Ahad, 15 Mac 2009

Layan Konsert AF7 Minggu Pertama....

.
ok.. mengikut cerita aku sebelum ni kan.. after aku drop member aku aku ke mana kan... so aku terus menuju ke Bukit Jalil.. nak ke Dewan Sri Putra... erkk... actually aku tak tau kat mana dewan ni... and finally rupanya kat belakang stadium putra....

hemm.. kali ni aku ke sana.. bersama klik klik aku yang aku kenal time aku join RedahJerr.... tapi kitorang mai kali ni dengan memberi sokongan pada pelajar yang kitorang sokong bersama... tak kira lahh dia sokong sapa.. kalau dah member sokong kitorang akan bantu memeriahkan... rasanya nampak lagi happening... dari just focus on one pelajar....

dan kebetulan klik ni semua agak sempoi... dan if kitorang kutuk pun tak ada yang sentap and resign bagai... seronoklahhh.. kalau ada words tu just... a jokes antara kitorang....

so seperti biasalahh time konsert ni memang tak leh nak snap gambar... aku tak tau apa motif dorang tak benarkan... kalau aku compare ngan rialiti show lain ok ajhe.. janji flash tutup... tapi benda ni memang dari tertubuhnya AF lagi tak leh... maybe takut tersebar meluas ke internet katanya.... bak kata floor manager last year... aku ingat lagi... hehehe...

jadi.. time nak ending lepas announce tak penyinkiran.. aku slumber juga snap... sajhe ajhe nak buat koleksi... kan... ada lahh bahan nak tepek kat sini... so korang layan ajhe...

ok kalau korang tanya apa comment aku.. pasal first konsert this week... or first week ni... pada aku lahh tak nak comment pasal performance student.. coz bagi aku.. performance dorang lebih mantop dari budak AF6.... itu ajhe yang aku leh cakap....

tapi aku nak comment pasal suasana konsert....... antaranya...

- dewan besar tapi... duduk rapat rapat... majlis kenduri kahwin pun duduk lebih selesa ok.. lepas tu semua sama level... mean... kalau orang lebih tinggi dari ko duduk depan ko.. sure tak nampak.. kesian siapa duk belakang aku... sure tak nampak...

- dewan panas dan kedudukan cahaya sportlight... tak berapa cara... boleh plak dia duk buka and focus kat penonton.. dah setiap masa aku kena cover ngan kertas putih dari silau lampu tu.. coz aku mai hari tu tak pakai topi.... bapak panas ok...

- floor manager yang agak slow... tak macam DollahChantek... rasa macam memang tak kena... borring sangat.. memang terasa macam layan majlis sekolah sekolah rendah.... erkkk...

- sound yang still membolehkan telinga ko rasa bingit... bila pelajar tarik high note... dorang ni tak buat sound check ke apa... ehh kata dah 7 tahun... apakah.... lain lahh kalau this year pertama... hemmm....

so banyak lagi lahh benda tapi atas tu antara yang aku tak berapa gemar lahh... ntahlahh kan... comment banyak pun bukan ada guna.. sebab selalu perhatikan bukan dorang alert pun... macam dorang seronok kena condem macam ni kot... hehehe...

so settle lepak dulu kat McD... sampai mata naik bengkak.. duk sembang duk hanyam ketupat semua ada lahh... ni lahh jadinya kalau Klik yang aku kenal time RedahJerr.. bergambung.... memang HampeH jadinya....

so pada aku konsert AF7 ni membuatkan aku ingin mengikuti.. perkembangan kehebatan 5 pelajar yang aku ingin lihat dorang perform setiap minggu.... dan harap sangat mereka akan kekal lama dalam konsert ini.... nak tau siapa mereka.... hehehe...

Aishah
Hafiz
Qhaud
Rubisa
Zizi

amik ko... lima gitu... hehehe... so harap dorang akan bertahan lama... insyaALLAH..... ni pada pemerhatian aku lahh... pada korang aku tak tau.. masing masing ada pemerhatian masing masing.. negara demokrasi kan.. hheheheh....

so gitulah ceritanya... jadi stayTuned....

*** Konsert Minggu Ke 2 confirm aku tak menonton secara LIVE ***

TakSangkaYe...
.

5 ulasan:

my name is KARL berkata...

hye...

karl minat :

1. Aril
2. Isma
3. Akim
4. Claudia
5. Aishah

yg len masih dlm pemerhatian... tp tahun ni... MANTAP!

Pen_Merah berkata...

PM punya top 5....

1. Zizi
2. Rubisa
3. Aril
4. Claudia
5. Aishah

mcm prejudis gender pula.... tapi tu la takat ni yang terbaik antara yang terbaik.........

kunyeet berkata...

Huh....gigih konsert pertama dah p tgk live!!!

KeMatZ berkata...

KArl... wahh... ada list gak... hehehehhe...

Pen Merah.... tak apa pilihan masing masing....

Kunyeet... harus lahh.. gigih... tapi next week confirm tak gi...

NoraJoey berkata...

nak tau aku punye ranking tak??taknak pun aku bg tau gak..wkakakaa

1.Isma
2.Qhaud
3.Aril
4.Aishah
5.zizi

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin