Ahad, 7 September 2008

Berbuka... Menonton.... Bersahur Bersama Groupie...

.
pada khamis lepas... tengah duk buat kerja kat office sambil chat ngan si Arina... tiba tiba timbul idea nak berbuka bersama groupie... so idea telah dibincangkan... finally suggest kat Bread & Olive Cafe yang terletak di Ampang Look Out Point... hemmm so invite and buat book around 10 orang.... tapi biasalahh masing masing ada urusan sendiri so yang dapat join just 6 orang ajhe... oklahh janji gerak....

hehehehe... yang hadir... Lisa... Arina... Lolly... Hadek.. Awie.. dan aku... kitorang sampai around kul 6.45ptg gitu.. ok lahh tempat pun dah reserve... kan.. heheheh tapi view memang cun ok... so lepas order.. sambil menunggu waktu berbuka.... apa lagi... action... in camera lahhh....

heheheheh.... biasalahh kan... kitorang semua ni memang suka beraksi depan lensa camera kitorang each other... wakakkaka... hehehehe so nak tau apa yang kitorang order untuk berbuka ialah....

ini adalah makanan sampingan yang diberikan ala ala untuk berbuka.. sebelum menikmati hidangan utama...

Nasi Briyani Ayam... untuk 4 orang makan ok...
ala ala makan berdulang gitu... sharing berempat...

ni aku lupa apa.. dia.. tapi yang confirm..
ianya kambing.. yang di order oleh Lisa...

Briyani Kambing... yang diorder oleh Arina..

aku dengan makanan aku... in action..

hehehehe memang sedap... hidangan kat situ.. boleh plak time makan tu angin tiup ngan kuat nye.. ala ala berasa kat genting... melbourne bagai... oversea semua pun ada... dah lahh area situ pun ramai pak arab.... and foreigner.. dari mana ntah..... yang sama sama menikmati makanan di situ....

bila dah settle... continue.. snap snap gambar... dan kitorang pun order ala ala desert gitu coz masih boleh nak makan kan.. heheh so apa yang diorder... selain air panas.. tapi serius.. air panas dia tak sedap... teh tarik dia tawar... ntah apa apa ntah... so kitorang order menu ini....

pizza... tak ingat pizza apa... tapi biasa ajhe lahh rasanya.... ala ala macam makan roti nan ajhe.. hehehehe....

biasalahh kan... bila semua dah settle apa lagi.. plan lahh nak buat apa... so kitorang pun ala ala plan nak bersahur sekali... tapi masih awal lagi... last last plan nak ke Jusco Balakong layan movie... heheheheh....

sampai kat Jusco Balakong... nengok list movie yang ada... finally layan citer.. You Dont Mess With The Zohan... citer ni memang sarkas sangat.... sarkas yang pada aku harus letak 18sx... tapi pelik macam mana lehh masuk under U... even banyak dipotong tapi still tak sesuai untuk parent yang bawa anak anak ok... heheh what ever lahh....


heheheh sempat lagi beraksi depan lensa... sambil memikirkan nak buat apa after wayang... and pikir nak bersahur kat area mana... so finally decide kat area Kampung Baru.... hemmm... so gerak lahh...

sampai Kampung baru.... restoran yang dipilih ialah... Medan Ikan Bakar ni.. yang betul betul berhadapan ngan UNIKL.... tapi ikan bakar tak ada... yang ada goreng goreng ajhe.. so aku pun order lahhh Nasi Putih Ayam Kunyeet dan Telur Mata.. hehehe... yang lain order lah menu dorang....

aikk... macam mana ada gambar si Ebi ni... kebetulan plak.. si Lisa call dia.... dia memang berada kat Kampung Baru pun sama bersahur ngan member dia... so si Ebi ni pun mai lah tempat kitorang jumpa coz dah lama gak tak jumpa kan... rupanya si Ebi ni baru balik dari recording lagu baru dia... sempat gak lahh dia memperdengarkan kat kitorang ni... wah..... hehehe... nak tau lebih nanti lahh ye bila album siap.. heheheh...

aikk yang ni siapa... dia pun ada... hehehehe Si Felix... dia ni pun actually join si Ebi bersahur... aik... puasa gak ke Felix... hehehehe aku pun tak tau hehehehe... so actually si Ebi and Felix memang tak lama coz ada member lain yang menunggu kat kereta kan.. so lepas kitorang layan 2 lagu... sambil borak borak... tu... dorang pun gerak....

so around kul 4 gak lahh kitorang bersurai... settle.. hemmm memang letih.. ok.. apa lagi balik... rumah masing masing lahhh.. hehehehe... gitu lhh ye citer nye aku semalaman ngan groupie... maybe insyaALLAH... akan buat lagi kot... keran nak cukupkan list yang tak ada semalam.. seperti Kunyeet.... Afza... Aleng... KakGie... Ika.... mana tau Ebi pun nak join.. wah berangan... ok lahh jumpa lagi...

TakSangkaYe...
.

9 ulasan:

kunyeet berkata...

woi, boleh tak nasi "goreng kunyeet" tu eja betul2...."nasi goreng kunyit"....
hampeh tul...
bile lak iols jd nasik goreng....
lelong karang......

kunyeet berkata...

eh silap, bukan nasik goreng kunyeet....nasi putih ayam kunyeet...
iols bukan ayam laaa........
lelong karang.....

awieworld berkata...

hehe..apo la ..kunyeet sangat!..ahaks..

anyway, korang nak buat bebuka lagi nanti buat la portlauck kat umah ebi ker...hehe..leh la aku join...tp tunggu ar aku balik ek...aku nak join tau..huhuhu

tunggu aku balik dari melbourne yer ..heheh wchaaa!!

arina sativa berkata...

nak jugak letak nama dah reserved tu,segan okeh....kekeke

KeMatZ berkata...

kunyeet.... heheheh tu lahh dah terbiasa spell kunyit... tu kunyeet... wakakakakka... apanakbuat...

awie... ko gi melbourne... jangan lupa coke melbourne... wakakkaka.... tak apa nanti ko usha ajhe blog aku pasal next event kalau ko tak join....

arina... harus lahh... gigih buat tempahan... thanx sebab buat tempahan... tempat memang nice...

romi flizz berkata...

camne kembar aku version kurus ade dlm ni??hehe..pasan jek aku..wahahha

KeMatZ berkata...

tu lahh kembar ko lehh plak ada sekali.. hehehehe....

Lisa berkata...

baru sempat menengok...yang aku order ari tu LAMB CHOP...sodapppp!! huhuhh wei kematz...apehal blog ko ni lately pasal makannnnn jer??? hihihihih

KeMatZ berkata...

kak lisa.... tu lahh pasal... dah activiti bulan pose ni asyik berbuka ajhe... apa nak buat.. wakkakaakak layankan ajhe....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin