Selasa, 13 Januari 2009

Last Day Youth 09

.
ok aku kembali memblogkan diri ini dengan story last day Youth09... ya.. aku seawal 9.45 macam tu dah sampai.. perhh awal tu... ini semua gara gara aku tersilap melihat jadual dalam broacher yang diberikan time aku main pada hari sebelumnya menyatakan event yang berlangsung kul 10pagi....

tapi bila aku sampai... 1030 pagi baru pintu registration dibuka.. apakah.. so aku pun duk lahh melepak terlebih dahulu.... sambil menunggu diva Inspire ngan adik dia yang still on the way katanya... so sambil menunggu... tak sangka plak si Ebi sampai... dan bila dia sampai pun dia agak awal... ala ala punctual gitu....

so oleh kerana kitorang berdua dah terawal mai... sebagai untuk membuang masa kitorang gi lepak breakfast terlebih dahulu di one of restaurant kat TheMall pekena Sandwich... hehehhe kesian si Inspire... ala ala sentap tak dapat breakfast sandwich ngan abe rob... hehehhe tak apa next time ye....

so bila tengok time pun dah kul 1030++ kitorang pun dah settle breakfast bagai.... kitorang pun gerak ke tempat event....

aku seperti biasalahh.. kena register terlebih dahulu... ambil cop... tu dia... bukti ko dah register.... hehehhe senang tak perlu nak pass bagai.... cuma beza kalau korang print pass yang Youth tu korang akan dapat goodie bag berisi satu air tin dan air kotak.. serta majalah ntah zaman bila ntah...

so kitorang terus ajhe ke booth Murai.. satu lagi benda yang aku kurang puas hati ngan penganjur si Murai.Com.. pasal.. Pass VVIP katanya... wahh.. dan dan kata kalau tak dload thru WAP.. bagai tak lehh masuk... tapi time aku mai tak ada checking pun... apa kes... kesian mereka yang duk gigih mendload pass bagai... ahh abaikan...

so sampai ajhe... ku ingatkan show runaway model model murai ni akan diadakan on pagi.. rupa rupanya... pada pagi... artist yang hadir akan membuat persembahan nyanyian untuk hadirin... gitulahh kan.. agak confuse aku ngan tentetive mereka ini... ntah lahh kan...

so sebelum persembahan mereka memperkenalkan dahulu Model yang telah terpilih dari GengMurai.... di mana mereka akan berpasangan bersama artis artis Akademi Fantasia iaitu Adam.. Dafi... Ebi... Shawal.. Nora dan Noni.....

persembahan pula telah dimulakan oleh si Ebi dengan mendendangkan 2 buah lagu... iaitu Mentera Kasih dan Pahlawan Cinta....

selepas Ebi membuat performance... kebetulan.... si AreMeer Sofaz turut hadir di majlis ni... but AreMeer actually mai bukan untuk membuat performance... tapi beliau hadir untuk mengUpdate detail dia dalam web Murai.com... heheehe.... but... bila dah hadir tu... sempat lahh si EmCee Murai ni.. si Ajieb duk interview si AreMeer..

pelbagai soalan lah yang ditanyakan... ala ala muraikan... hehehhe so selesai ajhe sessi soal jawab tak formal bersama si AreMeer... si Shawal pula menghiburkan hadirin yang ada dengan menyampaikan 2 buah lagu iaitu Kau Segalanya dan KenanganKu....

selain si Ebi dan Shawal... turut membuat persembahan time tu ialah... Dafi... Nora... Adam.. kumpulan BadBoy... dan yang tak bestnya... mereka terpaksa melawan kebingitan kerana... berhampiran dengan tempat stage Murai ni.. ialah MainStage... dimana semifinal Battles of the Band tengah berlangsung....

so terpaksalahh korang lawan kebingitan each other... dan aku pun duk pening if aku capture... video macam mana lahh bunyi nye.. so kalau korang dengar video yang aku capture.. musik dia agak pelik mean abaikan ajhe ok.. tempat ni memang tengah bingit dari 2 stage... yang berhampiran....

so... bila semua dah settle... tinggal runaway fashion show ajhe yang akan berlangsung kul 3 nanti.. kitorang pun gi lahh berlegar legar usha usha barang kot kot ada yang berkenan... aku plak sempat lahh snap snap gambar apa yang aku nak... hehehhe...

kemudian bila lihat jam still lambat lagi kul 3 so kitorang pun deal gi makan... makan kat foodcourt TheMall... around 2.30 macam tu... kembali balik ke tempat event.... so sampai tiba tiba dorang kata tempat ditukar ke.. stage satu lagi.. coz... tak nak ada gangguan... kebingitan battle of the band kot....

sampai kat stage tu plak.. kebetulan event street dancer competition tengah berlangsung.... settle ajhe street dancer... so runaway.. model model Murai.Com.. pun berlangsung....

bila.. settle 6 pasangan ni memperagakan... pakaian yang ditaja oleh.. aku pun tak tau... dari butik mana... event diteruskan dengan persembahan dari Noni dan Imran Ajmain...

selain mereka berdua.. Adam dan BadBoy turut bergabung menghiburkan hadirin yang mai.... so settle ajhe persembahan Adam... pengumuman pemenang untuk Street Dancer Challenge pun diumumkan... dan aku pun tak ingat apa nama kumpulan mereka.. tapi yang aku ingat.. persembahan mereka.. dance mengguna kan kerusi... hehehehe.....

so settle ajhe result street dancer challage... kini result untuk pasangan manakah yang menang runaway Murai.com... hem.... dan... finally pihak juri telah pun memilih... pasangan Ebi dan Farina...

Ebi Kornelis & Farina

tahniah pada Ebi Dan Farina... memang padan korang berdua.. wahh dan dan ajhe aku nak buat speku kan.. hehehehhee.... so mereka pun dapat lah membawa pulang hadiah... utama yang ditaja oleh Ribena... hehehhe... dan yang best... dapat gak kitorang air kotak ribena and ribena pastilles.... ehehhe.. si Abe Rob bagi.. thanks...

so sebelum balik tu.. berhampiran dengan kauter pendaftaran.. kebetulan ada live band... performance... under... doppelgangerkl..

aku sempat layan Freak of Channel kebetulan kitorang sampai dorang tengah membuat persembahan..... so just dapat layan lagu terakhir dorang lah... pada aku memang style lahh dorang nyanyi and more better dorang bawa akustik compare full time performance at SohoKL time new year tu....

then kitorang duk melayan performance.. Sally Faerie... minah dari BatuPahat... ni... so sempatlahh aku capture beberapa video performance dia... hehehe.. nanti aku akan sharedkan ye...

so settle ajhe performance tu.. kitorang pun pulang lahh... so aku menghantar pulang si Inspire ngan adik dia... dan time on the way balik.. sempat aku cuba try test.... lebuhraya baru ni...

ya... lebuhraya DUKE... sementara free... apa salahnya kan.. dan aku pun nak tau kat mana lahh dia tembus... hehehhe... so finally tup tup aku tembus kat area SENTUL... hehehhee...

so gitulahh citernya aku gi melayan YoUTH09 nyer even di hari terakhirnya.... so kalau korang nak video yang aku capture.. nanti aku akan sharedkan ye.. di next thread... so stayTUned....

TakSangkaYe...
.

15 ulasan:

arina sativa berkata...

amboi,bila masa plak iols sentap kannn....wakakakak
snja je tu nak speku bukan-bukan hehehe

KeMatZ berkata...

hehehehhe..... tak ye.... bukan hari tu hentak hentak kaki... ke... heheheh..

NoraJoey berkata...

alamak...apesal rambut ebi dowang luruskan tuh??tak kacak!!!
heheheheh...aku ingat nk turun gak ahad tuh..but ader plan lain plak...bershoping...wakakakka...tak dpt jumpe ebi daa...hurm

KeMatZ berkata...

heheheh.... tu sementara ajhe... lepas dia mandi.. hilang lahh... wakakka kembali balik lahh kerinting dia... heheheh

Tanpa Nama berkata...

hi...
seronok tgk awak credit kat nama saya 2...
thnx sgt2
by the way saya le farina tu

add my ym ok
nurfarinaabdullahfarina@yahoo.com

mr.syazwan berkata...

hye KEMATZ... THANKS.. ADA GAK GMBR WAN.. hehehe ADE LG X?? NK LEH?? huhu

mr.syazwan berkata...

hye kematz.. thanks LTK GMBR WAN.. hehehe.. ADE LG X GMBR LAIN?? NK LEH?? EMAIL KAT WAN ice_blanded88@yahoo.com...

KeMatZ berkata...

erkk... Farina si juara masuk blog aku... tak sangka aku... teruja jap....

KeMatZ berkata...

wan... insyaALLAH nanti aku send kat ko ok....than 4 visit hampeh dot com zone

Tanpa Nama berkata...

alahai...
jgn ler puji lebih2 sgt kemat
segan ler...
apa2 pun thnx yer coz sudi amik pic2 i ahad hari 2...

arina sativa berkata...

tak kuasa nak hentak-hentak kaki ok! wahahaha....

hi farina,kat gallery ebikornelis.com pun ada banyak gambar awak,boleh tengok kat situ ye hehehe

KeMatZ berkata...

farina.... hehehhee.... small metter ajhe tu...

KeMatZ berkata...

arina.... heheh tak ye... hehehhe....

wah sempat promote website abe rob...

Tanpa Nama berkata...

hi arina,
thnx.
dah dpt dah semua pic2 tu...

kemat...
nak promete i punya mysapce kat cni blh x?

sapa2 yg rasa nak kenal blh add i di:::

http://www.myspace.com/farinaarmy

harap kita blh jd kwn...
thx guys

KeMatZ berkata...

farina... boleh jer.... tak ada hal....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin