Khamis, 16 Julai 2009

Cutiku Ku Sangka Leh Relax......

.
hemmm yup... ku sangkakan bila aku balik ke umah ku di Southparkz tu... aku lehh relax tapi tidak occay... aku bangun ajhe.. bila turun tup tup... anak buah aku dah ada kat bawah... and ajak gi antar dia balik ke kolej kat Alor Gajah....

hemmm pada mulanya aku cukup malas occay... ntah lahh maybe aku ni memang ada satu aura bila balik umah memang malas nak kluar... kalau boleh nak memerap ajhe kat umah.. erkkk motif... tapi bila memandangkan semua gi... so aku pun gigihkan diri... janji bukan aku drive... wakkakaka.... apa lagi abang aku lahh drive... hahahha..

as usual aku bagi alasan aku tak berapa reti nak bawa kereta auto... wakakka.... bolehh... so bila semua sudah bersiap... kitorang pun menujulahh ke Alor Gajah..... hmmmmm sampai aje sana.. singgah jap kat pekan Alor Gajah...

si Nanee ni ada lahh benda yang dia nak beli... hemmm so aku plak sibuk nengok apa ada kat pekan kecik ni.. snap snap gambar... hahahah.. nampak tenang sangat pekan kecik ni... tak lahh serabut macam KL... erkkkk... bila semua settle so menujulahh ke kolej...

perjalanan ke kolej pun semua nampak tenang dan tenteram... maklumlahh kawasan kampung... memang sesuai untuk pembelajaran budak budak... mean dorang lehh focus occay belajar... wakakaka.. dan dan ajhe aku kan... heheheheh....

hemmm sampe pun... Kolej RISDA.... hemmm... sini rupanya tempat member aku si PakTam kerja... choii selama ni gi umah dia dia tak pernah plak bawa kitorang gi tempat dia kerja... atleast tunjuk ke mana satu kolej dia ni kan... tak finally aku nampak sudah... hehehehhe...

well turun kan si Nanee ni... duk borak borak jap.... lepas tu kitorang tinggalkan dia... hemmm bila dah tinggalkan dia... mula lahh plan nak singgah mana mana.. finally kitorang decide singgah Umbai pekena ikan bakar....

hemmm aku plak hampir lupa lupa ingat mana satu simpang nak masuk.. finally decide masuk kampung terapung ni... ni kira agak baru lahh tempat ni... dah macam satu food court gitu ada banyak kedai ikan bakar... last time aku pekena ikan bakar ni... last year kot...

tapi kat area yang kedai papan tu.. yang berderet.. mean kawasan lama... kalau tak silap ngan budak budak redah jerr kot... wow... dah lama rupanya... bila teringat balik macam seronok ajhe zaman tu.. wakakaka.. occay abaikan....

so bila dah sampai.. gi usha usha tempat dulu... nengok pantai bagai... snap snap gambar... then finally baru decide nak masuk kedai mana... then decide pilih Nakhoda Seafood yang kat tingkat atas...

so sessi memilih lauk pun bermula... ofcoz lahhh aku pass kat yang lebih pakar kan.. iaitu abah aku... dia lahh yang duk pilih ikan apa yang better... aku plak just nengok.. and snap gambar... wakkakak...

finally decide pilih ikan yang size dia agak besar... tapi belah 2 untuk dua jenis masakan... satu bakar... satu masak 3 rasa.... hemmm selain ikan... kitorang order sotong.... serta sepinggan kerang... and sayur apa ntah.. kailan ikan masin... yang ni memang aku tak sentuh... wakkakaka...

so apa lagi.. bila sudah terhidang... makan time... bersama nasi lemak yang dibungkus kecil.... hemmm.... so bagi aku masakan kat seafood ni kira oklahh cuma satu ajhe aku tak berapa nak suggest kat korang kalau korang nak order kerang bakar... erkkk better jangan... pasal apa... memang terbakar dibuatnya.... cuba lihat...

amik ko... aku rasa aku pekena kerang bakar sebelum ni tak ada lahh terbakar hangus rentung macam ni.... so aku memang tak suggest... but yang lain aku suggest ok... sebab memang lazat....

and another one thing cuba perhatikan betul betul kat gambar kerang tu... macam ada satu bentuk kerang yang unik kan.... hehehhe.. tu bukan spesis lain ke... motif tu pun ko nak bakar.... apa da....

so bila dah kenyang semua... settlekan bil.... semua settle... apa lagiii gerak balik umah lahhh... balik lalu jalan dalam... ikut kampung kampung gitu.... memang meriah....

another 2 day aku kat southparkz... memang tak ada buat apa... melainkan lepak umah.... buat sedikit urusan bank.... lepak mengeTEH ngan abah aku kat RailWay..... dan lepak jap kat umah abang aku tu pun sebab nak amik barang anak buah aku yang sorang lagi....

selebihnya duk umah... memang seronok.... relax sangat... kena plak mak aku masakkan aku Nasi Kuning bersama ayam masak merah... hemmm lazatnya... memang best lahh... tu lahh kelebihan nyer kalau jarang balik... hahahah sekali balik.. apa yang direquest mesti dapat...

cuma kali ni balik agak bosan.. coz 2 anak buah aku dah tak ada sebab masing masing dah continue study dorang... so bosan gak... kalau tak lehh gak ajak dorang ronda bandar... imagine... sampai la ni MALL baru tu pun aku tak masuk.. sebab no reason nak ke sana... wakakka.. boleh....

so gitulahh cutiku... ok... so stayTuned for next story... selamat bercuti pada mereka yang baru nak bercuti.... selamat...

TakSangkaYe...
.

3 ulasan:

NoraJoey berkata...

motif tak reti bawak auto???
klu org yg bawak manual ckp tak reti baawak auto bole la trima..choii sgt ko nih..nmpk sgt malasnye.....muahahaha

eh tp kan..aku pun klu blk kg mmg mls nk kuar...g umah sedara mara ker...g jln2 kan...mmg mls...rasa nk duk umah jerk..wkakakakak..rindu nk duk umah kekdahnye...huhu

Mazwani 'Nafty' Ayu Binti Mazlan berkata...

eyh.. sedapppnya ikan bakar!!

KeMatZ berkata...

Nora.... ialah.. kan MyBoo aku manual.. sebab tu aku kata aku tak reti bawa auto... wakakaka... kan..
tapi serius aku balik umah mesti duk melepak kat umah ajhe... malas nak kluar...

ayu... memang sedap... hehehehe...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin