Isnin, 16 Mac 2009

Sounds Unite at SOHO KL....

.so tadi siang... aku telah meluangkan masa aku untuk layan sound unite ni... pada mulanya aku ingat macam nak gi layan sound machine kat KL.. tapi bila pikir punya pikir.... finally aku decide ke sini coz.. tempat ni kat mount kiara.. dan for sure.. tak ramai sangat orang mai... (sioot ajhe statement aku..)

so aku plan gi ngan dzarip yang ingin mengasah bakatnya untuk menembak adegan adegan ketika konsert... coz dia kata senapang dia dah lama berabuk kat umah dia... hehehe... tu lah time konsert AF tak lehh menembak.. apanakbuat..


kitorang ke sana pun around kul 4 lebih.. kalau tak silap aku event start kul 3 kot.. so apa yang aku tau.. aku missed persembahan Modread... coz aku tak tau plak dorang ada... hehehhe.... coz time aku sampai band ni tengah perform...

tapi masalahnya aku tak tau apa nama band ni... aku try google pun aku tak jumpa... coz dalam list tu aku try cari satu persatu nama band ni.. tapi tak ada pun menunjukkan dorang ni.. so if ada diantara korang yang baca ni.. if tau... inform aku ye...

coz aku ada sebuah lagu dorang aku capture.. nanti aku tak tau nak up letak apa nama kat video tu... aku just capture persembahan dorang yang terakhir.. lagu melayu.. tapi tak tau tajuk... :(

hemm.. ni kalau tak silap aku... Faan... dia bersama rakan rakan membantu dia membuat persembahan kali ni... aku rasa dia ni solo kot.. kira macam RezaSalleh lahh.. heehe.. dan dan ajhe aku ni... but.. lagu dia pun not bad... ala ala layan sambil angin tiup sepoi sepoi bahasa kat SohoKL tu... sampai aku hampir terlena jap... heheheh...

selesai band tadi tu.. band ni plak... nama band kalau aku tak silap... Secret Love Affair... band ni pun not bad.... leh layan lah musik dorang... hemmm tapi aku still duk melayan band ni.. sambil duduk... band ni pun aku ada capture satu lagu... nanti akan aku upkan.... skrang dalam misi mencari tajuk lagu dorang..

selesai band Secret Affair Love... band dari Philipines plak perform... band Chicosci.. rasanya band ni pada hari sabtu dia perform kat event Celcome kat Sunway.. apa nak event tu.. UOX Play Live ke apa... hemmm... kira dapat gak lahh aku layan persembahan mereka..

apa yang aku leh cakap... persembahan dorang membuatkan ramai berdiri... termasuk aku.. dan aku pun telah capture hampir semua persembahan dorang rasanya ada 4 buah lagu kot... jenuh lahh aku nak mencari tajuk lagu dorang... erkkk...

selesai band Chicosci menghangatkan event ni.. Pesawat juga turut menghangat event ni... dengan persembahan dorang yang sememangnya membuatkan crowd terhibur... korang memang rock lahh PESAWAT... wahhh up lebih nampak.... video korang nanti aku up... bila ada time terluang... hehehhe...

so settle persembahan Pesawat.... rehat jap... so aku ngan dzarip gi lepak mengeTEH kat mamak area situ... so around 1 hour kemudian kitorang mai balik... dan persembahan di teruskan ngan band yang membuatkan aku ingin datang ke sini lihat dorang perform secara live..

Estrella... damm cool ok persembahan dorang ni... terhibur semua.. hehhee... tiba tiba aku jatuh cinta plak ngan band ni... boleh... hopefully korang success dalam tour korang ke UK nanti... tak sabar nak layan persembahan korang lagi kat SunburstKL09.... hehehe

settle ajhe Estrella perform... actually ada lagi 2 band.. tapi aku ngan dzarip terus cargon balik... coz mau rehat katanya.. esok kerja maa.. hehehehe... lagi pun band lain tu aku tak tau sangat... nanti stay.. menghampakan aku.. erkk.. tak ke rugi.. opss.. I'm Sorry... hehehe...

so gitulahh ceritanya siang tadi.. aku layan Sound Unite di Soho KL... Mount Kiara... video video yang aku capture... akan aku sharing.... nanti.. if aku selesai up semua ok.. jadi... stayTuned... terus di HampeH DoT CoM ZonE ni....

***
credit photo to Dzarip coz aku more focus on video ***

TakSangkaYe...
.

3 ulasan:

Dzarip berkata...

tunggu aku shoot masa AF nanti...

sukahati berkata...

dapat bergbr ngan vocal estrella tuh tak? :D

KeMatZ berkata...

dzarip.... makesure ko shoot dengan tepat ok...


sue.. tak lahh segan... wakakka.. lepas dorang perform aku terus gerak balik....

next time kot... pelan pelan kayuh...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin