Jumaat, 27 Mac 2009

Menonton Talentime

.
well... aku baru sajhe menonton filem Talentime ni... hemmm seperti aku katakan... jarang sekali filem arahan Yasmin Ahmad mengecewakan aku bila aku menjejakan kaki di dalam panggung dan duduk sambil menonton dan memakan popcorn.... erkkk aku makan popcorn ke tadi....

so... bagi aku... jalan cerita Yasmin Ahmad sememangnya berada pada class tersendiri... ternyata lain dari pada yang lain... aku cukup gemar dengan konsep yang ditunjukan... dengan cara pengambaran... scene yang menarik bagi aku aku puas hati sangat....

barisan pelakon pula... seperti Adibah Noor... Harith Iskandar... dan beberapa lagi barisan pelakon yang sememangnya akan ada dalam cerita Yasmin Ahmad... ternyata berjaya membawa karektor masing masing dengan jayanya... termasuk Ida Nerina... yang sememangnya tak boleh dipisahkan dalam filem Yasmin Ahmad...

barisan pelakon baru pula... seperti watak utama.. Pamela dan Mahesh.... lakonan mereka memang mantop... aku suka... adik beradik si Melur lakonan Pamela... aku tak sure nama dorang pun notbad... dan konsep menunjukkan family campur yang disampaikan amat berkesan.... hehehhee... dan Lakonan pertama Malaysian IDOL... Jaclyn Victor turut boleh dipuji.....

cuma pada mulanya aku ingat si Jac ni antara mereka yang akan menyanyi hehehhe.. rupanya tak... dan satu babak si jac nyanyi pun rasanya tak ada... hehehhe.. memang dia kena berlakon ajhe kot.. hehehhe....

so bagi aku.. aku puas hati.... dengan jalan cerita ini.... lawak lawak tepi turut dimasukkan... perasaan kasih sayang.... sedih... gembira... dan ada juga babak babak yang menyentuh perasaan aku pun ada... wahh... dan dan ajhe....

so comment banyak tak mau... aku sugggest korang gi lah layan nengok... tak rugi.... hehehhe... banyak lagu lagu kat dalam citer ni best best woo... hehehe.... .

oklahh stayTuned....

*** Masih Menanti Bila MUALAF Nak DiTayangkan Di MALAYSIA ***

TakSangkaYe...
.

5 ulasan:

NoraJoey berkata...

oke aku nk g tgk next week...

KeMatZ berkata...

layan... memang puas hati...

ndr berkata...

g tgk talentime tak ajak,,, sentap resign sesaat

Adam Arjuna berkata...

best giloss s\citer ni..
rugi la kalu saper tak tgk..
ni pon mcm nak tgk lagi...

KeMatZ berkata...

NDR.... erkkk... ko minat ke citer melayu.... hehehehhe...


ADAM... ya citer ni benar benar malatop... yes filem YASMIN AHMAD tak pernah mengecewakan..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin