Ahad, 8 Mac 2009

Keluar Menular Seharian..... di Hari Sabtu....

.
occay... on sabtu lepas.. or semalam... aku planning ke KL ngan kawan aku... kebetulan si Pijul ni balik KL bercuti... so kitorang pun plan ke LowYat... coz masing masing nak survey barang masing masing.... so planning on 11 jumpa kat AmcorpMall...

aku before tu gi service kereta dulu.. perhh habis duit.. cheque baru clear tapi duit mengalir macam air.. kebetulan plak MyBoo aku tu kena service this month.. tu pun aku dah over berapa KM ntah... settle service MyBoo... terus ke AmCorpMall.. coz Pijul park kereta dia di situ....

then pickup Pijul terus menuju ke LowYat.. tapi aku park kat BTS.. senang lehh jejalan cari cari barang.... so sampai ajhe tiba tiba terdetik nak layan movie.. gi usha tiket... then deal beli tiket... kul 2.50petang... time tu baru 1130 pagi.. so banyak masa lagi...

menuju ke LowYat.. survey benda yang nak dibeli.... bila semua dah disurvey... lepak makan dulu... after makan.. baru lahh gi beli benda benda yang dah disurvey... ehehehhe.. settle urusan di LowYat.. ke SungaiWang Plak... coz Pijul nak ke AlIkhsan.. cari kasut... usha usha tak ada yang berkenan....

nengok jam dah around 2... so kembali ke BTS... ronda ronda.. nengok nengok kedai kasut.. tiba tiba ngan aku aku macam teringin nak cari kasut... maklumlahh aku ni kan suka berselipar ajhe kalau keluar.. macam nak berkasut lahh plak... tapi aku control... dulu... hehehe... budget tak cukup.. erkkk....

so kul 2.40ptg ke panggung... coz mau layan movie.. movie apa yang dilihat.. ialah.. movie WATCHMAN...

sebelum ni aku ada gak baca review dari blogger tegar perfileman iaitu blog ADAM ARJUNA..... so aku teringin nak lihat sendiri... erkk... memang aku pun agak pening ngan jalan cerita dia... nasib baik.. ada member aku si Pijul yang memang mengikuti Komik ni...

pada aku.. aksi dia memang menarik.. cuma ada part part yang banyak cakap membuatkan ko mengantuk heheheh... dan issue pasal USA dan Russia... hemmm ntah lahh... cuma banyak benda lehh dipelajari dalam cerita tu... antaranya...

dalam satu team tak semua kita lehh percaya.... walaupun ko dalam team yang sama... or boleh kata kawan... hemm so kena carefull gak... dan pasal kebinasaan dunia ni... semua adalah akibat sifat manusia itu sendiri... hehehhehe... dan banyak lagi lahh.. korang nengok lah sendiri... wakkakak.... aku dah pening... wakakka...

so settle ajhe... layan movie.. kebetulan.. si Lolly and Arina berada di area bukit bintang... sms.. ajak lepak dinner sesama... so aku pun jawab.. on ajhe.... then suruh dorang mai ke BTS... coz aku park kereta kat situ kan...

sambil menunggu dua DIVA ni jalan terkedek kedek dari Sungai Wang ke BTS.. sempat lahh aku nengok.. penyampaian hadiah kejohanan Squash Terbukan Kuala Lumpur 2009....

Kategori Lelaki... Peter Barker dari England telah menang dengan menewaskan rakan senegaranya iaitu Adrian Grant dengan keputusan 11-6, 11-2, 11-4.... hehehehhe....

bagi kategori wanita plak.... Natalie Grainger telah menewaskan Ratu Squash Negara kita Dato Nicol Ann David dengan 11-8, 10-12, 11-7, 5-11 dan 11-6... well maybe this year Dato Nicol tak ada rezeki.. tapi tak apa.. maybe dia bosan kot asyik juara ajhe.. heheheh.. sekali sekala nak gak rasa no 2 ke 3 ke kan... dan dan ajhe aku...

dan yang best nyer.... baru aku perasan.. last aku kluar ngan Pijul ke BTS juga last year... ada kejohanan yang sama... perhh lama gak aku tak hangout ngan member aku ni ke BTS... hehehehe.... so lepas tu duk usha lagi kasut.. finally si Pijul sauk satu kasut untuk dia pakai main badminton... aku masih lagi cuba lawan perasaan kata nanti dulu lahh kasut tu... walaupun ada yang aku dah berkenan.. erkkk...

so bila 2 Diva tu sampai.. terus ajhe kitorang plan nak dinner ke mana... tiba tiba.. si Lolly suggest ke sini...

hemmm.. kitorang ke Bread & Olive kat Ampang Look Out Point... amik ko.. sampai ke sana dinner kitorang... so apa yang diorder oleh aku ialahh... air Layer ni... hehehehhe... B&O apa Layer ntah aku tak ingat... wakakkaka...

selain tu kitorang pun order apa nama benda atas tu ye... capatti dan falela ke apa ntah... aku kurang ingat lahh... tapi rasa ala ala vadeh aje... hehehe... dan menu utama... ialahh dibawah ini... full chicken with briyani... nyum nyum...

hemmm.. look aku in action... opss.. tu just depan camera ajhe.. actually benda ni.. kitorang share berempat... heheheh.. giler apa aku nak makan sorang tu.. ada yang termuntah penuh sangat tank aku... wakakkakak... but rasa dia memang sodap....

sambil sambil.. makan... sambil sambil bergossip... sambil sambil berkenalan.. maklumlahh si Pijul first time jumpa si Lolly and Arina... ni... sambil snap gambar... hehehhe...

kemudian bila dah settle ke bawah.. snap snap gambar lagi... memang lawa view KL di malam hari... so bila semua dah settle.. apa lagi balik lahh.. seharian occay aku kluar....

so gitulahh kekdahnya seharian aku menular... di hari sabtu.... so kepenatan memang terasa... balik terus flat.... heheeh... so nanti kan another penulisan aku.. kalau ada lahh ye... so stayTuned...

ops... lupa thanx to Lolly.... hehehehe

[***masih teringat ingat lagi kasut itu.... erkkk... nak beli ke tak...???? ***]


TakSangkaYe....
.

2 ulasan:

Inspire berkata...

falafel lah nama dia...muahaha

KeMatZ berkata...

oic dah tukar ye nama dia...

heheheheh

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin