Sabtu, 14 Mac 2009

One In A Million 3 - Konsert 4.......

.
hemm... semalam aku sempat lahh meluangkan masa aku untuk... layan program rialiti ni secara live... setelah 3 minggu member aku sorang ni gigih try pujuk ajak gi layan live... ntah kenapa this week aku rajin kan diri untuk join sekali layan secara live....

so around kul 8.20mlm... si Romie and Joker dah tunggu bawah umah aku... so kitorang pun gerak.... sampai sampai... jumpalahhh beberapa member yang lain... antaranya.. si Judd.. yang dah lama tak jumpa maklumlahh tak ada event Bowling katanya... si Judd pun offer pas masuk under family & fans Amylea....

tapi bila kitorang masuk... kitorang duk kat area belakang.. tak nak lahh depan sangat... hehehehe... lagi pun tempat kitorang duk tinggi sikit.. so view memang jelas... senang nak snap snap gambar...

ini adalahh... gambar peserta sebelum pengumuman siapa bakal tersingkir.... well... setelah dikira undian bagai semua.... finally... MALAYSIA decide untuk menyinkirkan... Pija....

so sad kan... well pada aku pija ni memang ada bakat... tapi maybe dia dah bergelar artist kot.... tak pun biasalahh berdasarkan undian apa apa boleh berlaku... hehehehe.... so sebelum dia turun dari stage... dia turut menyampaikan persembahan dia.. tak ingat lagu apa.... sorry ye...

kemudian... peserta lain pun membuat persembahan mereka....

Aweera

Amylea

Fify

Rizu

Tomok

Anith

Nine

Easther

Simon

Pada permerhatian aku lah.... persembahan yang mantop bagi aku... ialahh persembahan Rizu dan Simon... hemmm tak tau kenapa nampak kelainan bagi aku lahh... tapi tu pada pendapat aku lahh.. dan paling out... Aweera... hemmm maybe tone suara dia tak sesuai kot ngan lagu Sofaz tu kot... ntahlahh kan...

time semalam layan konsert... sempat lah aku lihat kawan blogger aku ni.. yang sememangnya gigih... berbaju kuning bagai... memegang banner dan poster peserta pilihan dia... hehehhee...

tapi kegigihan mereka ni seperti berbayar.... buat mereka bila idola mereka dapat immunity.... TOMOK.... erkkk.... tiba tiba aku rasa.. macam nyesalnya aku mai... aku mai boleh plak dia dapat immunity.... shitt aaa.....

so lepas event... biasalahh lepak lepak kat luar.. snap snap gambar.... bagai.. sempat berborak bergambar ngan Ayu peserta pertama yang terkeluar... kira Ayu ni peramah gak... hehehe.. so cute... heheheheh..

so settle semua... balik lepak William... makan... plan awal nak ke Nailis.... ingat nak pekena nasi goreng sardine... tapi ada sebab sebab tertentu.. terpaksa tukar plan ke William.... so gitulah kan...

ok... stayTune for next story aku yang HampeH ini....

***TakSangka AnaRaffali pun ada mai... hehehe... kenapa dia tak perform... heheheh***

TakSangkaYe...
.

9 ulasan:

NoraJoey berkata...

wakakkaaa..makasih la kematz ko dtg tomok dpt imunity..wakakkakakaa....
owh yer lagu pija tuh satu harapan..lagu jaclyn victor...
aku sendiri tak sangka tomok dpt imunity tuh..coz bg aku last week punye performance lg best banding smlm punye..but rezeki die..maybe sebab kreeativity die tuk lagu tuh kut..itu psl die dpt..
ape yg aku tgk..everyweek pemilihan dowang tuk imunity mmg berlainan..
1st week - the best from the best for vocal
2nd week - the best from the worse performance
3rd week - the best performance overall..the showmanship...
4th week - the best arrangement n kreativity..out from the original song...

itu pendapat aku..setakat yg aku tgk 4mgu nih..hehehee..

p/s selamat crdt aku tuk mgu nih...wakakakakaka

romi flizz berkata...

test..test..test sore

romi flizz berkata...

biasenye 1st comment dari org yang tersayang...hahahahaha

apsal tomok dpt imuniti nih..
SENTAP la ini macam..ama apa..polingde..dey..

nxt time nailis la matz...gigih smlm xberkesemptan sbb ke KL dlu kan..xpe nxt time..

hahaha..pasal dlm pic tu nora duduk..penat gigih pegang banner..sure org pegang banner pun ade time rehat..hanya org kat studio je leh nmpk..yg duduk kat tv xleh nmpk..haha

p/s ; Harap noramatz xbace komen aku..haha

nieja berkata...

hahahhaahha
pic nora ngan adek
bradek.. kemain gigih
lagi..

KeMatZ berkata...

NoraJoey... ko nak terimakasih pasal apa lak... serius aku rasa macam shit ajhe aku ke sana... dammit...

wakakkakaka.....

tetap tak berapa puas hati dia dapat immunity... ingat orang lain... wakakkaa...

sentap.. resign...

KeMatZ berkata...

romie... ko nak test test apa nye.. ingat microphone... wakakka..

wokkeh no prob kalau mau try Nailis... tapi tu lahh aku tak janji ok next week aku gi ke tak...

wakaka.... nak nengok lagu apa dorang nyanyi.. mean siapa komposer dia... if menarik maybe gi kot...

KeMatZ berkata...

nieja.. dorang bukan ajhe gigih...
malah superdupergigih... susah cari fans macam dorang tu... hehehhe

NoraJoey berkata...

apekah motif romi nih??belah la romi..wakkaakkaa....

kematz dis week dak laki nyanyi lagu artis pompuan..dak pompuan lak nyanyi lagu artis laki..jom la..sure gempak...mane tau ko dtg tomok dpt immunity lagi kan..

wakakakakaka...ko kene terima ngan redha..huhu

KeMatZ berkata...

hemm.... macam menarik ajhe... aku selalu nak nengok dorang ni buat macam tu.... lelaki nyanyi lagu perempuan.. sebab selalu sangat nengok perempuan nyanyi lagu lelaki....

aku teringin nak nengok tomok nyanyi lagu ziana zain boleh... kalau dia dapat lagu anggapanmu...
baru aku mai.....

sebab nak nengok dia terkucil... tapi dorang mesti tukar key nyer...

wakakakka....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin