Selasa, 28 Disember 2010

jadi tour guide pada Ika ...

.
ahad lepas.... aku memang tiada apa apa plan... tetiba ajhe sehari sebelum tu... si Ika sms tanya either aku balik SouthParkz or not... so aku jawab.. tak... and awatnya hang tanya.... so dia nak minta tolong jadi tour guide dia ke Wisma Sejarah and Ampang Point... vollehh... :-?

ishh ni lahh membesar di lembah klang... but... jalan KL pun fault... wakakka so... aku no hal.. janji ko mai umah aku pickup aku... so.. seperti dirancang.. around kul 11 lebih.. si Ika dah tunggu aku kat bawah.... so kitorang gerak terus menuju Wisma Sejarah...

aku dah mushkil minah ni nak buat apa kat wisma Sejarah.... dia nak buat kajian sejarah ke apa... wakakkaka.... aku plak baru lahh tau kewujudan wisma ni.. ni pun aku duk google nak tau kat mana actually terletaknya wisma ni..... :P

so sampai... rupa rupanya.. si Ika ni nak gi Food Testing untuk wedding dia nanti.... so kebetulan caterer tu ada majlis kat dewan kat Wisma tu... so... itu lahh citernya purpose ke Wisma Sejarah... ;)


so kitorang telah ngap dulu makanan untuk majlis wedding tak tau siapa hari tu kahwin... bila akak caterer tu.. suruh food testing.... so aku sempatlah snap snap gambar... tapi ika just amik caterer dia jer... set pelamin apa semua dia tak amik ngan akak ni.. but ada benda gak dia deal ngan akan ni... macam hiasan meja pengantin ngan pintu gerbang... heheheh just tanya tanya harga jer.... :)

so selesai.. kitorang ditapaukan gak makanan coz nak past kat parent Ika.... so next station ke Ampang point nyer area... si ika nak usha pelamin.... aku lupa nama kedai tu.. apa ye... Satris kot.... ye lahh tu.... but time ni kitorang tunggu nak dekat 1hour gak lahh baru akak tu mai... dia punya staff muka punyalahh kelat... senyum pun tarak... sorry lahh yek... ko silap orang.. aku yang mai... memang kena band lahh korang.... huhuhuhu :P

bila dah tunggu hampir 1hour... akak tu sampai... bila sembang sembang... pelamin yang dikehendaki... dah fully book... so pada aku... sia sia jer tunggu 1hour... sembang ngan akak tu tak sampai pun 20minit.... huhuhuhu ;))

lepas tu lepak makan kat SR... hehhe haruslahh si Ika support... thanx ika... tiba tiba dia call dia punya pereka baju pengantin dia si man kajang untuk ask pasal pelamin... tup tup si man kajang suruh turun ke butik dia... amik ko....

so lepas tu terus shoot ke Kajang... dalam hati aku... hello tak ada dalam perjanjian ok... hahahha tapi memandangkan ika ni member suka duka.... ikutkan jerlahhh.... so sampai ke butik man kajang... so sembang pasal baju pengantin dia.... korang kenal kan man kajang yang mana... sila cari sendiri... ;)

time tu sempatlah kitorang nengok album wedding si Umie Aida... giler curtlast.... cun ok Umie Aida... hehehehhe.... pada ika ko jangan nak berangan nak package photo mengalahkan umie Aida.... =))

dah lepak.... time nak kul 4.30ptg... si Ika ni ada bowling nyer games kat Warta... so.. terpaksa lahh aku join nengok dia main bowling dulu... coz dia nak antar aku confirm tak sempat.... kebetulan Man Kajang pun main gak... so kitorang bertiga gerak ke Warta... but before tu lepak dulu ngeTeh kat bandar baru bangi.... ye.. BBB ni memang banyak kedai makan... dan one day akan aku gi try satu persatu... :P

di Warta.. kitoran slumber bawa makanan yang ditapau tadi.. coz parent ika ada mai coz abah dia pun membowlingkan diri time tu... so mak and adik adik ika test food kat situ dan dorang pun rasa puas hati lahh.. cuma dalca dia jer kot... dorang kureng berkenan.. aku memang tak amik pun tadi... hehehe :)

so around 7 gak lahh habis 5 games si ika ni main... dia dapat no 11.. aku nengok skill bowling dia semakin hebat sehhh... gaya pun balingan pun dah lain dah... hehehehhe.. ini mcam aku kena berguru ngan dia ni... hahahha :P

so habis jer semua tu.. si ika pun hantar aku pulang ke pangkal jalan... so begitulahh citernya aku menjadi tour guide pada si Ika ni... dari Jalan Tun Razak... sampai ke Ampang... Sampai ke Kajang... Sampai ke Bangi... amik ko... nasib tak sampai ke Nilai or PD..... PD... :-? PD tempat bakal husband dia.... :P

as usual... stayTuned for next entry ok.....;)

* bila aku duduk dengar perbincangan Ika ni... dalam diam aku tertekan..... :(

TakSangkaYer...:-t
.

3 ulasan:

LaYar_LaRa berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
LaYar_LaRa berkata...

agak2 kan, food testing, cari baju kawen bagai tuk majlis sndiri bl ea..??? :-p

KeMatZ berkata...

bila aku dah mampu untuk tanggung semua.... giler lahh.... hari tu aku kira kira... tak ada 40k... jangan mimpi lahhh nak buat grand ..... :P

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin