Ahad, 15 Mac 2009

Pelbagai Fair.....

.
well thread aku kali ni citer pasal FAIR... fair apa... so teruskan membaca... actually time khamis malam lepas kot... abah aku call... suruh aku usha... pasal.. ada event education fair kat PWTC... anjuran MARA.... so aku pun just say InsyaALLAH.... if ada masa aku gi...

so... bila difikirkan... aku pun luangkan masa aku gi... aku gi ngan Ana... kebetulan dia tak buat apa apa.. coz kalau aku gi sorang agak keras plak aku kan.. hehehhee... so set bagai.. pergilahh....

pickup si Ana di Bukit Aman around kul 12tgh hari macam tu.. then bila dah pickup si Ana ni baru aku tau... ada FAIR lain lagi kat PWTC antaranya MATTA FAIR... damm aku cakap sure ramai orang susah nak cari parking...

so alhamdulillah parking senang.. sampai terus menuju ke Education Fair.. yang dianjurkan oleh Pihak MARA...

so... banyak gak lahh booth booth dari Universiti dan Kolej kolej yang buka untuk memudahkan pelajar pelajar meneruskan pendidikan mereka selepas SPM... hemmm....

memang banyak... ada gak beberapa Universiti... yang buka booth.. tapi pada aku bukankah kalau nak apply masuk ke U dorang tu kena melalui UPU..... hemm.. so maybe just bagi idea untuk student pilih course kot... hehehhe... apa apa ajhe lahh... tapi yang best.. ronda punya ronda... ternampak seseorang yang aku macam pernah nampak... tapi di mana ye...

hahahha... si PakTam.. gigih duk promosi kan kolej tempat dia kerja... wow.. ngan bajur kolej dia.. memang kena ngan penampilan dia lah.. hehehehe... sempat aku snap gambar atas ni time dia tak perasan..

so sebab itu lahh aku ke sana ngan si Ana.. sebab husband dia ada kat sana.. pada korang yang selalu salah anggap tu... udah udah lahh ye... rimas ok.... sia sia buat dosa free free.... heheheh...

so selain Education Fair.. yang aku tak berapa nak usha sangatkan... tapi ada gak yang aku berminat.. nak nak under UTM tu... ehehhe... tapi ntah lahh macam tak ada time ajhe nak further study ngan kerja yang tak fix time ni.... balik selalu tak menentu...

so selain fair pendidikan ni... aku ada gak gi... DigitalFair... erkkk or pameran FOTOKEM.... perhhh...

hemmm.. tapi ni ada beberapa benda yang aku rasa nak sentap... and resign... pasal apa... harga dia lebih mahal dari ko usha kat LowYat... dari segi camera mahupun memory... erkkk.. so no needlahh korang beli kat situ... heheheh... tapi tak tau lahh kalau harga mahal dapat macam mcam kan... aku tak tanya plak kan...

so bila dah layan tu.. kitorang layan MattaFair plak... padahal pada mulanya malas nak masuk... coz ramai sangat orang beratur nak masuk...

tapi finally masuk gak.. sebab kononnya nak bag oren... wakkaka... tapi bila dah masuk.. haru biru aku dibuatnya... semua nyer macam aku nak gi... tapi apakandaya.... economi ku tak mengizinkan.. wahhh dan dan ajhe aku... wakkakaka... jadi kami hanya amik broucher aje lahhh....

so lama gak lah aku terstuck kat PWTC tu... walaupun plan awal.. just nak gi EducationFair ajhe.. tak sangka ada macam macam Fair... JewellaryFair pun ada.. tapi si Ana tak nak gi.. takut dia rambang mata plak... wakakkaka...

so around kul 6.15 macam tu kitorang balik... bila si PakTam pun dah habis tugas untuk hari tu nyer kerja... so biasalahhkan... sempat pose ok ehehehhe.. then lepas tu aku hantar dorang balik ke Bukit Aman... then aku pun menuju ke destinasi aku seterusnya....

jadi apa yang aku kutip time kat Fair tadi... ni dia...

pelbagai broucher untuk pendidikan
siap dapat CENDERAHATI dari Kolej Risda
MoTiF ???

broucher Matta Fair plak

hemm.... actually education tu untuk anak buah aku... yang baru lepas SPM... hemm.. atas arahan bigboss kenalahh maman dia ni gigih duk ushakan apa tempat yang patut untuk anak buah dia tu... hemmm... so nanti pandai pandai lahh engkau pilih ye.. mana ko nak belajar...

tapi maman ko ni ada idea nak suruh ko buat apa... tapi entah lahh diterima tak idea maman ko ni tu... nanti ada plak kata maman ko ni memandai plak kan.. so sila buat pilihan tepat... wahh.. dan dan ajhe aku ni kalau dah merapu... actually aku ngantukk..

so gitulahh citernya... nanti aku continue memblog pasal... ke mana destinasi aku selepas aku drop si PakTam and Ana di Bukit Aman... so stayTuned....

*** Fair ni ada lagi... ahad (15hb) hari ni lahh kan... last day... so kalau ada berminat apa lagi... Redahhh jer... ***


TakSangkaYe...
.

4 ulasan:

Mazwani 'Nafty' Ayu Binti Mazlan berkata...

apsal ko kaver kolej yg warna hitam merah tu..


huhu

KeMatZ berkata...

ntahlahhh..... ada daya penarik kot...
wakakakakka

~~SyuQ Always Smile~~ berkata...

zam... ko nampak da susut. ada rahsia ke?

KeMatZ berkata...

yo syuk....

susut benda nye...
aku rasa badan aku ni
dah macam belon dah...

ko tu yang makin susut..
aparahsianya... apa product ko
pakai...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin