Selasa, 3 Mac 2009

Lintah Oh Lintah.....

.
hemmm... last week aku sempat balik ke umah aku.. setelah lama aku tak balik... hehehhe.... nasib baik aku still ingat jalan menuju ke umah aku tu... erkkk....

so dikesempatan aku pulan ke umah tu.... aku sempat lahh tanya abah aku pasal project lintah ni....

so aku ngan abah aku pun menuju lahhh ke tempat di mana lintah lintah ni di bela... hhehehhee.... tapi apa yang aku pelik ialah.... hasilnya... dah 6 bulan occay.... dan konon kononnya dah boleh di timbang untuk dijual...

hemmmm memang kecik occay... siap bolehh duk menular kat tangan tangan... hemmm nasib baik tak sempat dia duk sedut darah tu.... yang aku pelik tu... konon kononya... dorang kata benda ni boleh besar.. sebesar dalam gambar bawah ni...

hemmmm... tapi bila aku nengok dalam tong tu.... semua nya kecik ajhe... hampeh sungguh... mula lahhh rasa benda ni macam tak berapa benar occay... so kesian pada mereka yang duk spend duit untuk konon kononnya dapat lahhhh pulangan modal kan... mana tak nyer... 1kg ko lehh jual rm60 occay....

tapi kalau 6bulan induk tu kecik macam tu apakahh.... hemmmm siapa lahhh yang bertanggungjawab ni... hemm so pihak pihak yang ada terlibat..... sila ambil perhatian... heheheh yang terlibat dalam paper work tu pun hehehhe amik lahh port occay

hemmm... no wonder lahhh aku perhatikan pada signboard ni... hemmm... padahal time before this tak ada plak... motif occay... maybe sebab hasilnya tak menjadi kot... ekekekek... so apa nak buat.... terima ajhe lahhh.....

[***better kita bela ikan keli tak pun siput sedut... errkkk... ada ke orang bela siput sedut***]

TakSangkaYe...

11 ulasan:

sukahati berkata...

banyaknyer larangan...motif??

KeMatZ berkata...

tu lahhh... dah yang best nyer tak lehh amik gambar...

motif.... awat takut orang snap bukti lintah ni tak membesar....

mampus tak layan sama itu signboard....

Adam Arjuna berkata...

gila la...

tak jadik tauke lintah rupanya...

kaya la ko pas ni eyh..


tp jangan ko nak 'melintah' kat org sudah la...ahahha....

KeMatZ berkata...

apabendanya tauke....
tak menjadi occay
benda ni...
ni yang tengah duk termenung ni...

macam nak ternak ikan keli ajhe..
nampak gak pembesaran dia...
lintah ni macam menipu aje

are_in berkata...

kamo org kluang ker?

rsenyer projek lintah yg de pic mamat bju ijau 2 de d kluang je..

xtaw r kot2 diowg da de kt tmpt len..

KeMatZ berkata...

yupz....

awak duk kat taman matahari ke...
hehehehe...

are_in berkata...

aah,,..

ur niece yg de taik lalat 2 pn camam knal..

skg 'bpk lintah' da wat pcemaran..

diowg buang bangkai2 keli dlm longkang besau 2..

abez 1 tmn bau hanyir+bgkai keli..

adoyai.

KeMatZ berkata...

ohh.. ye ke....
no wonder lahhh lintah ni
tak menjadi...
"bapak Lintah" ni buat pasal...

erkkk... tpi rasanya
projek ni memang tak
lehh caya kot....
kementerian mana lahh ni...
punya paper work...

induk tu tak besar seperti
dijanjikan

are_in berkata...

tau xpe.
mybe ni diowg pnye 1st baby.
confident je leh jd.
last2 hampeh.

xphm dgn mnusia skrg.

princess~syeena berkata...

encik zam,

saya akan follow up masalah nie dgn pegawai teknikal saya ye....

saya hanya membuat paperwork secara dasar sahaja....yg melaksanakan adalah pegawai teknikal kami....

so, mungkin ada something wrong pada proses tumbesaran lintah tuh...

anyway, at least syeena happy dpt dgr feedback sume org...

TQ!

KeMatZ berkata...

gigih puan syeena berencik encik... heheheh...

good good... memang memerlukan perhatian... terima kasih kerana give respond...

paling best kalau... lehh turun lihat... hehehhe actually siapa yang dalam gambar berbaju hijau tu ye... yang pegang induk yang begitu besar... heheheh...

hehe... apa apa pun thanx a lot.... berita lintah ni akan continue lagi sekiranya saya pulang lagi ke kg halaman... hehehehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin