Sabtu, 27 September 2008

Supper at Restoran Paradise Kajang....

.
so kali ni aku nak cerita lagi pasal one restoran yang aku baru saje gi malam tadi.... iaitu Restoran Paradise Kajang yang terletak kat area Prima Saujana .... alamat dia kat
40 Jalan Prima Saujana 1/1A, Taman Prima Saujana , Kajang.....

idea nak melepak supper kat restoran ni adalah buah fikiran KakGie dan Hadek.. yelahh coz restoran ni betul betul kat area rumah dorang... hemmmm tapi oleh kerana ingin mencuba tempat baru... apa salah nye kan.... so planning nak melepak pada mula nya kul 11 malam...

tujuan nye ialah nak melepak supper ngan KakJay and family.... but oleh kerana KakJay flight dia delay ke apa... so postpone ke kul 11.30... tapi kitorang sampai around kul 12mlm... lehh.. coz jalan kat federal agak cilake sangat jammed.. tak tau kenapa.. semua sibuk nak gi Jalan TAR kot shopping... hehehe...

environment restoran ni memang nampak relax dan menarik.. aku suka.. memang simple dan nampak exclusive... wow.. bukan nak promote apa ye.. tapi ni memang pada mata aku lahh... sebab environment dia memang sesuai untuk mereka yang suka suasana relax... so kalau nak date with mereka yang tercinta pada ok kot.. wakakkaka... dan dan ajhe aku ni....

so malam tu... yang hadir.. selain KakGie and Hadek.. si Lisa, Afza and Inspire pun ada... wow.... ialahh kitorang ni bukan nye senang nak jumpa KakJay.. maklum lahhh dia ni duk kat oversea... hehee... so oleh dia agak delay lagi.. so kitorang pun terus mengOrder menu yang ada di sini...

hemmm aku tak tau nak order apa.. coz tempat ni still new kan pada aku so aku main order ajhe and try.. mana lahh tau kan.. boleh tahan ke.. hehehehe but air... aku just order Green Apple Juice... gelas besar... wow... ialahh kalau korang compare gelas besar ngan kecil dan just beza dalam 2hinggit kot.. apa salahnya kan... kata nak lepak anyam ketupat... lama tu beb.. sekali order ajhe...

Jus Tembikai dan Jus Epal Hijau

so menu makanan plak... aku just nak try makan Black Paper Fried Rice.... hehehehhe menu lain yang di order adalahh seperti Lamb Chop oleh Lisa... KakGie order MeeHoon apa ye.. tak ingat namanya.. but rasanya... hemmm dapppp.... si Inspire order Chicken Chop.... Hadek dia order apa yer... apa eye tak.. wakakka.. serius tak ingat... dan si Afza order mee yeemee ke apa... hehehehe sorry beb.. nama tak
ingat... but gambar ada yang aku ambil..

Nasi Goreng Lada Hitam

Mee Siam Masak Tak Tau

Kambing yang di chop.. wakakak..
Mee Apa ni ye..??

serius beb... masakan kat situ memang sedap... tapi itu pada lidah aku lahhh sebab lidah masing masing kan... heheheh... so sambil makan sempat lagi si Afza ni duk menjual Kek Batik Sarawak... heheheh macam mcam perisa ada... Neslo lahh Milo lah Horlicks lahh.. tapi tu.. dia tak buat perisa TehTarik.. kalau ada sure aku beli... tak pun perisa Coke.. wakakkaka...

so lepak punya lepak... KakJay.. tak sampai gak... restoran ni pun beroperasi sampai kul 1 pagi... so decide tukar place ke Mamak... hemmm so bayar everything... harga pun not bad.. tak mahal mana pun.. kira berbaloi lahh.. hehehehhe....

so kitorang continue melepak kat Mamak kat Giant tu... and lepak sampai kul 2.30 kot duk borak borak ngan KakJay and family.. banyak gak benda disembangkan... hehee... so lepas ajhe lepak... terus cargon lahh.. balik... hehehehhe so gitu lah citer activiti supper with Groupie kat Restoran Paradise Kajang.... so StayTune...

TakSangkaYe...
.

1 ulasan:

roon berkata...

restoran tu ada satu kat opis aku..mmg sedap la makanan dia..tak rugi duk situ makan..:)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin