Khamis, 5 Mac 2009

HotFM Big Jam: Festive Street Mall Danga Bay Johor Bahru...

.
wokkeh aku kembali memblogkan diri.... kali ni still lagi citer time cutiku di Southparkz.... so on ahad berlangsungnya HotFM Big Jam yang ke3.... kalau last year dorang buat kat Petaling Jaya... depan AmcorpMall.. aku ada mai layan... so this year... aku tak nak lepaskan peluang tuk gi layan lagi.....


dan kali ni dorang buat kat selatan tanahair... jadi aku pun ambil kesempatan dengan balik ke Southparkz... maklumlahh sejak raya aidilfitri aku tak balik... tanggang sangat kan... dan lagipun banyak benda aku nak settlekan time balik ni...

so aku on ahad tu... around kul 1030 aku gerak menuju ke JB.... turut join 2 anak buah aku.. yang teringin nak join... so aku bawa ajhe lahhh... hehehhehe.... so sampai.... lepak mak
an dulu kat festive mall tu.. coz setahu aku konsert kul2.....

settle ajhe makan bagai....kitorang gerak ke area event ni... aku terus menuju ke booth hotfm.. kononnya nak cari baju big jam for this year... tapi hampeh.... sungguh habis sudah.... dammed baru kul satu occay... macam pisang goreng laku occay... ke dorang bawa stok tak banyak.....


sambil sambil menunggu konsert start... sempatlahhhh duk usha usha booth lain... dan kebetulan 2 anak buah aku ni join lahhh satu event ni... coz anak buah sulung aku ni dia beli kad iTalk jadi dapatlahh kupon konon konon dapat bergambar ngan artist... so alang alang join lahh games yang disediakan.. dengan niat nak bergambar ngan Nubhan....

tulahh... masuk games minum pepsi max.... erkkkk.. kalau dorang cabar minum Coke.. harus aku lehh menang wakakka... tapi aku kesian coz dorang tak sempat nak bergambar ngan si Nubhan... just sempat ngan si Ayu and Aizat...... time tu aku mula terpikir....

NoraJoey.... ye mana dia ye... duk mencari gak... minah ni.. maklumlahh dia ni kalau ada Nubhan mesti ada dia.... ingat lehh bawa anak buah aku ni jumpa Nubhan almaklumlah... Nora ni ala ala PA Nubhan gitu.. wakakka.. dan dan ajhe aku...

tapi tu lahh kan.. no phone dia pun aku tak ada.
. sentap.... opss.. harus lahh tak ada... nanti tak pasal pasal boyfriend dia si Romie langgar aku ngan Saga Merah dia coz kacau aweks dia... Larrriikkkkkkk......

so tutup citer pasal Nora and Romie... continue bigjam... hehehhe... so dah around kul 3 konsert still tak start lagi... rupa rupanya kul 4 baru start... amik kau..... so duk snap snap gambar syok sendirilahh kekdahnya....

sambil tu.. duk melayan telatah team viva zoomers ni... yang baik hati memberi hadiah dengan memberi soalan soalan mudah sahaja... memang senanglahh nak dapat hadiah.. kalau korang duk depan sekali tu.... ehehehhe...

so tepat kul 4.... bermula lahhh konsert... this year... penyampai penyampai hot ni.. tak ada plak menari ke apa.. macam last year... dorang just keluar beri ucapan ajhe.... dan kemudian bermula lahhh konsert... dengan dimulakan persembahan oleh.... Ona Nation Emcess...

hemmmm aku tak berapa ingat... rasanya dorang sampai kan 2 buah lagu... hehehhe dan aku ada capture satu video persembahan dorang ni... hehehhe...

kemudian si Ayu membuat persembahan.... dan kemudian... diikuti naib juara twisties bingit... kumpulan Pardon Me.... hehehhe... band ni menyampaikan 2 buah lagu gak.. satu lagu dorang.. Tercipta dan satu lagi lagu dari band Cokelat... Karma....

hemmm.... lepas tu aku kurang sure... siapa dan kalau tak silap.... Imran Ajmain.... then continue oleh... band.... ni Bau.... hemmm.... band ni sempat gak lahh aku capture video lagu warkah... tapi tak berapa nak cara plak dorang ni nyanyi live.... erkk...

settle ajhe.. performance si Kumpulan Bau ni.... Suki plak menghiburkan hadirin yang hadir.... aku punya tengah seronok merakam... tup tup.... payung terbuka satu persatu... oleh penonton yang ada depan aku... erkk... terus aku stop dari merakam... hampeh sungguh...

dan hujan pun dah mula lebat... nak tak nak.. aku bertiga... cari tempat berteduh..... sepanjang hujan kitorang miss 2 persembahan... satu band Maximus dan satu lagi Nubhan... so kesian kat anak buah aku... dah lahh tak dapat bergambar... performance Nubhan pun tak dapat nengok....


so bila dah reda... kitorang gi balik layan konsert... dan kebetulan band Modread plak... perform... ops.. sorry tiada gambar.. coz.. aku capture video dorang... hehehehe....

settle Modread.... Pesawat plak landing kat landasan BigJam.... hehehehe... band ni pun kebetulan menyampaikan satu lagu baru dorang tajuk lagu dia apa ye... Rasional Emosional.... hemm sempat gak aku capture video dorang walaupun ada 2 penonton depan aku tiba tiba buka payung.... erkk... dammed....

lepas ajhe performance dorang ni.. si Adam plak.. perform.... kemudian.... kumpulan Ruffedge plak... erkkk.. ada lagi band dorang ni... aku ingat... dah tak ada... hehehehhe....

dan sebelum tutup tirai part one or sidang siang.... Jimbara.... memberi kehangatan pada penonton... dengan persembahan bertenaga mereka.... mereka mendendangkan 3 buah lagu... dengan penuh tenaga.. memang havoc dibuatnya.....

so settle ajhe... break jap.... 1 hour.. dan akan continue around 8.15 macam tu.. apa lagi.. lepak makan dulu lahh.. penat dan lapar occay....

so.. around 8.15 macam tu... sidang malam plak dimulakan... wahh dah macam konvokesyen plak.. sidang sidang bagai... wakkakaka.... dan pada malam plak Stacy telah memulakan persembahan nya...

ya Stacy telah menyampaikan persembahan bertenaga... dengan 3 buah lagu... Gagap... Bring Me To Life duet ngan Faizal Tahir.. dan last song Aku Stacy.... hehehhee....

selesai Stacy, SixSense plak... menghiburkan penonton.... mereka gak menyampaikan 3 buah lagu dan sempat gak berduet ngan Aizat untuk lagu... Cinta Yang Sempurna...

hemmm kemudian.. Fabulous Cats plak... memberi persembahan bertenaga mereka... memang menariklahh performance dorang walaupun aku agak tak berapa selesa 2 vocalist perempuan dorang tak tau kenapa... erkkk... tpi occay lahh... nanti korang layan video nya bila aku up nanti.... hehehhe...

hemm... kemudian... Lotter ngan adik beradik dia plak punya giliran... Band Divine Master.... hemmm pada aku... si Lotter ni still sama ajhe... tak ada beza pun... bila ko dengar live.. sama ajhe macam baru baru kluar AF... hehehe pendapat aku lahh....

selesai ajhe.... performance si Divine Master ni.. Azharina plak.... then band ni plak menghiburkan penonton... One Buck Short.. heheheh.... doraang ni memang superb... nak nak.. gelagat Izal yang dengan gayanya tersendiri.... hehehhee...

selesai OneBuckShort... Aizat plak ngan band dia... menghiburkan... sebelum Estranged.... menggimitkan lagi suasana... konsert pada malam itu... paling best performance lagu english dorang... memang superb... hopefully korang perform macam ni lagi time sunburst occay... eheheheh...

settle Estranged ajhe... si Mawi plak... but kali ni yang menggimitkan persembahan ialah bila kemunculan si Faizal Ismail.. yang berduet ngan si Mawi.... dengan FBI memakai rambut palsu... memang dapat menghiburkan penonton yang hadir....

kemudian... Elyana plak... meneruskan persembahan diikuti... Faizal Tahir.... dan selesai aje persembahan Faizal Tahir... BunkFace plak muncul... time ni memang peminat melompat lompat melayan lagu yang didendangkan oleh band tersebut....

dan sebagai penutup konsert... band yang baru memenangi Anugerah Juara Lagu... plak membuat persembahan yang memang memang superb occay..... Meet Uncle Hussain..... kira ending konsert ni memang menarik lahh..... settle ajhe aku pun balik lahh....

hemm... tapi kali... ni dalam pemerhatian aku... kali ni memang musim Bunkface and Meet Uncle Hussain..... kalau last year musim band Hujan... kali ni memang 2 band tu... lahh... bukan apa... dari pagi aku asyik terdengar... orang sebut 2 band ni ajhe bila penyampai radio HotFM ni bertanya siapa next.... kalau last year aku akan dengan orang minta Band Hujan.. kali ni... aku dengar.. Bunface.... and kadang kadang MUH.....

tapi kali ni ada gak beberapa benda aku jumpa... first gambar bawah ni....

hemmm nengok lahhh orang layan konsert.. tapi mamat ni gigih duk main PSP.... erkkk... adakah dia ni memang tak berminat nak mai ke apa.... lantoklahhh..... dan satu lagi... gambar ini....

errkkk adakah ini warga tempatan.. atau seberang... tapi kalau seberang... mana ada band seberang perform this year... coz dia ni pun duk atas member dia.. sambil mengibarkan... baju kumpulan dorang.. sama macam kes time aku layan.. Pesta Malam Indonesia... erkkkk.... tak paham aku... biarkalah.. janji ko tak kacau orang....

hehehhe.. so gitulahh finally cerita pasal bigjam hotfm... insyaALLAH video yang aku capture akan aku up nanti... hehehhee.... occaylah apa apa stayTuned....

TakSangkaYe....
.

10 ulasan:

romi flizz berkata...

ceh apesal start aku bace menarik je ..tibe2 part tgh2 ayat tu ade name aku..adoiii...dh lme xresign.
kite akan jumpe di mahkamah juvana hokayy..juvana ek?haha.i akan saman u bang kematz kerana menfitnah i didalam ruangan blog tu..i akan lantik bang nomot jadi peguam i coz die pun dh keje kt firm skang..leh dpt diskaun 50%..i akan failkan saman i utk u..no credit card byr saman..cash only..hehe

p/s: anak buah? ermmmm (termenung sejenak)

KeMatZ berkata...

erkkk... kena saman... alamak...
ehh tapi statement aku semua tu benar belaka apa... heheheh....

pasal p/s tu apa kes ko termenung... dorang berdua tu bukan artist... so tak perlu termenung....

NoraJoey berkata...

memang nak kene kematz nih ngan aku tau....tak psl kuar lak gosip aku awek romi....memang siutttttttttt tul ko kan...nie yg aku nak sentap nih....
padan muke tak jumpe nubh..sape suh tak amik fon no aku....hahahaha...
ala nubh kejap jerk pun kt sn...but klu ko ada on saturday tuh bole jumpe die gak..sebab die ada sound check mlm tuh kt ctu..apepun takde rezeki anak buah ko nak jumpe die...next time la ha...huhuhuhu....

KeMatZ berkata...

wakakaka..... bukan betul ke ko ngan romie... heheheh... ko mana nak bagi no phone ko.. bagi kat romie ajhe... sentap resign dari noraJoeyFC......

nubhan tu anak buah aku lahh... aku nak kisah kenapa.. sebab dah pernah jumpa pun time bowling kan... so no bigdeal...

ahh.. ko memang... kedekut nubhan... wakakkaka....

romi flizz berkata...

tunggu surat i bang kematz..otw..pos ofis banjir skang..lmbt skit
no tel nora??sure ko kene gigih kematz..die ni ala ala artis..
aku hampir 2 purnama baru dpt no tel nya..
haha

KeMatZ berkata...

erkkk... surat apa tu bang romie... surat ke kad... kad jemputan kahwin uols ke... erkk...

no phone nora... haruslahh tak dapat... dahh bf dia tak benarkan.... larikkkkk.......

sukahati berkata...

ader amik performance stacy tak??

KeMatZ berkata...

ada... 2 lagu.... gagap dan bring me to life...

heheheh....

awieworld berkata...

huh..ko kematz....hebat tol..jadi wartawan hiburan....er,,,,ebi tak de ek>,,,ahaks...(ada kene mengena ker?..),,,lariks

KeMatZ berkata...

erkkk.... apakah....

ebi.. kalu ada ebi.. sure ko pun ada kan.. hehehehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin