Selasa, 16 September 2008

Berapa Aku Nak Bagi Dorang ye...????

.
hemmm... tak sangka ye.... dah masuk hampir separuh jalan dah kita menjalankan ibadah puasa kan... so bila dengar radio... banyak dah yang dah memulakan main lagu Raya... hehehehehhe.... so gitu lahh kan... mesti meriah... dan untuk kali ni.... buat kali kedua aku beraya dengan status seorang yang dah berkerjaya.... dan kali ni first time aku beraya di rumah ku nanti di Kluang.. coz last year balik kampung kat Sabah...

this year... nak balik sana pun dah tak ada makna... coz Atuk aku dah tiada... betul apa yang ayah aku kata last year... bila dia cuba pujuk aku balik beraya di Sabah.. mungkin raya tahun lepas merupakan tahun terakhir bagi Atuk aku... hemmm... tulahh... nasib baik aku ikut juga kata ayah aku.. kalau tidak mesti aku akan rasa bersalah...

so... bila dah raya kat rumah ni.... harus lahh anak anak buah aku ni ramai.. menanti habuan dorang... ni lahh delima yang duk aku pikir... berapa lahh aku nak bagi kat dorang ni.... anak buah aku ni dah lahh ramai.....

Pyzam Family Sticker Toy


so kalau ikut budget aku... yang kini kena menyimpan... coz hujung bulan nanti kan aku nak balik Sabah... tapi bukan ke Sandakan... heheheh aku nak ke Tawau dan Lahad Datu... bersama abang aku... hehehe ala ala return... back tahun lepas balik beraya tak ke Tawau... tak pernah ok... biasa balik mesti aku akan ke Tawau... so ni ala ala repeat balik... KK aku dah berjaya repeat pertengahan tahun hari tu... hehehehhe... so nanti kan lahh ye....

hemmm berapa ye aku nak bagi dorang ni.... mungkin 2hinggit sorang ok tak... tak pun 2hinggit 70sen... ala ala ikut umur ku... wakakkaka... lagi pun dorang ni bagi duit raya bukan nak simpan.. nanti habis beli top up bagai.... heheheheh.... apa apa ajhe... so nantikan lah ye.. raya nanti... heheheh... siapa buat baik.. dapat lebih... lebih tak banyak pun... lebih 30sen ajhe... 3 hinggit... wakakakka....

adios... StayTune...

p/s: thanx tu NDR... coz memberi idea untuk aku buat ini cerita... thanx... heheheheh

TakSangkaYe...
.

12 ulasan:

ndr berkata...

hehe,,pe paksu zam neh,,nak kasi 3 hengget jek,,huhu

sukahati berkata...

eh...kat aku ko nak bg baper uncle zam??aku kan anak sedara ko gak :D

KeMatZ berkata...

NDR...... heheheh apa nak buat.. next year aku up sikit... sorang 5hinggit... wakkakakak

sukahati.... oleh kerana ko anak sedara angkat aku.. so ko dapat kurang dari dorang lah... seringgit 50sen... hehehehe

HaZiFah berkata...

kata programmer tegar...ko bg la sorg RM50...sure pas nih ko jdk diorg nyer peveret uncle.Hehehhe

a'ar la..PakSu Zam...aku kan slh sorg anak sedara ko gak.Nk duit raya!! nk duit raya!! (^_^)V

fara mustapha berkata...

Ini tidak ADIL...mana leh ikut umur....nanti Kyra dapat RM1.50 cos Kyra dah setahun 1/2....tak leh....Kyra kan artis....UP ler sikit....nak gi beli GUESS lagi ni...huhuhuhuhu....maintance Kyra ni tinggi, Zam....

KeMatZ berkata...

50hinggit... bankrupt aku dibuatnya... tak apa this year permulaan kan.. so bagi ajhe 2hinggit70sen... hehehehe

oh ko pun nak jadi anak sedara angkat aku.. so ko pun akan dapat sama macam sue dapat... seringit 50sen...

KeMatZ berkata...

kyra.... kyra... bagi 50sen undah lahh beli gulu gulu lollypop... wakkakakaa....

hudd berkata...

ko bg la RM5..
tak byk..tak sikit..berpada2..
aku pon bg gitu..
nnti kalo bg RM10 thn dpn nak up plak.. kalo bg RM2 ckp sikit sgt plak..hehe...

awai nya ko ucap slamat hari raya yer....

KeMatZ berkata...

hudd... tak this year... 2hinggit... next year aku up 5hinggit... wakkakakak ok kan.. wakkakakaa....

romi flizz berkata...

ala..kematz..bagile lebey sket..thn depan kan ko kene bagi anak buah sebelah sane plak..opsss terlebey sudey..hahaha

kunyeet berkata...

dilema lah....delima lak.....

KeMatZ berkata...

romie.... tu lahh kalau bagi lebih.. next year kena pikir anak buah pihak sebelah plak kan.. so.. next year lahh baru naik... waakkakaka


kunyeet.... biasalahh ala ala buah delima... dan kumpulan the lima... hehehehehe kata nak dapat lima tin coke... wakakkakaka dari lima negara oversea berlainan...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin