Ahad, 5 Julai 2009

Sabtu...

.
bercerita pasal hari sabtu.... well aku tak tau apa yang aku buat.. so aku ingat kembali.... ya.. bangun saja dari tido... duk surfing.... then around kul 11 aku shoot ke sg besi.. pickup abah aku.. yang mai sini nak beli peti ais untuk umah sewa kat bukit jalil....

so aku pun uruskan lahh... pickup.. then pusing sri petaling cari peti ais... then bila dah jumpa.. settle semua... then gerak ke bukit jalil... uruskan insurance apartment plak... and jumpa budak yang menyewa umah.....

so bila semua settle.. gi makan... lepas makan.. ingatkan nak jumpa anak buah aku.. tapi dia still busy ngan orientasi dia... so abah aku just pass barang dan document kat aku untuk aku settlekan.. so selain tu mak aku ada gak kirim manggis and rambutan untuk aku.. yang diambil dari kebun kitorang.. wow.. manggis kitorang dah menjadi...

opss gambar tu aku snap bila teringat.. setelah seronok melantak manggis hahahha.. tapi kena divide dua.. coz aku bagi kat anak buah aku gak.... so dah hantar abah aku ke pudu... then aku balik... around kul 5 anak buah aku call.. kata dia free time tu...

so aku pun kluar balik and jumpa dia.. nak pass kan barang yang dia pesan ngan parent dia... and document penting dia... so bila jumpa dia... borak borak... and tanya.. how orientasi... well dia kata penat tak cukup tido.. well biasalahh orientasi..

tapi dalam banyak banyak cerita yang aku dengar... paling aku rasa tak bleh blahh... tradisi.. minta signature senior... hahahah.. WHAT THA F**K pada aku... hello time aku dulu pun tak ada mintak signature senior bagai.. ingat ni masuk asrama tingkatan 1 atau 4 ke.... hahahhaha.... ni dah alam universiti ok...

mahal sangat ke signature korang tu... hahahah... nasib lahh time aku dulu tak ada benda karut mengarut kelencut ni bagai... even diploma mahupun degree memang lahh tak ada... nasib ko lahhh Ayeen ko kena benda ngarut tu... tp relax.. ingat apa yang maman kata hari tukan.. occay..

so settle semua.. dia pun nak relax... so aku pun gerak pulang... bila kat umah.. ingat kan malas dah nak kluar... tak juga... tup tup dapat calling dari si Adam... kata ajak lepak William ngan si Romie and Joker... Motif.... so aku on ajhe...

so sampai william order lahh... tiba tiba aku mau pekena lagsania ayam meetball... perhhh.... memang sodap.... gambar atas tu menu yang si romie order.... tak tau apa nama dia.... budak budak lain.. like Adam order nasi goreng kampung.. si Joker tak habis habis ngan mee bandung daging dia... dan Adil serta Firdaus order kueh tiew... hemmmmm....

bila dah kenyang... sambil borak... kutuk.. ngompat... bagai.. tiba tiba terpancul idea dari kepala otak si Adam... ajak Karok... kitorang semua on ajhe... walaupun aku rasa macam mak ai.. esoknya nak bagun awal.. coz ada event.... so apa ada hal.. layan jer...

so destinasi.. karaoke kat qualiti hotel.. occaylahh.. lagu pun banyak baru.. compare ngan KTV tu... hahahah... so melalak lahhh kitorang selama 3jam.... amik kot... ada yang sentap... bagai semua ada... yang duk tengah feel nyanyi.. ada yang leh tekan button NEXT Song.... ada yang tengah nyanyi dengan mendatar.. masuk suara high key yang mencaras suara mendatar tu... hahah.. dan macam mcam lahh... wakakak..

so dah puas melalak.. lepak jap kat mamak.. depan hotel tu.. lepas.. tu apa lagi.. balik lahhh matilahh aku.. esok nak bangun awal.. coz dah plan nak naik genting... so nak tau apa kesudahan citer hari berikutnya... stayTuned....

TakSangkaYe...
.

7 ulasan:

farina abdullah berkata...

saya suka betul baca blog awak. mmg awak manfaatkan waktu bujang awak sehabis mungkin. enjoice jer!
:-p bagus sgt2

KeMatZ berkata...

tu lahh.. esok kalau sudah berpunya.. memang sukar kot nak enjoice.. heheheh

Queenin Murni berkata...

ye la sgt tu kematz.. awak tu bukan muda lagik! heheheheh!!

by the way, william tu kat mana? mcm yummeh jek.. auumm!!

Adam Arjuna berkata...

william tu kat kelana jaya... hehe kat kwsan perumahan dpn lrt station.. hehe :p

tolong jwb bg pihak je.. :P

erm... tak de ke kat aku buah-buahan tu..? sentap!!

"tup tup dapat calling dari si Adam... kata ajak lepak William ngan si Romie and Joker... Motif.... so aku on ajhe..."

--> apa yg 'motif' nyer tu.. suka buat setetment hanjeng kan..

"dan Adil serta Firdaus order kueh tiew... hemmmmm...."

--> 'kueh tiew' ? makan apakah itew.. ahakss....

KeMatZ berkata...

sioot ajhe ko murni... tu lahh.. habis tu aku still tak ketemuin cam ner... hehehehe....

ohh.. william... setelah aku google... bagai.. coz aku malas nak buat ayat bagai.. so aku jumpa ini..

cuba ko lihat....

http://girlfridayz.blogspot.com/2009/02/it-rains-in-iss.html

selamat menjamu selera...

KeMatZ berkata...

hahahhaa... thanx adam.. sebab ko memberi jawapan... walaupun tak lengkap sebab orang tak paham punya... wakakkaka..

pasal motif.... hahahha motif ko nak marah bagai.... choii sungguh...

pasal kueh tiew... choiii ko ingat blog aku ni blog penulisan karangan UPSR, PMR, SPM, STPM kertas BAHASA MELAYU ke..... nak kena betul betul...

lagi pun blog ni bukannya ada kementerian bahasa datang buat sportcheck ke apa... hahahaha...

oklahh untuk memudahkan pada mereka yang jujur piang....

kueh tiew = kuey teow...

hahahhaha... matilahhh korang.... ada yang sentap jap lagi carut... bagai....

Queenin Murni berkata...

oh.. ok,thanx adam..
kalau area kelana jaya tu.. mak memang F>A>I>L ok??

to kematz: hidup ebi!!

kah kah kah kah!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin