Rabu, 1 Julai 2009

Melangkah Ke Alam Universiti.....

.
erkkk apakahh topic ko ni kematz...??? lain kebenor bunyi nyer... ko sambung belajar lagi ke???? erkkk..... Ehh bukanlahh.. bukan aku... ahahha.. aku tak tau lahh bila aku lehh sambung belajar.... timing kerja still tak mengizinkan.... hemmmm...... ni citer pasal anak buah aku yang sulung.... finally berjaya gak dia memecah tradisi keluarga aku melangkah ke alam universiti...

apa apa pun Tahniah dari pakcik mu.... so sebagai pakcik yang duk kat KL ni... nak tak nak terpaksa lahhh spent time untuk uruskan kemasukkan dia ni... so seawal kul 7.30pagi aku dah bergegas ke hotel tempat penginapan family aku time tu.... walaupun mata ni masih mengantuk dan liat benor nak bangun... almaklum malam sebelum tu duk layan Konsert Mini Rossa.... hahaha....

nasib baik boleh bangun.... hahah.. so bila semua dah ready... kitorang pun gerak.. checkOut dari hotel.. and terus menuju ke destinasi... wow dah ala ala lagu TokTi plak.. Menuju Ke Destinasi yeahhh yeahhh... hahaha... dammed... jammed occay...

perhh unexpected... dan yang lagi aku tak sangka siap ada group yang pegang sepanduk WELCOME gitu... wahh.. dah macam menyambut tetamu hadir ke Konsert or Anugerah... hahahha... nasib baik tak ada banner bagai kalau... memang confirm dah macam Akademi Fantasia... wakakka... gigih occay... tak bleh blahh... hahahah....

so bila dah masuk redah jammed bagai... another benda yang aku rasa macam... dammed.. membazir ajhe aku meredah jammed.. kalau aku tau tempat pendaftaran anak buah aku ni kat luar.... tau ikut jalan belakang ajhe... choiii sungguh....

so bila sampai.... terus lahh anak buah aku ni beratur bagai... nengok ajhe lahhh aku plak gigih mengsnap snap gambar... sempat gak lahh aku duk google mana mana yang berkenan kan... hehehhe... ntah apa apa lahh kan.. motif sangat.... tapi memang ada... satu tu.. sweet occay.. but terpaksa reject.... atas atas sebab sebab tertentu.... hehehhehe....

amik ko... sampai ke dalam dewan pun aku duk snap gambar anak buah aku... dan macam satu perjalanan dokumentari plak.... aku buatnya... dokumentari Hari Pendaftaran Pelajar Baru... wahh... dan dan ajhe kan... hehehehe... nengok lahh apalah yang dia tu duk korek dalam bag dia tu.... ishhh ..... bawah ni plak.. environment time mendaftar.... dorang kena isi borang apa aku tak tau... hahaha..

apa aku tau lepas tu dorang serah kan borang tu kat mamat ni... hehehhe.... then anak buah aku ni gi amik cenderahati... hahaha dan kemudian collect kunci bilik..... bila kunci bilik dah dapat... apa lagi... bermulalah punggah barang naik ke bilik....

then kakak aku dan mak aku apa lagi... duk kemas kemaskan lahh bilik anak buah aku ni.. sambil adik adik dia ni pun tolong... tolong buat kecoh... waakkaka.. nasib baik lahh anak buah aku ni still tak ada roommate time tu.... aku rasa sampai la ni.. tak ada kot.. so kitorang buat bilik tu kitorang yang punya... wakkakaa....

settle semua... dia kena berkumpul kat dewan kul 1.45petang... so dia tengah bersiap.... hahahah.. kesian dia terkena... coz kena pakai cadar putih.... dah macam kat kem PLKN dah...... so dia pun kena lahh pakai baju yang dia baru dapat.... ngan sluar track...

so bila turun still ada time lagi... so lepak borak borak dulu... makan bagai.. tapi dia ajhe lahh makan.. ngan adik beradi dia... ehehhee.... so bila nengok timing pun dah times up... so kitorang pun beredar tinggalkan anak buah aku tu....

before tinggalkan... sempat snap gambar one family... serius sehh dah macam masuk kem PLKN dengan topi bagai... wakakkaka walaupun apa apa pun aku berkenan ngan topi dia... simple... ada yang aku rembat lepas dia orientasi nanti... wakakkaka....

so lepas bergambar.. kitorang pun gerak tinggalka anak buah aku berjuang untuk mengenggam segulung ijazah.... hopefully semuanya berjalan lancar.... dan harap ianya cekal hadapi segala rintangan dalam menimba ilmu... wahh tiba tiba pakcik dia ni beria menyusun kata kata... hahahhaha...

apa apa pun... GoodLuck... for anakbuahku... Ayeen... semoga berjaya mengharungi rintangan dalam kehidupan sebagai seorang Mahasiswa.....
Selamat.....

so habis urusan tu.. gi makan... lepas makan.. family aku balik johor.. aku apa lagi balik umah sambung tido... chooiii so gitulahh kekdahnya.... so stayTuned for other story... occay.... daaaa....

* time aku daftar belajar dulu.. abang aku yang hantar kini giliran aku plak hantar anak dia.... hehehhehe *

TakSangkaYe....
.

8 ulasan:

cical berkata...

ohh UM..rasa mcm pernah pegi..bile agaknya..hahaha

KeMatZ berkata...

hahahah wehhh time ko pun ada
sambutan ala ala AF ni ke..
hehehhe

NoraJoey berkata...

smua picca anak buah ko tak senyum...kecuali yg bedua ngan ko jerk die senyum skit...apesal??hari pertama die dh tension ek??
hehehhee....
good luck kematz tuk melayan anak buah yg dh dkt ngan ko skrg...muahahhahaha

KeMatZ berkata...

hahaha... aku sajhe tepek gambar tu.. sebab tu semua candid... kalau dia perasan aku snap muka dia senyum... hahaha.. ko tau lahh aku kan... suka candid ajhe... wakakaka...

dia risau kot... maklumlahh... first time.... hahahah...

Mazwani 'Nafty' Ayu Binti Mazlan berkata...

ko pg bukan utk scanning women ke nyah??



sangat ok kau nih.. ahaks.

KeMatZ berkata...

sambil sambil lahh tu nyah... tapi tu lahhh bila ada yang berkenan terpaksa lupakan hasrat itu.... heheheh... apa nak buat...

tak apa ada masa lagi... hahahah...

Mas Mohd Yunus berkata...

teringat zaman muda dulo, aku indie sorang-sorang datang ke uitm dan start kehidupan kat kampus dengan penuh ke-indie-an.

KeMatZ berkata...

indie lahh sangat... ko bukan siap ada abang angkat ke..... lecturer plak tu... sampai kitorang satu kelas kena sound jangan kacau ko...
wakakkaka...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin