Ahad, 19 Julai 2009

Shout Awards 09

.
so bercerita pasal Shout Award 09 yang berlansung last friday... so aku nak citer... yang aku gi layan award ni secara live.... bila member aku si Adam... telah mendapatkan beberapa tix untuk layan award tu....

so bila tix sudah ada... hari nya pun muncul tiba... kebetulan si Adam ada xtra another 2 tix... so aku pun offer kat anak buah aku and dia ajaklahh member dia si Natalie.... so bila dah pickup dorang... kitorang pun menuju ke Bukit Jalil.. Stadium Putra tempat berlangsungnya Shout Award 09 ni....

hammek... ko.. jammed occay kat KESAS.... kebetulan time tu gak berlansung juga sessi training pasukan Manchester United dan Malaysia yang akan berentap persahabatan padal hari Sabtu nanti... so bila dah ada sessi training... makan ramailahh peminat bola yang hadir... so bertambah ramailahh orang menuju ke Bukit Jalil..

so bila sampai.. parking kat tempat biasa aku park... then berjalan ke Stadium Putra... memang ramai yang hadir... so lepak lepak jap kat gerai... beli makanan untuk alas perut gitu.... around 6.45ptg... pintu pun dibuka dan kitorang dibenarkan masuk...

sambil sambil tu ada red carpet gak lahh... tapi malas nak layan so terus je masuk... benda ni yang best nyer... ko masuk dengan tenang ajhe.. tak perlu nak berebut rebut.... or beratur panjang bagai... macam ko layan AF or other concert... maybe sebab timing dorang buka pintu ni awal kot... so orang tak berebut rebut nak masuk...

bila dah masuk pilih port... oklah dapat tengahkan... tapi satu ajhe aku upset... apa dia.. first time aku rasa... tempat dorang nak shoot untuk umumkan pemenang... maksud aku camera focus on announce award dan kalau pemenang beri ucapan... agak pelik... imagine... ianya mengadap ke kiri....

so kalau mereka yang duduk sebelah kanan... for surelahhh just dapat lihat punggung artist or penyampai ajhe kan... ni memang aku rasa pelik awat dorang buat macam tu... kalau dia mengadap tengah atleast orang belah kiri kanan akan nampak gak kan... hemmm... apaboleh buat dah dorang nak buat macam tu... layankan ajhe...

pasal persembahan.... aku suka... dari awal... sampai ending... dari persembahan PopShuvit... sampailahh persembahan International Sean Kingston.... memang best....

cheer leader yang mengiringi persembahan
PohShuvit

PopShuvit... pembukaan yang bertenaga

Caprice featuring Rahim Maarof
pun agak menarik persembahan mereka..

OneBuckShort.. persembahan bertenaga
awesome

Shila & Nikki
turut menghiburkan

Bunkface
hemm biasa ajhe...

Pesawat
memang menghiburkan

Jaclyn sememangnya superb.
dan malam tu dia menang Power Vocal
ya.. memang power...

Sean Kingston
dengan lagu lagunya membuatakan
ramai berdiri dan dance bersama

hemmm bila award ni pun berakhir... apa lagi... kluar dewan.. lepak lepak... snap snap gambar... nak gerak terus surelahhh jammed kan.. semua nak gerak... so lepak lepak... sambil snap snap gambar...

hemm.. kemudian.. bila dah gerak.. perut pun lapar.... mana arah tuju... apa lagi Williamlahh... memang tempat makan yang best kalau ko benar benar lapar... wakakkaka.... lepas lepak William.. anak buah aku ni sibuk nak ke Uptown... nak beli Patrik katanya.. choii.. so gi ajhe lahh dah memang area sana juga kan...

so pusing pusing kat Uptown.. aku nasib baik memang wallet tak ada duit dengan banyaknya coz lupa nak gi ATM.... jadi selamat lahh dari berbelanja.. walaupun dah ada benda yang aku nak angkat.. wakakka... so sad pada si Adam.. finally berbelanja gak ko ye... wakakka...

so settle send anak buah aku balik.. then kitorang pun balik.. dammed mengantuk beb.. esoknya ada another plan nak buat... so.. nak tau apa kisahnya... stayTuned... for next story.... occay...

ops lupa.. nak tau senarai pemenang award ni sila ke SINI....

TakSangkaYe...
.

3 ulasan:

Adam Arjuna berkata...

kan aku dah ckp.. dah bitau awal..
tak nak gi.. tak nak kuar keta...
tgk!!
aku dah tershopping...

abes je duit..

hampeh..!!

KeMatZ berkata...

hahahaha..... padan muka ko...
sapa suruh tak reti control nafsu tu...


wakakakak....

NoraJoey berkata...

len kali nk g tmpt yg ko rasa akn bercuti jgn bwk duit...make sure duit dlm wallet tak bnyk..br la selamat..klu ada duit tahan diri pun kadang tak tertahan gak...muahahhahaa

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin