Khamis, 18 September 2008

Majlis Berbuka Puasa Bersama Ebi Kornelis....

.
Majlis Berbuka Puasa Bersama Ebi Kornelis telah diadakan pada hari khamis on 18September.... kali ni pihat FC telah memilih Seoul Garden yang terletak di Plaza Pantai... sebagai tempat untuk beberapa fans EBIFC yang ingin berbuka bersama EbiKornelis.. Pemilihan tempat kerana ianya memudahkan semua memandangkan event ni diadakan pada weekdays... hehehehe..

actually majlis kali ni tak lahh dibuat secara exclusive... mean like others yang normally akan buat dia hotel hotel or kelab kelab golf terpilih... lagi pun idea ni just last minute nyer idea... date tu pun memang diset oleh si Ebi coz memang hari tu dia free.. maklumlahh busy lahh katakan....

so around 6.30 petang semua dah mula berkumpul..... hehehhe tak lahh ramai mana pun yang hadir... rasanya tak lebih kot dari 20 orang heheheh.... but yang penting event ni berjalan dengan lancar... nak nak yang hadir semua memang semua sporting wakakkaka.... but ada gak yang tak dapat hadir... kerana maybe busy ngan career masing masing.... wakakak...

hemmm lihat menu yang disediakan... oleh kerana benda ni buffet... so ikut suka lahh kita nak ambik berapa banyak pun... asalkan tank masing masing mampu untuk menanpung nye kan... hehehehe.... pada aku... antara menu yang aku minat ialahh... ikan keli.. dibakar gitu... hemm dapnyerrr.....

biasalahhkan... selain berbuka berborak bersnap snap gambar bagai... dan macam mcam lahhh yang dilakukan.... hemmm ada yang nak ikan direbus dalam kuah tomyam lahh... ada yang nak masak telur matalahh.. ada aada ajhe... apa ada hal kan... nengok ni... percubaan masak telur mata yang finally betukar menjadi scramble egg...

hehehehe..... memang seronok makan makan... time tu... aku memang tak peduli pada si Ebi.. just focus on makanan aku dulu.. waakakka... yang penting perut ku diisi ok... and aku akan makesure nilai makanan aku berbaloi ngan harga yang aku bayar... rm40++ hehehehe.... so take time untuk bagi semua makanan turun.. baru lahh menjalankan activiti aku.. duk snap snap gambar... layankan gambar ye....

bila dah semua ni sibuk bergambar bagai... bohonglahh kalau tak bergambar ramai ramai kan... so apa lagi... berkumpul dan berpossing ramai ramai.... heheheh ni dari camera aku yang disnap oleh ALENG... macam mcam gaya.... lahh yang kitorang buat... wakakkaka...

hemmm habis bergambar ramai ramai.. continue.... berborak.. maklumlah event katanya sampai kul 10malam.. heheheh so aku apalagi.. sambil duk layan geng geng ni bergossip bagai... aku pun duk melayan ais krim.... hemmm dapnyerrr...

hemmm kalau korang nak tau... ice cream ni memang sedap... boleh aku siap duk makan sampai 4 round... penuh mangkuk tu... perhh tak sekolah sungguh... dah sedap katanya... dan kata nak makesure apa yang dibayar berbaloi... hehehehhe dan pasal ice cream ni lahh menyebabkan aku balik terus flat.... wakak sampai tak sempat nak update blog... bolehh... heheheh...

so around 9.45mlam.. semua dah mula nak beransur balik.. time ni lah si kunyeet memberikan souvineer untuk kitorang... seperti aku mention dalam thread sebelum ni apa yang aku dapat dari Kunyeet... suka suka aku... heheheh sekali lagi say thanx... hehehe... so lepas ajhe salam salam.. aku pun gerak balik.. naik putra ke Kelana Jaya coz aku park kat sana.... ops sebelum tamatkan thread... nak share satu gambar... heheheh...

hemmmm dapppppnyeeeerrrrrrrrrr (guna tagline MessyManager)... so kat sini aku mewakili EBI FC nyer geng nak say thanx pada mereka yang mai... ada yang mai dari jauh tu beb.. dari melaka... nak berbuka ngan Ebi...pada yang tak dapat join.. tak apa next year boleh buat lagi... heheheh.... ok... also thanx to Ebi coz meluangkan masa untuk berbuka ngan kitorang semua.... so jumpa di next thread ok... staytune....

CreditPhoto to Lolly and Hadek...... coz ada beberapa photo korang aku guna... hehehehe.....

TakSangkaYe....
.

8 ulasan:

arina sativa berkata...

hello,tak reti-reti ker nak forward gambo bebanyak tu kat iols? kekekee

emmazuraima berkata...

hai kematz..sy ni peminat setia bace blog kematz..suke sbb byk gamba makanan..hehehe..teruskan menulis blog k..

deidaa berkata...

Oh sedapnya makanan itu~
Nyum nyum.. slurppp!

KeMatZ berkata...

arina..... uols nak ke gambar gambar tu.. ala ambil ajhe yang iols dah compile tu...

emma... thax kerana sudi menjenguk Hampeh Dot Come Zone... hehehehe insyaALLAH... nantikan ajhe ye... heheheheh

Tanpa Nama berkata...

Hi Kematz, just drop by to say hello. Read yr blog especially to get latest info about ebi.
btwy, last weekend berbuka kat Pak Li ye! Tak jauh dari rumah sy tu.

KeMatZ berkata...

heheheh... thanx coz sudi singgah ke HampehDotComeZone.... hehehehe oh ye ke... PakLi.. memang antara tempat yang selalu kematz gi kalau turun shah alam... hehehe...

mesin.masa berkata...

wah....kematz ada secret admirer...hehehe

KeMatZ berkata...

secret admire lahh sangat Mesin... hhehehe.. siapa lahh admire kat aku ni... aku BukanSuperstar macam ko ngan Adam... hehehehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin