarik yang aku leh gi layan sambil snap snap gambar.... atau setidaknya... lehh juga aku keluar gi dating.... :P

tapi tu lahhh mungkin tiba masanya.... bermula dari jumaat lepas... tiba tiba aku diserang selesema.... :(

aku kalau just kena selesema jer... aku lehhh accept lagi... mean aku lehh control lagi.... tapi well... seperti sedia kala... if selesema menyerang diriku ini....pastinya ianya akan juga menyebabkan aku batuk..... :(

bila dah batuk.... mula lahhh aku ni ala ala susah nak bernafas.... ianya berlarutan pada sabtu (semalam) ya... semalam aku gi office pun dalam keadaan lemah longlai jer... but luckily aku manage settle kan task aku.... :)

balik umah... terus rehat... malam bangun... lepak jap... lepas dinner... pekena ubat batuk... terus flat.... sedar sedar siang... amik ko.... hari ni... aku memang just lepak rumah... nak turun kluar cari makan pun.. aku rasa letih.... kena plak time aku kluar lunch tadi... terik semacam.. membuatkan aku letih bangat... batuk tak yah citer lahh... dan aku lehh rasakan penyakit lama ku macam nak menyerang.... :(


amik kau... kalau penyakit lama aku mai... mahu aku macam kat atas ni... atau pun aku memerlukan another things yang sememangnya aku tak suka pakai..... so mintak mintak lahh tak sampai ke tahap itu....

ini kalau kesihatan aku berlanjutan esok ni... mahu aku kena gi checkup esok.... ialahh buat masa ni pun aku just pekena ubat stock lama jer... maybe sebab tu yang tak mujarab kot....

ntahlahkan... hope nothing bad happen..... kay.... ;)

TakSangkaYer...:-t
.

Sabtu, 11 Disember 2010

sembang ketika mengeTEH

.
apakah entry aku kali ni.... sure mengarut..... tapi pekara ini memang terjadi.... hahahah perbualan diantara 3 lelaki di kedai kopi..... hehehehe.... :P

ketika masing masing menunggu menu yang diorder..... 2 lelaki (A & B) ni sibuk hidupkan rokok masing masing... sambil menghebuskan asap agar mereka kelihata stylo bangat.... stylo ke persoalannya.... hahahahah :))

manakala seorang lagi (C)... sibuk dengan handphone nyer..... si mamat C ni sememangnyer bukan seorang perokok..... tapi dia boleh melepak dengan mereka yang merokok... tiada masalah pada dia.....

so tetiba.... ntah apa topic perbualan ketika itu.... sambil masing masing menikmati hidangan yang diorder.... tiba tiba si A bertanya pada si B.....

Si A : Bro, bini ko skrang amacam kerja dia ada bagus...?

Si B : Oklahh alhamdulillah... sekurang kurangnya dapat gak bantu aku yang gaji kecik ni.

Si A : Beruntung kau kan...

Si B : Kenapa plak?

Si A : Ialah ada isteri yang bekerja.. sesak sesak leh gak dia support ko kan...

tetiba ajhe... si C menyampuk....

Si C : ala... korang 2 2 beruntung ok.... atleast korang 2 2 ada isteri... aku ni... membujang jer... tak ada siapa amik peduli.... lagi sadis....

dengan muka slumber si C menghabiskan hujahnyer dan meneruskan suapan mee goreng mamak ke dalam mulutnyer.....


Si A & B : #$%^&*)(_)(_)&*(%^(&^8*(&()*^(%&^)*7


hahahahaha...... =)) time tu nasib juga si A dan B tak simbah jer teh tarik ke Si C kan.... kalau tak nayerr ajhe si Si C bermandikan air Teh Tarik Mamak.... :P


TakSangkaYer...:-t
.

Jumaat, 10 Disember 2010

unmanageble .....

.
jumaat
seperti biasalah
kerja memang ada
dari daily sampailah ke adhoc
now musim job majlis

ada beberapa job majlis
aku dah start kena handle
aku dah mula rasa
serabut

aku bertambah serabut
kalau aku rasa
itu bukan task aku

bila aku dah serabut
aku mula lah
rasa nak marah jerr
mula lah mulut longkang
aku berfungsi

nasiblah aku ni
jenis cepat cool
marah marah
aku melawak
marah marah
aku melawak
balik

pada mereka
yang tiba tiba rasa
aku tertinggi suara
sorrylah ye
serius time tu
aku rasa macam
unmanageable jer
tak tahu kenapa

hope aku leh
control
my self

:) NOTED :)

TakSangkaYer... :-t
.

Khamis, 9 Disember 2010

keputusannyer ......

.
apakah entry aku kali ni.... tak pasal pasal keputusannya..... keputusan apanya enKematz oiiii... :-?

wokkeh... if kalian memang follow blog aku lahh kan... (ada ke yang follow... perasan sehhh... blog hampeh ada hati mau orang pollow... choiii :P) mesti kalian ada baca entry pasal... audition Chang Kala OK.... kan... hehehhe ;))

so... time tu duk tengah buat kerja.. tup tup ada poppup new mail coming... aku perhatikan dari tajuk keputusan Karaoke... dammed.... dalam hati dah kata masak kalau ada nama aku... hahahahha (berangan...)

so... bila dibuka email tersebut.... syukur... namaku tak tersenarai.... hahahah ;)) so aku lehh ke dinner dengan hati tenang and makan ikut suka aku... dahlah dinner nanti dorang set Chinese set... korang paham paham lahh kan Chinese set cam ner kan... if korang perform.. mau korang terlepas menu yang dihidangkan.... :P


so apa apa pun tahniah pada mereka yang terpilih... ada 4 orang nyanyi secara solo... dan satu pasangan akan berganding as duet pada malam dinner nanti.... tahniahlahh pada Joe and Azizi.... tak sangka kalian terpilih.... heheheheh masaklahh korang nanti.... =))

tapi dalam email tu... ada gak yang aku rasa bila aku baca email tersebut... aku nak kata judge yang buat pemilihan ni macam good good jer ..... hahahhaha.... siap 5 yang terpilih tu.... ada sebab kenapa mereka terpilih.... :-?

first menghiburkan.... aku rasa ada lagi yang menghiburkan.... dari yang mereka pilih tu.... tapi pada aku... maybe orang ni... ramai suka.... lagipun dia president sport club.. so pilihan ramai... maybe kot... tapi serius if menghiburkan... aku rasa ada lagi yang menghiburkan... :P

second... menghayati lagu... ni lagi tak bleh blah.... kalau ye pun nak suruh orang hayati lagu... ko nengoklahh equipment yang ko sediakan... speaker bunyi pecah.... monitor merah semacam... apakah... feel tahi kucing.... confirm orang kalau tengah feel tiba tiba melodi bunyi lain akan lari feel... =))

ntahlahh... nanti if aku comment lebih... depa kata aku sentap.... ni pun ntah ntah dah ada yang kata motip aku emo... hahaha dah lehh agak dah..... lumrah kehidupan katakan... wahhh motif aku tertiba ala ala ratip sendu.... :P

apa apa pun tahniah lahh pada mereka yang terpilih... walaupun pada aku... ada lagi mereka yang better... mean suara memang toplahh.... ohh baru aku terpikir... maybe depa tak terpilih sebab mereka ajk dinner malam tu kot... maybe.... memandai jer aku kan ;))

so gitulahh citernyer.... rasanya tak sabar gak aku nak nengok dorang perform malam dinner nanti... insyaALLAH if aku rajin... aku capture video dorang perform.. tu pun kalau makan tak terhidanglah kan... hahahah :))

so as usual stayTuned for next entry nanti ok... ;)

TakSangkaYer..:-t
.

Rabu, 8 Disember 2010

percubaan ......

.
apakahhh entry aku kali ni... percubaan apakah..... hahahhaha.... jom aku citer.... :P


kan aku ada citer time aku balik SouthParkz... aku ada gigih gi beli contact lenses kan.... so semalam.... malam.. time aku nak keluar dinner.... aku cubalahh try test... dengan niat nak biasakan diri.... so nanti time dinner tak terkial kial or rasa macam tak biasa kan....... ;))

so dijadikan citer.. semalamnyer tu... 20minit juga aku amik masa nak tenyeh benda tu kat mata aku.... mata belah kanan.. ok... relax jer... aku tenyeh... yang kiri ni agak fault lahhh plak.... kira yang belah kiri ni yang agak... melambatkan proses menenyeh ni.... :(

dah lahh aku macam worried... dan aku nak tanya lahh pada kalian.. yang memang expert pakai lenses ni kan... rasanya lenses ni dia ada kemungkinan tak terbalik pakai... mean dia melengkung salah.... :-SS

coz sepanjang malam tu... aku memang agak rasa tak berapa selesa time keluar... untuk belah kirinyer mata.... dah lahh slumber dekk jer.. aku tak bawa speck kan.... as backup... mana tau tup tup lenses aku jatuh ke... ialahh as aku mention tiba tiba dia melengku dan terkeluar... coz kemungkinan besar mungkin aku pakai terbalik... :P

tapi alhamdulillah... sepanjang malam tu.. aku selamat pergi dan balik..... balik umah cepat cepat aku buka lenses... nak cabut balik pun ala ala failed jer... tapi tak ada lahh sampai 20minit... ;))

so insyaALLAH aku kena biasakan juga... tapi tu lahh.. aku hanya akan pakai kalau aku keluar jejalan jer... untuk ke office... memang tak lahhh.... hehehe nama pun nak suprised time dinner kan... hahahahha so mana mungkin aku akan pakainya ke pejabat.... :)

so gitulahh kekdahnyer cerita percubaan aku untuk memakai contact lenses.... hahahha... rasanya aku memang bukan type orang memakai contact lenses.... imagine nak pakai pun amik masa sampai 20minit bagai... hahahhaha =))

so as usual... stayTuned for next entry dari aku yekk.... ;)

* sampai la ni... mata kiri aku rasa tak berapa best jer... adakah effect pada pemakaian contact lenses aku itu.... erkkkkkk :-?

TakSangkaYer... :-t
.

Selasa, 7 Disember 2010

audition chang kala ok .....

.
continue memblogkan diri.... kali ni nak citer pasal.... audition chang kala ok yang company aku anjurkan untuk dinner kitorang nanti... so pada perancangan awal.. nak buat sabtu lepas... tapi memandangkan sabtu tu tak jadi bekerja... so depa postpone buat audition tu isnin lepas around kul 4.30ptg.... :|

isnin tu.. actually aku tak tau why... aku still not in mood... depa tanya aku nak nyanyi lagu apa pun.. aku jawab tak tau... lagi pun ajk dinner ni yang memandai tepek nama aku konon wakil dari IT Department.... vollehh..... tapi bila dah petang.... bila dah tiba waktunyer... finally aku just turun jer... nengok.... perhhh ramai sehh yang mai...

geng IT pun beria turun konon nak bagi support dan dan jer kan... :-? finally... malas aku nak pikir... bila nama aku tup tup kena panggil... dammed.... so... ngan slumber jer.. time tu baru aku bagi tahu.. nak nyanyi lagu apa... volleh.... :P

amik ko... skali nengok screen... merah jer.. dah naik juling aku nengok monitor tu.... hahahah.. lirik confirm aku tak hafal sangat... tapi set karaoke ni pun... cap ayam.. mana nyer clip ntah dia rembat... lirik pelik melodi pun lain jer... hantam jer... aku nyanyi ikut suka jer.... :)) kira Suratan Atau Kebetulan lahhh kalau aku diselect untuk perform time dinner.... ;))

ntahlahh kan... bila dengar depa just nak 4 orang jer... memang tak payah mimpi lahh.. confirm tak dapat.... ngan ada yang nyanyi lagu Cek Mek Molek ngan gelekan depa pun dan terbaik... ngan lagu Bossanova dorang lagi.... so... kalau nyanyi lagu sedih memang confirm gagallah.... hahahahha =))

so result aku pun tak sure lagi.... siapa top 4 yang dapat... nanti insyaALLAH kalau ada beritanya aku update... heheheheh pada team IT jangan mengharap yer... saingan sangat hebat... xpecially dari team HR... Account dan Sale & Marketing department (kroni.... :P)

ntahlahhh kan..... tunnngggguuuuu jelahhhhh nanti... ye... so as usual.... stayTuned for next entry dari aku nanti yek.... ;)

TakSangkaYer...:-t
.

Isnin, 6 Disember 2010

balik SouthParkz jap ....

.
ok topic kali ni citer balik SouthParkz... memandangka this time aku balik just nak amik barang... so aku plan balik SouthParkz naik bas.... so... dengan tiada plan kul berapa mahu pulang... so aku dah roger anak buah aku... kata aku mahu balik ke Southparkz so nak suruh dia jaga myBoo aku... (suka lahh dia pakai myboo aku tu...)

memandangkan hari sabtu tu.. tak jadi kena kerja hari sabtu di awal bulan... so aku decide gerak around pagi... selepas aku uruskan urusan dengan pihak pengurusan tempat aku tinggal... hahahha roger si Ayeen.. untuk ready and ikut aku ke Bukit Jalil... katanya balik naik bas... so nanti dia bawa lah balik ke kolej dia mybooku itu... :P


gilerr aahh... since aku pakai kereta... rasanya dah bertahun kot aku tak balik SouthParkz naik bas.... serius... even tiket bas last aku balik Southparkz pun rasanya time tu... masih rm16 .... skrang rm25 ok... ntah dah berapa kali naik pun aku tak tau... :P

kat situ pun si Ayeen yang guide pakcik dia ni... wakakakka... poyo jer kan... bas around 11.30pagi aku naik... tapi rasanya jammed so finally gerak around kul 12tgh hari... naik bas... terus lelap.... sedar sedar kat Melaka.... well seperti biasa... dalam bas.. apa jer ko lehh buat... selain berangan nengok hutan di luar highway tu... :-?

kena plak time ko balik tu.. ada macha ni.. lehh speaking sekuat hati dia jer... aku dah rasa biol dah... tido pun tak lena... terjaga terus tak lehh lelap dah.... gilerr lahhhh berbual thru phone tanpa perasaan tu.... nak buat mcam mana... tabiat depa.... biarkan jer.... negara demokrasi.... :P

sampai kluang... anak buah aku sorang lagi dah menunggu... si Nanee... bestkan.. sampai jer dah ada orang tunggu... hehee... so terus balik umah abang aku.... sampai umah... lepak lepak jap... then aku ajak lepak mengeTEH..... kat mana lagi... kalau bukan Kluang Railway... dan as usual... aku memang akan lepak kat station punya... mean bukan yang kat bandar mahupun yang baru kat roundabout sana tu... still mau yang originality.... :P

duk melepak mengeTEH walaupun actually aku order KOPI AIS.... bersama abgNgah aku sefamily... kesian si Ayeen tak ada... tak cukup corum... nevermind... ecah sepupu dia ganti tempat dia.... aku selalu confuse dia ni ngan si Hezreen... muka sama jer... hahahha tau lah sepupu.... dah lah time lepak ni... ntah apa benda ntah... leh plak abang aku menyembur.... hahahah..... tak tau time tu kitorang duk hanyam ketupat pasal apa.... hahahha tapi serius... lawak... =))

lepas mengeTEH... aku ajak depa gi cari contact lense... motip aku nak pakai lense bagai... ni pun purpose untuk dinner nanti... hahahha... so gi lahh kedai tempat si Ayeen selalu buat lenses dia.... then dapat... lor... tak lahh mahal rupanya lenses ni... leh pakai selama 1 bulan... ini macam... if ok.. lehh lahh kerap aku pakai... hahahha :))

lepas tu kitorang lepak jejalan bazzar.... haa.. ni yang membuatkan aku tak sangka dengan tiba tiba aku boleh berbelanja ngan relax jer.... hampagas sungguh... bermula dengan membeli topi untuk dinner.... tup tup boleh plak terjebak membeli baju bundle... since bila plak aku kembali beli baju bundle ni.... hahahahha tak bleh blah.... :))

then apa lah nasib... abang aku leh plak ajak gi satu kedai... yang jual ala ala barang kalau kat kl macam kat Uptown or Downtown gitu... tapi ni kedai lahh.... niat dia nak cari jersy baju Tottenham Hotspur ...... last last aku lehhh ternampak jeans size aku plak... amik..... hati dah mula tercabar... tapi still lehhh relax.... but abang aku hampa... coz size dia tarak... so si Areep yang dapat.... ;))

so balik umah jap... around kul 9mlam... kluar... untuk dinner.... time dinner ni.. tiba tiba hati aku memberontak.. untuk angkat jeans tersebut... harga pun boleh tahan... lagi pun size ada beb... so lepas dinner kat selera bujang... kitorang kembali ke kedai tersebut... paling tak bleh blah... bukan aku angkat jeans jer.... tapi ngan sandal ngan tali pinggang amik ko... tak pasal pasal... rm100 melayang... dammed lahhh... :((

tetiba aku mula terpikir... balik sebenarnya.. nak amik barang... last last aku lehh shopping.... hahahah.... dah lahh balik umah aku... just amik baju dinner aku jer... lepas tu aku tido umah abang aku.... senang... esok tak yah nak mai patah balik bagai kan...

oh sunday nyer... tak banyak aktiviti... selain duk umah aku melayan si Areep main Taken jer.. dapatkan semua orang yang dia nak... tapi ada sorang lagi aku failed nak dapatkan.. tak tau nak guna siapa untuk dapatkan... sorang lagi tu... tangan aku dah sakit duk tekan button... wakakkaka :))

lunch time tu menu memang malatop... ni telah memberi tamparan hebat buat kakak ipar aku yang kat Ipoh.. si MommyKyra.... untuk cabaran memasak ayam roast... hahahah :)) tak tau lahh berhasil ke tidak dia memasaknyer... hehehehe :P selain menu Ayam Roast air tangan Roselea.... ikan bakar ngan sambal udang turut memenuhi meja makan hari tu... serta paru goreng.... terduduk kekenyangan aku dibuatnya.....

tapi seperti semua kata ayam roast air tangan mak aku gak tiada tandingan... dammed.. serius aku rindu masakan mak aku... tak sabar nak tunggu januari ni... nak suruh mak aku masak ayam roast... guna ayam kampung punya... perhhhhh :)

time petang tu... before aku naik bas untuk pulang ke bandaraya metropolitan ni.... kitorang singgah jap ngeTeh pekena capathi... tepat kul 7mlm.... aku naik bas... dan tinggalkan bus stand SouthParkz..... hehehhehe :P

around 1045mlm... aku selamat sampai.... di Bukit Jalil... and waiting si Ayeen yang lehh terlepas simpang ke bukit jalil dan tak pasal pasal kena uTurn kat serdang coz dia dah masuk tol Sungai besi.... hehehhe so kesian ;))

perhhh selamat juga aku balik SouthParkz dan kembali balik sini dengan tak ada benda benda yang tidak diingini berlaku dengan menaikan perkhidmatan BAS EKSPRESS..... well tahu tahu lahhh lately ni kan.. banyak sangat citer kurang enak didengar pasal issue bas ekspress ni..... so... thanks pada driver bas SATRIA EKSPRESS dan KKKL EKSPRESS yang memandu dengan penuh berhemah.... :)

bukan apa... ada beberapa member aku tak setuju aku balik naik bas... katanya aku buang tebiat.... tak pernah pernah balik nak naik bas... tetiba aje.... nak naik bas.... dengan before balik tu... aku pun dalam keadaan hati tak berapa nak best jer kan.... tapi... syukur selamat akhirnya... heheheh poyo lahh aku ni... dan dan jer....

so gitulahh citer pasal... balik SouthParkz sehari... so as usual... stayTuned for next entry dari aku yek.... ;)

*credit photo pada pakcik google... photo bas.... :p

TakSangkaYer...:-t
.

Jumaat, 3 Disember 2010

YES 2010 ....

.
baru baru ni... aku bersama 2 lagi colleague aku dihantar ke YES2010..... ohh ok... YES2010 yang aku maksudkan bukan Year End Sale ok.... dan bukan juga conference YES yang mobile internet tu yek... tapi ni Young Executives Seminar 2010.... :)


event ni 2 hari berlangsuang kat Hotel Grand Seasons Kuala Lumpur..... hahah dah lah mula mula aku confident ajhe ingat event ni kat PWTC.... nasib si Wahida double check time aku tengah drive dah kat area MidValley... rupa²nya kat Hotel dah.... :P

so for the first day.... kitorang mendengar talk about Nurturing Resilient Leaders of Tommorow.... habis dengar talk ni.... kitorang dihidangkan Coffee & Networking... ok... ini time untuk minum kopi sambil bersembang najis dengan sesia
pa saja yang anda ingin kenal.... hehehehhe :P antara soalan lazim.... dari mana... as what kat company tu... and apa company you buat... :-?

then continue masuk dewan... before dengar talk pasal Twele Attributes of Resilient Leaders - A Personal Discovery Session... pihak penganjur... adakan one games... di mana setiap peserta sudah diberi nilai harga pada tempat duduk.... dan dengan nilai yang telah di setkan.. kita kena buat group yang mempunyai 9 orang....

example... setiap orang maybe akan memiliki... Rm100, Rm50, Rm20 dan Rm1 .... so create one team ada 9 orang dengan nilai 531 hinggit (ni contoh aku lupa nilai yang depa set.. :P) so keluar memasing menjual diri... naik stage lahhh sambil promote diri... gunakan mic lahh... hahahah memang riuh ala ala Sure Heboh.... volleh...

purpose.. adalah untuk kitorang keluar mencari networking... jangan duduk in same group... ok.. tapi pada aku... pihak penganjur still gagal... untuk misi ni.. coz... apa apa pun member member akan try campur nilai tu... untuk still same in one group.... kan...:-?

pada aku if purpose nak pecahkan group... kalian sendiri ajhe set kan.. easy.. coz kalian confirm tau bilang peserta setiap company kan... ialahh tak semua company hantar 3 peserta macam company aku.... ada satu company tu hantar sampai 25 orang ok... giler.. satu team bola sepak... ngan simpanan dan pengurus bagai semua... hahahah :P

then.. aku still duk sebelah si wahida... hahaha... coz... kitorang ala ala tak dapat group... ialah dengan aku nilai rm1... ala ala tak laku gitu... choii.. si baqia jer berjaya masuk group mana ntah... coz nilai dia rm100... so duk ajhe tempat aku... tup tup cukup ajhe 9 orang... then dengarlahh talk....

kemudian... sessi makan tengah hari.... ok time ni... lauk not bad... but nasi keras.. nevermind.. free.. makan jer apa ko nak.. company dah bayar ok.. wakkaka... then kul 2 continue.... yang ni aku pilih track berlainan ngan wahida and baqia... depa pilih 7 step apa ntah... 7 step to reach 7 wonders in the world kot... :P aku plak pilih Effective Interaction Skills....

track ni.. bukan jer dapat digunakan di tempat kerja.. malah kehidupan seharian pun leh amalkan... dan kat sini aku baru tahu.... yang seorang lelaki (menurut kajian sains lah...) pekak telinga kiri dan buta mata kanan..... :-? mesti kalian tak paham kan... heheheh try lahh cari pasal ni... mungkin ada... kalau aku nak share... maybe terlalu panjang ntry ni nanti... :P.....

habis jer... track ni... sessi mengeTEH... sebelum gerak pulang... mean tamat hari pertama.... balik umah.... jalan tak jammed.... clear jer..... tapi aku balik jer... lepas maghrib aku flat... tup tup kul 3 pagi... apakah.... :))

so second day.... sama macam first day... pickup si Wahida kat tempat dia park keta dia.. depan area umah aku.. and terus gerak ke YES2010.... pada first session.... kitorang dengar talk pasal Achieving High Performance In Adversities.... time ni sempat lagi duk promote pasal KFC.... :P

lepas sessi ni... kitorang masuk ke track Working Effectively with Your Superior... yang ni kononnya macam mana kita nak bekerja dengan boss kita... hahahha... dammed... aku time tu tak tahu siapa boss aku.. so aku just imagine... boss production jer... coz HOD kitorang still tiada pengganti... choii....

dan time ni.. kitorang diajar untuk mengenali orang yang menyukai warna warna tertentu.. example if orang tu suka warna hijau... orang tu... mempunyai sikap yang diam... follower something like that lahh... ::P

then makan time.... after makan.... sambung balik.... dengar plak talk pasal Crafting Your Career Map - Practical Guide for Young Leaders.... yang ni ada 3 panel yang dijemput kira ala ala forum perdana macam tu lahhh... talk.... and ada sessi soal jawab....

one part sampai laa ni.. aku ingat.... bak kata panel ni.... "if you don't like your boss.. please make sure you working with good practices HR Department" sambil sambil tu aku duk pikir.... aku suka kerja aku... tapi... boss aku fault (boss sementara tu) and HR aku hampeh.... so how.... hahahahha :))

lepas talk tu... kitorang dengar talk See U at the TOP.... YES You Can.... yang ni tiba tiba si Wahida tanya... biasa bila aku dengar ayat see u at the top... aku blur jap... see you at the top jarang dengar... tapi kalau you wanna be on top... aku selalu dengar... tyra banks selalu cakap kat ANTM.... hahahahha rupanya... benda ni selalu depa guna time event mendaki...... hahah jumpa di puncak nanti... choii... :P

then lepas tu.. ada event sikit... then kena isi form evaluation bagai... and penyampaian sijil untuk semua peserta.... around 4.45ptg event pun habis... mengeTEH dulu... coz memang disediakan Tea Time.... lepas tu... gerak balik...

ok kali... aku terpaksa redah jammed... aku memang hangin jer.... kesian pada Wahida yang kena layan aku duk mencarut bagai pasal jammed... so terpaksa lahh aku cari jalan pintas bagai.... and sempat gak lahh aku singgah gi bayar duit kereta bagai.... then lepak dinner... kemudian balik umah masing masing.... :)

so pada aku... banyak gak yang aku belajar dari YES 2010 ni... xpecially dalam track Interaction Skill and Working with Your Superior tu.... kira berbaloi lahh... selaian diberi beg laptop... mouse pad... pen.... dan hidangan breakfast... coffee time... lunch and tea time... hahahahha :))

hope YES 2011 aku dapat mai lagi... hahahah..... itupun kalau company aku hantar aku lagi lahhh... rasanya confirm tak kan.. sure dia hantar orang lain.... :P so gitulahh citernya pasal YES 2010 ni.... insyaALLAH.. if aku tak ada apa nak ngarut... aku akan sharing benda benda yang aku belajar kat sini... so as usual stayTuned.... for next entry ok ;)

kalian leh usha kat FB YES 2010 if kalian nak .... clik jer kat FaceBookYES2010 .... :)

TakSangkaYer...:-t
.

Khamis, 2 Disember 2010

what's my name .....

.
tak tau kenapa... aku suka plak layan si MiaRose ni nyanyi lagu ni sambil petik guitar.... layan.... \:D/



style kan.... bila lahh si MiaRose ni nak mai Malaysia.... harus aku gigih untuk membeli tix layan persembahan dia secara LIVE.....

MIA ROSE.. When you want to perform live in Malaysia... :-?

dan dan jer aku kan... mana tau dia terbuka ke blog ni.... (berangan jer lahh ko Kematz....:P)

sudahlahh usah diladenkan sangat.... as usual stayTuned for next entry yang hampeh dari Hampeh Dot Com Zone.... ;)

TakSangkaYer... :-t
.

Rabu, 1 Disember 2010

just pelik why ......

.
Situasi Satu .... :-?

aku tak paham
kenapa kita selalu
nampak kesalahan orang lain
sedangkan
diri sendiri
pun sama
nan hado

how
bak kata pepatah melayu
paku dulang paku serpih
kata orang
ko lahh yang over ok

tapi serious
aku tak tau kenapa
ngan slumber
dia leh kata begitu

mula mempertikaikan
kerja orang
dammed

apalah yang ko sakit
hati sangat
cammon lahh
professional
respect each other

if ko respect orang
orang akan respect ko balik
serius
easy kan
ntahlah

aku pun tak paham
apa masalah
korang
LANTOK
janji kalian tak kacau aku
udah

NOTED :)


====================================================


Situasi Kedua ... :-?
yang ni
aku selalu hadapi
every week

time lepak minum
kat mamak
serius

mamat ni akan
cuba nak pahamkan
mamak ni
but
mamat ni cakap
pun aku tak paham
apa lagi mamak
yang sememangnya
bukan dari sini

so
siapa yang patut
dipersalahkan
then
ada hati mamat
ni nak gelak
kata mamak tu
tak paham
ontahlah
asalkan ko bahagia
udah

tapi kalau boleh tu
cubalah
gunakan bahasa
yang kita semua
paham

sendiri mau ingatlah

:P

====================================================

hahahah terima kasih melayan aku merapu...... hehehehhehe as usual stayTuned for next entry.... ;)

TakSangkaYer... :-t
.

Selasa, 30 November 2010

senyum .....

.
ntah kenapa
hari ni aku tersenyum jer
handle job pun
relax jer

walaupun ada time aku tension
tapi bila aku dah carut
kat pc aku
aku kembali senyum

kadang kadang
aku tersenyum
bila ingat kembali
aku duk mencarut bagai
ntah

ntah kenapa
pc aku yang
jadi mangsa

senyum

hari ni rasa macam
berat jer hati
nak tinggalkan
workstation aku
job daily aku
hahahaha
tak bleh blah
padahal
gumbira nak tinggalkan
job semua

senyum

entahlah
harap harap
di hari ketiadaan aku ni
team mate aku
dapat handle
semuanya
aku yakin
depa boleh

senyum

tak ada aku pun
tak ada hal lah
kan
kan
kan

senyum

apa aku mengarut ni
ntahlahkan
aku dah biol kot
hahaha

:) senyum :)

TakSangkaYer :-t
.

Isnin, 29 November 2010

S.O.R.R.Y

.


JUST WANNA SAY
SORRY

:):):)

TakSangkaYer...:-t
.

Ahad, 28 November 2010

bad day ...... dammed ...

.
last friday, aku ngan Adam plan balik SouthParkz.. coz ada wedding kat batu pahat... si Khan nyer majlis.. so pada mulanya si Adam ajak gi pada hari majlis... mean sabtunyer... but balik hari.... memandangkan.. aku rasa batu pahat ngan SouthParkz bukan lahh jauh mana... so why not gerak jumaat malam and lepak umah aku... then esok pagi nyer gerak ke BatuPahat then habis majlis cargon balik KL...

so tiba tiba si Joker ajak lepak William... so deal ngan Adam coz kitorang balik SouthParkz naik Arjuna... so Adam ON.. around 9mlm kitorang lepak dinner kat William... so dalam perancangan habis dinner gerak terus ke SouthParkz.... so.. bila dah melepak kat William ni... kalau tak sampai order 3 gelas air.. memang tak sah... so sedar sedar dah around 11.40mlm...

so duit tak withdraw lagi... so aku pun gi lahh ke PakCikHarimau berdekatan.... settle semua.. aku kembali ke William balik... and park semula Arjuna kat tempat parking... tak sampai 20 minit kot... kitorang lepak... then terus niat nak gerak dah... so bayar semua.. and gerak balik...

sampai ajhe kat kereta.. aku perasan... Arjuna dah kena pecah.... dammed...:(

hemm depa kasi pecah cermin kecik yang kat belakang tu.... ntahlahh tak ada rezeki on memang malang malam tu... ntah apa mimpi si Adam lehh letak bag laptop dia kat belakang.... dan aku pelik bag aku still ada... nampak sangat si cilaka tu memang buka and cek first apa ada dalam bag... coz bag aku just ada baju jer....

so si Adam dah down... so kitorang pun mood dah tak ada dah.... nak gerak ke Southparkz... finally decide cancel... so gi buat report polis...

bila buat report semua... semua settle... around kul 2 gak lahhh settle kitorang pun balik umah... coz cadangan esok nak settle kan.... cermin si Arjuna.....

ntahlahh apalahh nasib malam tu kan.... sabar jer... padal si bangsat cilaka yang duk pecahkan kereta orang dan kerja nyer nak mencopet jer tu... diharap kalian akan dilanggar lori suatu hari nanti..... bangsat sangat....

so untuk peringatan pada diri sendiri dan kawan kawan... if kalian ingin park kereta kalian... makesurelahh tidak tinggalkan apa jua beg di dalam kereta... better letak dalam bonet belakang... coz... si bangsat durjana ni... bukan kisah pun if dia nampak bag dia akan pecahkan tingkap... and akan cuba untuk nengok apa yang mereka akan dapat...

coz member aku punya kawan pernah juga kena... barang tak hilang.... tapi cermin pecah... coz bila dia cek bag yang ada semua baju jer.... tapi ialah.. cermin tetap kena pecah... bangsat kan mereka ni....

so gitulahh bad day nyer... pada Adam.... sabar ye... maybe ada hikmah di sebalik kejadian yang menimpa ini..... COOL ok...

TakSangkaYer... :-t
.

Sabtu, 27 November 2010

Natrah Season 2 .....

.
baru baru ni aku berkesempatan layan Teater Natrah, Cinta Perjuangan dan AirMata hasil buah tangan Erma Fatimah..... kali ni aku menonton teater ni bersama CikSueKaHati bersama kawan kawan dia... Elza Leena & Iszuanie dan Syahril... and
Syahrilpun ada gak bawa member dia...:)

kitorang menonton pada first day tayangan... so bila first day ni.. berlangsung kena plak pada weekdays.... so dewan IB tu ala ala kosong jer... tak penuh seperti menonton ketika weekand.... :P

hemmm... so... pendapat aku pada pementasan kali ni.... hemmm..... apa yang aku lehh katakan.... maybe sebab aku dah pernah layan first season nyer kan..... so this time tak adalah apa yang menarik.... maybe aku dah tahu semua jalan cerita... maybe....

cuma ialah kali ni... ada lahh scene di mana Mansor dan Natrah menari ala ala hidustan gitu..... dan rasanya ending citer ni pun ada ubah.... hemmmmm lain pada aku sama jer lahh.... cuma ialah this time pun banyak line up baru.... macam fizz fairuz, aaron aziz, nabila huda, liyana jasmay....

biasalahh bila dah habis pementasan... lepak kejap.... duk snap snap gambar yang mana dan... hehehehhe niat di hati mahu beli CD lagu..... seperti yang pernah diwar warkan.. ada jualan CD... tapi bila aku perhatikan... nan hado... sedih... :(

tapi insyaALLAH... if ada duit lebih... aku mahu beli itu buku Natrah.... heheheh tapi mana tau ada orang sudi nak belikan... apa salahnyer... wakakakkaka ko ingat ko star Kematz... ada orang nak belikan kau buku bagai.... ;))

so gitulah kekdahnyer pementasan Natrah season 2... pada sesiapa yang mahu menonton gi lahh serang IB.... pementasan ni berlangsung sampai 5 Disember.... so stayTuned for next entry ok ;)

TakSangkaYer...:-t
.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin