Jumaat, 31 Julai 2009

sundanese food & setem

.
bermula dari chat di alam maya bersama si Arina.... sembang punya chat... tup tup terbuka topic BuahPala... erkkk... so apakaitan dengan ini tajuk sundanese food and setem... erkkk ntah aku pun blank tak apa.. aku cuba recall apa berikutnya....

so si Arina duk kata bila dia leh pass BuahPala yang dia beli kat penang ni kat aku... aku pun just jawab bila hangout lahh... but bila ye... hahaah... sekali tiba tiba baru aku teringat on khamis ... (perbualan chat pada hari rabu) filem SETEM mula ditayangkan.. dan kebetulan.. housemate aku nengok ngan geng dia..

so aku sajhe tanya Arina... jom layan Setem and cikcur.. ajak groupie lain... Arina on... then roger si Hadek... si Hadek pun on... try tanya si Idril.. just leh bagi confirmation pada khamis pagi....

ok... pada hari khamis plak... roger pada mereka yang mulanya dalam ini cerita.. finally idril tak dapat join... coz.. dia ada badminton tournament wow... hebat minah ni... skrang... nak jadi wong mew choo ke ???... sambil tu aku pun sajhe ajhe tepek status kat FB... SETEM... tup tup si Sue nak join... so on....

malam tu... wayang kul 9.20malam kat KLCC... dammed.. aku dah berzaman tak ke situ.... last tak silap layan MUKHSIN kot... erkkk... so pickup si Sue kat office dia.. coz dia lepas wayang akan berangkat berkelah ngan rombongan office dia.... so sampai KLCC jumpa Arina and Hadek around 8.30mlm...

so decide nak makan... but kat... mana... fikir punya fikir Arina suggest kat sini....

Sundanese Food.... yup salah satu masakan Indonesia... so just try... heheheh... so masuk... wow... environment dia begitu menenangkan... nak nak pikiran aku yang tengah serabut time tu... memikirkan hal aku... but tolak tepi.... eheheh.. time tu release my tension...... so buat lahhh pilihan nak makan apa...

amik ko... beria... but menu dia unik seh.. aku ingat kayu apa atas tadi rupanya buka menu rupanya... nice... so finally decide just take dinner nyer set.... siap ngan air barli lagi... macam kat bawah ni....

ops.... bukan aku makan kesemua ye... setiap satu tu hidangan masing masing buat kitorang... kebetulan dinner set memang ada 4 pilihan so masing masing pilih satu pilihan... heheheh...

hemm... so sambil makan makan.. sambil borak borak... sambil gosip gosip... waakkaka.... memang tak bleh lekang dek gosip kalau dah berjumpa.... wakakkaka.... so bila dah settle makan... another suprise.... nak tau apa.... si ARINA belanja... well katanya ala ala belanja sebab dah bergaji... mean dah kerja lahh.. wakakkaka... thanx Arina... rugi siapa tak join kan... erkkk...

so 9.20 terus bergegas ke panggung mau layan SETEM.....

so... bila citer pasal SETEM... korang memang tau lahh kan.. aku memang bukan sorang blogger yang review movie ni.... coz aku memang tak berapa nak reti nak review bagai..... cuma apa yang aku lehh katakan.... untuk cerita SETEM ni.... ya... wajib tonton...

tolonglahh ramai ramai ke panggung... lihat SETEM ni.... bagi aku... jalan cerita dia.... kelainan dia... effect dia... idea dia.... scene pengambaran dia... dan para pelakon semua sememangnya mantap... dan berjaya..... aku suka... dan citer ni menunjukkan ciri ciri 1Malaysia gitu....

tu lahh... cerita lebih pun tak guna... better gi ajhe panggung layan.... aku pun rasanya macam mahu menonton lagi.... ajhe.... hehehhe... sebab bagi aku tak rugi.... 11hinggit or 10hinggit melayan movie macam ni..... hopefully director Kabir Bhatia dapat menghasilkan cerita macam ni lagi di hari mendatang... almaklumlahh kitanya otai filem 1Malaysia sudah tiada... sure kurang sudah citer macam ni...

ni yang nak suruh Brenda Danker & Namron buat filem macam GADOH untuk layar perak plak... erkk betul ke layar perak... hehehehhe hantam ajhe lahhh... wakakkakakaka..... walaupun aku rasa filem GADOH kalau masuk layar perak sure banyak dipotongnya... dan finally citer tu memang tak ada citer... wakakkaka...

ehh apa masuk citer pasal GADOH plak ni... so gitu lahh citernya pasal Sundanese Food and SETEM..... so stayTuned for next story occay... aku ni macam not in mood utk memblogkan diri.. nevermind aku akan gagahkan diri untuk merapu di sini....

* Bila aku selesai menonton SETEM... tiba tiba aku merindui "JANDAKU"... apakah khabar jandaku itu....?????

TakSangkaYe...
.

5 ulasan:

NoraJoey berkata...

weh sundanese tuh kat ner???

Adam Arjuna berkata...

sundanese restaurant tu kat klcc.. mmg sodap giler makanan kat situ...

hanya org2 cam kematz je mampu makan kat situ... aku dulu pon org belanja jer.. hehe

KeMatZ berkata...

nora... ya si adam sudah jawab.. di KLCC...

adam... sila baca penulisan di atas sebelum comment... motif citer mampu... ko pun selalu jer kan.. cuma tak nak sharinng... choiii....

arina sativa berkata...

hadek la yang suggest tempat tu...hehehe

sukahati berkata...

nnti balik kg jumpa janda...jgn lupa amik gbr spt aksi afdlin :p

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin