Ahad, 22 Mac 2009

Aku Di Sunburst KL 09......

.
kembali memblogkan diri... walaupun keletihan pada badan ini masih terasa dan idea tak berapa nak ada untuk mencoret di Hampeh Dot Com Zone ni... hemmm tapi lantaklahh kan.. kalau ayat aku agak cacamarba or bahasa ntahapapantah... nama pun Hampeh Dot Com Zone....

so... setelah tiket dibeli ketika earlybird... sejak february lagi.. finally hari yang dinantikan tiba sudah.. this time aku ke sana naik kereta member aku si Pijul coz last year kitorang naik MyBoo ku... so event start kul 2petang.. but si Pjul mai pickup aku kul 12 coz mau gi lunch dulu...

tempat lunch tak jauh area rumah aku ajhe... duk nak try pekena Nasi Ayam Penyet... erkkk... ni ada yang sentap bila baca statement aku pasal Nasi Ayam Penyet... coz aku pernah promise nak belanja dia.. erkk... nanti ye.. ingatkan aku next month... hehehe...

so tutup citer Nasi Ayam Penyet... continue SunburstKL09
nyer story... so settle ajhe... terus ke tempat dituju... Bukit Kiara Equestrian Club... dan yang agak cilaka.. parking tepi jalan pun ada yang nak charge... apakah.. terus ke depan sikit.. nengok tak ada orang kacau nak charge.. so park ajhe.. nasib baik tak jauh.. kalau last year bapak jauh kitorang parking coz tertipu ngan event lain... cit... so this time tidak lagi..

around kul 2petang pintu dibuka.. so kitorang pun masuk.. actually aku kena tunggu another member aku coz tiket dorang ngan aku.. but dorang suruh masuk dulu so.. aku masuk ajhe lahh... dan kali ni security agak mengelirukan hingga boleh membuatkan siapa yang nak masuk rasa hangin satu badan...

pasal apa.. coz ada camera dslr yang tak lepas nak masuk... tapi ada gak yang lepas... begitu juga dengan video cam... coz ada aku perhatikan ada yang lepas ada yang tak... actually takkan tak lehh bawa masuk kot.. dah bayar mahal mahal ko tak nak bagi orang bawa camera apakah... nasib baik time aku dia tak check sangat.. so tak ada lahh nak hangin cuma rasa macam ntahapapantah...

so bila masuk ajhe.. wow this time kedudukan stage dia agak berlainan sikit.. compare last year... dan ada beberap booth besar kat tengah tengah... hehehhe... so ikut jadual... aku ngan member aku terus ke stage Live Sound nak nengok persembahan Aseana Percussion Unit... hemm ok gak lahh menghiburkan... tapi tak ada lahh sampai aku nak snap video.. hehehe...

so tak layan habis pun... aku terus ke stage SUN... ni gambar kat atas... ingat mau layan band Pesawat... but tunggu punya tunggu... tak muncul muncul... so finally aku ngan pijul duk jejalan... nengok nengok booth nengok apa apa yang ada di sana.. macam graffati wall... memang menarikk...

dan yang best.. niat aku nak lahh snap pada mula dan ending.. tapi finally endingnye aku tak snap pun.. sebab lupa... wakakka... banyak gak booht kat sini... macam jualan merchandise ada.... baju and cap sunburst pun ada...

cuma aku ajhe tak beli... hahahah... then tiba tiba dapat call dari si Dida.. kata dorang kat depan.. so aku keluar ke gate coz nak past tiket dorang... settle ajhe.. si Hadek ngan Lolly pun sampai gak.. time tu aku pun tiba tiba mau beli topup... ambik kau.. beli topup dapat no baru.. apakah... orang sibuk nak layan konsert.. dorang sibuk suruh register bagai.... so isi form ala ala kadar aje...

so.. kembali ke main stage... nengok Stage Sun still kosong... stage Sky plak dah start... TheyWillKillUsAll perform.. time tu aku baru tau.. band Pesawat terpaksa delay kerana kesilapan teknikal oleh pihak penganjur.. tak tau apa.. camera ke apa ntah... sebab time aku duk menunggu pun memang dorang baru nak setting camera and beberapa benda teknikal.. damm event dah start pun tak settle ke.. apakah...

so tak pasal pasal flight Pesawat kena postpone ke malam.. mean ending show.... so settle layan TheyWillKillUsAll.. kitorang ke LiveSound stage.. yang agak redup... motif ada stage yang berbumbung... tak macam tahun lepas... 4 4 stage open.. layan 21st Night group dari Indonesia... layan layan gitu ajhe...

gerak semula ke stage Sun.. layan Projek Pistol... erkk ni rasanya projekband EddrieHashim kot... then lari pulak ke stage redup.. layan Hujan... hehehhe.. dah layan kluar balik... gi layan DeadMushroom.... lepas tu... nengok persembahan Meet Uncle Hussin... then lari ke stage redup.. layan Estrella...

tapi kerana start lambat... kitorang kluar duk usha band australia... kejap aje.. mai balik nengok Estrella dah start hemm so layan sampai habis... kemudian... terus ke stage Sun... layan Gerhana Ska Cinta....

ya time ni memang keseronokkan itu ternampak... bila semua yang hadir.. tak kiralahh.. malaysia ke.. mat salleh ke.. negro ke... semua... menari bersama sama.. sambil melayan melodi yang didendangkan oleh band Gerhana Ska Cinta... hehehhe... sempat buat ala ala keretaapi macam tu keliling area penonton.. seronok beb...

settle aje layan Gerhana Ska Cinta nengok pada schedule.. banyak band yang tak berapa nak kenal.. so malas nak layan.. duk lepak lepak pusing pusing... sambil snap snap gambar...

bila dah penat ronda ronda dalam area tu... lepak makan dulu.. hehehe.. kat sini banyak gak booth makanan.. so beli lahh apa yang ada... so no idea punya pasal... beli ajhe spaghetti carbonarra... ke apa... hantam ajhe lahh.. then duk bersantai ala ala duk berkelah...

then bila dah lepak lepak makan.. sambil perhatikan sekeliling so macam macam diperbualkan... citer pasal band lahh.. pasal apa apalahh... nampak artist yang ada lahh... ehehhehe... biasalahh kan.... so sampai lahh ke malam....

hemmm banyak gak band yang aku tak berapa nak nengok aku abaikan ajhe... hehehhe.. then terus ke stage Sky... tunggu band Estraged... damm cool dorang ni.. ala ala balas dendam aje... bila last year dorang kena perform last kan... so kali ni memang habisan lahh.. dan persembahan dorang memang malatop....

settle layan Estranged.... tak sedar.. stage Sun band Nidji.. no wonder lahh member aku 2 orang tu dah gigih ke stage sebelah... aku ingatkan Butterfingers.... so aku layan kat pembahagi 2 stage tu ajhe.. but view kira oklahh... senang nak snap gambar and video bagai...
sememangnya persembahan si Giring ni begitu hyperactive bila di atas stage... dan persembahan dorang jarang mengecewakan aku ngan member member aku yang sememangnya tegar ngan band ni... hehehhe... ye lahh aku dah layan band ni 3 kali event dorang... di Rumms, Zouk.. dan kali ni di Sunburst... hehehee...

kemudian.. aku just stay ajhe pada kedudukan aku.. melihat stage Sky... band Butterfingers... hemm actually aku dah tak berapa layan sangat.. band ni.. aku layan first 2 album ajhe... start dorang album yang cover dia pahlawan semua bagai tu... dah mula tak layan.. so just snap beberapa gambar.. and video... tampa perlu gigih ke depan... hehehhe...

then relax ke stage berbumbung... layan Arabyrd... tau aku gi sini dari layan butter tadi... ni lagi best... dan yang tak best stage ni lampu dia satu ajhe.. apakes ntah ngan letrik kat situ... thenn lepas tu lepak lepak aje.. bersantai.. sambil berborak....

bila start ajhe NERD... kitorang gigih ke depan stage SUN... sebab lepas tu Band Korn plak perform.... hambik ko cop tempat ajhe sejam... dapat lahh aku barisan depan.. kira ada 3 orang lahh depan aku......

so habis ajhe NERD... tiba tiba kawasan ni penuh manusia.... amik ko.... penangan KORN.... kepada peminat dia yang berada di Malaysia.... hemmmm.... bila start aje.. dah mula dahh.. aku amik gambar pun dah jadi apa apa ntah...

so ambil keputusan.. simpan camera... then layan... perhh aku pun tak pernah rasa melayan konsert sehebat ini... yang pada mulanya ko bersebelahan ngan awek russian yang agak hot gak lahhh... last last ko berada sebelah lelaki matsalleh yang badan lebih besar size nyer dari ko... apakahh....

dari ko kat area tengah... sampai ko boleh berada di gate depan... wakakkaka... memang aku dah tak fikir dahh.. janji layan.... memang awsome persembahan dorang.... kena plak bila dorang masuk kembali... continue persembahan... dengan Lagu Blind.. ambik ko... memang kabur mata ko.. sebab spek ko berwap... wakakkaka....

dan paling best... habis ajhe event korn ni... apa jadi pada aku.. sebelah selipar aku... bukan sajhe putus.. malah hilang... wakakka.. what tha lucu lahh aku ni... wakakkaa... tapi nasib aku baik.. tengah duk cari cari sebelah selipar aku jumpa.. plak sepasang selipar jamban siapa ntah...

so finally decide.... pakai ajhe.. sebab memang tak ada orang duk cari selipar selainn aku.. time aku cari tu.. ada gak aku jumpa kasut awek siapa ntah.. sebelah.. selipar lain... hehehhe... so... seperti aku citer di awal tadi.. band Pesawat... perform last...

dan yang kesian buat band ni.. bila Flight dorang ni.. terpaksa di cancel... oh... kesian beb... dah lah pada awal pagi dorang dah prepare everything... then pasal kesilapan teknikal pihak penganjur... terpaksa delay ke malam.. last last cancel... so sad dengar... beb....

so settle ajhe tu.. around kul 2 gak kitorang gerak dari situ... aku ngan berselipar jamban sapa ntah terus ajhe balik.. wakakka... so sebelum balik umah.. aku, Pijul, Hadek and Lolly lepak kat william... walaupun pada mulanya nak lepak SS2Murni.. but sure ramai orang sana...

dan aku yang agak letih.... tak larat nak isi perut dengan makanan.. tapi aku memenuhkan perut aku ngan air.. amik ko.. satu gelas besar fresh oren.. dan dicontinue ngan teh ais.... so lepak makan.. borak borak bagai.... kul 3.30 gak lahh baru balik...

sampai umah flat... terus.... bangun sedar sedar dah tengah hari... amik ko.. sampai la ni lahh.. penat tu still ada.. but apa yang best aku puas hati... malam tadi... xpecially layan persembahan KORN... bapak awesome dorang ni.....

so... adakah next year aku akan ke sana lagi... hahahah... nengok pada lineup.... ok... kalau Red Hot yang mai... harus lahh aku gigih lagi... wakakka.. but persoalannya.. lepas ke band ni masuk Malaysia... ????

oklahh stayTuned... dengan storyMorry di HampehDotComZone ni... video video akan diupdate kemudian hari... masih penat nak buat benda benda tu... hehehehhe....

*** ingatkan this year tak ada lahh perubahan jadual bagai semua.... rupanya ada lagi... dan yang menjadi mangsa band Malaysian.... so sad.... ****

TakSangkaYer..
.

12 ulasan:

awieworld berkata...

adoila..happening siot....tp tak dapat join korang...sori yer guys

but why malaysian band ada problem ker>?...adoila. bila la nak maju kalu gini punya gaya...

KeMatZ berkata...

awie... bukan band malaysia yang ada problem....

but penganjur... yang selalu menganaktirikan band local....

upset gak lahh ingat kejadian last year tak berulang...

well... Malaysian...

Haida berkata...

Wah KORN...bestnya dpt g tgk....ni yg jealous ni...

KeMatZ berkata...

ya.... persembahan dorang
memang awesome....

heheheheh

shah berkata...

ko kurus tak?bukan main lg kesana kesini...mesti kaki ko nmpk kecik skit...kekekeke

KeMatZ berkata...

hahaha.... aku rasa kurus kejap ajhe kot...
habis dah gi william minum
tak hengat nyer....

wakakakka

Jairo berkata...

bagi aku esther lagi best la dari amylea tu... but keseluruhan mmg dorg dua power!!1

KeMatZ berkata...

jairo... thanx for the comment...
but ko salah thread lahh...

hehehhe apa apa pun thanx sebab mai jenguk Hampeh Dot Com Zone..

Tanpa Nama berkata...

nex year punye sunburst aku nk dtg...sb band abg aku ade main...nk g support...heheheheh

KeMatZ berkata...

ko yek yek ajhe

sampai la ni ko tak bawa aku
layan band abang ko perform...

heheheheh bila mau kasi tunjuk..
leh aku promote...
wakakkaka

Tanpa Nama berkata...

alahai hari tu ape tu event celcom tu kt sunway a week before sunburst...die ade perform..lupe lak nk gitau ko...

KeMatZ berkata...

hemm...yang UOX Celcom tu ke..
yang ada band dari philipines..
CHICOSCI.... ke...

hemmmm tapi tak silap aku time tu..
aku gi layan AF kot... tak dapat lahh
den nak gi...

hehehehhe tak apa next time....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin