Ahad, 18 Januari 2009

HotFM Twisties Bingit Final.....

.
so kali ni aku nak sharing cerita time aku gi layan... final HotFM Twisties Bingit Final... event ni berlangsung di CapSquare Kuala Lumpur.... jenuh gak lahh aku duk mencari tempat... sampai kena charge taxi rm15 dari SungaiWang... cilaka sangat kan...

waktu aku sampai around kul 2++ petang dan even kalau ikutkan pada schedule start kul 3.. so untuk membuang masa.. aku ngan member duk meronda dulu area capsquare nengok apa yang ada dalam tu... still kosong tak banyak kedai buka lagi... tempat baru lah katakan...

so around kul 3 kitorang ke tempat event... nengok band pesawat duk buat soundcheck... so tunggu punya tunggu.... settle ajhe band pesawat buat soundcheck.... 2 mamat ni pun naik...

hemmm dorang ni crew HotFM Viva Zoomer.... biasalahh dorang naik coz nak bagi hadiah free pada hadirin.... antara hadiah tshirt.... botol air... dan apa lagi ye aku lupa lahhh... so around kul 4 petang baru lahh bermula... event ni..

band Pesawat... telah membuka tirai.. dengan menyampai 3 buah lagu iaitu... Excuse Me, Are We Oblivious dan Mirage.... dan yang bestnya... time sebelum dorang perform lagu Are We Oblivious ni.. sempat gak.. kitorang duk sedekah AL-Fatihah pada mangsa mangsa yang terkorban di Palestin... coz kebetulan lagu ni dorang cipta khas untuk kejadian malang di Palestin... selute pada korang bro...

settle band Pesawat perform.... Leya & Ikhwan pun takeover... mereka ni selaku EmCee pada hari tu... so... bermula lahhh pertandingan akhir ini.... dengan persembahan persembahan dari band band berikut....

Mystery Call

Sodo

Modread

Pardon Me

Hunterz

Rockstar

so... pada aku lahhh keenam enam band ni memang superb lahhh... menyesal plak aku tak gi layan dari peringkat awal.. sure best.... tapi apa nak buatkan time tu semua aku ada hal... hehehhe... dan pada aku lahh.... ni apa yang aku rasa... band yang benar benar best bagi aku Modread dan Rockstar... pasa apa..

coz dorang benar benar dapat bingitkan telinga aku.. hehehe.. tapi apa kata juri kan.... tu kata aku... bukan kata juri.. wakakka... so semetara menunggu keputusan.... Meet Uncle Hussain.... menghiburkan kami yang hadir di event ni....

Meet Uncle Hussai telah menyampai.... 1 lagu Medley (Pari Pari Bawah Angin, Lala Kerja & Halusinasi) and another 2 song... Pura Pura... dan Lagu Untukmu..... performance dorang memang tak yah cakap lahh kan... memang cargas bagai lahhh... seronok beb layan.... nak nak lagu UntukMu memang seronok aku layan... hopefully lehh menang Juara Lagu lahh tak pun best performance... aikk lari topic nampak... hehehe

so... settle ajhe... Meet Uncle Hussain perform... result pun diumumkan... ops.. lupa... di atas tu adalah muka muka juri ok... mereka ialah.... Taja MeetUncleHussain.. Tony Spider... Edrie Hashim.. Ahmad Izham dan sorang lagi aku tak sure nama dia.. tapi dia ni lahhh sama ada owner MonkeyBone ke apa.. aku tak sure.. hehehhee.....

so bila result dibacakan... finally... juara adalah... Modread... dari Johor....

selain menjadi juara... Modread turut menang persembahan terbaik menggunakan apa jua berkaitan dengan Twisties... hehehe.. Naib Juara plak dimenangi oleh Pardon Me... band dari Utara.. hehehe... selain tu Pardon Me turut memenangi Demo Terbaik... Tahniah pada mereka...

settle ajhe semua tu.. aku ngan member aku pun cargon balik...

begitulahh ceritanya.... so kalau korang nak nengok video video yang aku rakam.. nanti akan aku share kan ok... so seperti biasa.. stayTuned...

TakSangkaYe...
.

4 ulasan:

farina abdullah berkata...

udah tau bingit lagi di dengar!
:-p

KeMatZ berkata...

farina... maksud I.. 2 band itu yang berjaya ikut concept... twisties bingit... heheheh... :)

yanot berkata...

saya juga berada di sana.
=)

KeMatZ berkata...

hehehehe... seronok kan event ni... thanx sebab sudi jenguk hampeh dot com

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin