Khamis, 15 Januari 2009

Menjawab Tag Yang Tertunggak.....

.
hai... aku kembali lagi memblogkan diri aku.... so kali ni aku ingin menjawab tag yang aku hold coz terpaksa follow que ok... apa korang ingat audition AkademiFantasia ajhe.. perlu que bagai untuk diujibakat... ehh apa aku melalut ni... ok so kali ni aku ingin menjawab tag yang telah diterjah oleh si Kunyeet....

so soalan pertama yang diajukan... pada diriku ini....

Senaraikan 10 Perkara orang yang tag Anda ?


alamakk... 10 perkara aku nak senaraikan pasal orang yang tag aku ni... dan orang yang tag aku ialah... ini dia punya gambar.....


Pertama.... Nama minah ni.. Radziah Ahmad.... tapi aku lebih mesra memanggilnya Kunyeet.... walaupun actually aku sepatutnya kena panggil dia Kak Kunyeet... tapi aku rasa macam ada gap ajhe kalau panggil kakak... dan rasa minah ni tua bangat... tapi memang tua pun dia ni.... wakakkaka....

Kedua.... Aku mengenali dia ni melalui fan club artis Akademi Fantasia.... EbiKornelis FC.... first aku jumpa dia time bowling anjuran EBIFC di Flamingo dan aku menggunakan senapang si Aleng untuk candid gambar dia tengah duk layan gula gula lolypop....

Ketiga.... merupakan antara orang yang gigih di dalam ebiFC... ye kegigihan dia memang terserlah.... seronok berkerjasama dengan beliau.. memang ada talent....


Keempat... patutlahh.. PTD beb.... no wonder lahh mempunyai ciri ciri kepimpinan yang begitu hebat.. ni bukan bodek occay... sebab PTD actually bukan nye semua bagus pun... betul tak... depand on individu gak.... hehehehe....


Kelima... merupakan seorang pemandu kereta nasional Proton G2.... hemm dan yang aku respect dia punya kereta Manual occay.... ya lahh jarang perempuan bawa kereta manual.. semua nak auto.. ala ala bawa kereta mainan ajhe aku rasa.. kalau bawa auto... ops ada yang kena pengguna kereta auto nanti hantam aku... larikkk....

Keenam... mak ai baru enam ke.... apa lagi ye pasal minah ni.... haa still single... but aku rasa tak avaiable lahhh.. coz dia dah ada sorang balaks yang selalu join bila kitorang hangout bersama... opss gossipp... adakah ianya benar.... ataupun... teman tapi mesra... well jawapan standard artist.....

Ketujuh... wehh... apa lagi aku nak kompang pasal minah ni.... hemm... occay.... dia ni tak lahh tinggi mana pun... rendah ajhe... ala ala tinggi... si Nadia Redah jer tu.... so dorang ni ala ala satu team lahhh Rendahhh Jerrr.....

Kelapan... haa... minah ni baru ajhe berjaya menggenggam segulung Sarjana.... buah kana.... ehh apa dah melalut.... dia dah berjaya memiliki Master occay... dammed ni yang aku jelous ni.. coz aku bila lagi... arrrgggg tak nak citer pasal ni....

Kesembilan.... kalau aku makan nasi putih ayam kunyeet.... mesti aku teringat pada si dia ni... tak tau kenapa.... ha... ni mesti dia akan bebel kat aku... dan betulkan word aku tu.... "Nasi Putih Ayam Kunyit" bukan Kunyeet..... wakakkakakak......

kesepuluh.... yehh.. last point... pening ok pikir... last apa ye... last dia ni kalau travel ke oversea... mesti tak lupa nak belikan aku ole ole.... dan baru baru ni.. dia telah belikan aku COKE dari oversea sebanyak 4 tin... suka suka... and keychain berbentuk K... stand for KEMATZ......

dah tamat..... untuk soalan satu... so kini soalan 2 plak.... soalan dia berbunyi......

Tuliskan Novel Kegemaran Kamu?

Soalan ni memang karut lagi mengarut lahhh.... pasal apa aku dah lama tak baca novel apa kelencut ni bagai.... sebab aku ni memang jenis malas nak membaca novel bagai.... memang dari kecik... tak terasa pun ingin beli novel....

tapi... haaa... ada satu ketika dahulu.. ketika aku berada di Universiti... time aku xtand degree.... hehehe sebab aku ni kurang bijak tu yang xtand... so bila ko dah xtand... semester tu kira ko banyak sangat masa.... so aku pun apa lagi... kerana bosan sangat... ialahh aku just ambil 4 subjek ajhe ok.... tu pun kelas just 3 hari... apakahh....

so aku pun tiba tiba teringin membeli novel... dan novel yang aku beli... mean percubaan pertama dalam hidup aku... ialah citer ini...



ya.... dan bermula dari itu lahh aku pun continue membeli another novel... tak silap aku 3 ke 4... dan semua hasil karangan si Ramlee Awang Murshid..... hehehhe.... pelik kan.. dan kini aku dah tak beli lagi.. coz aku memang tak ada masa nak membaca novel... baik aku duk surfing... lagi best....

so next question please......

Listkan 5 benda yang Anda Sayang...?

5 benda yang aku sayang... benda kan... hemmmmm so dibawah ni antara benda yang sememangnya aku sayang bangat.....

MyBoo

My BabyG9

My Little Eric

My Desktop

hemmm ehh... baru empat.... soalan nak 5..... hemmmm so.... yang kelima ialahh koleksi aku.... sorrylah ye... koleksi aku tiada di sini semua berada di my room at hometown.. SouthParkz... ok... antara koleksi aku tu... ialahh.... koleksi COKE.... Koleksi Sharpener.... koleksi hadiah hadiah orang bagi kat aku... dan macam mcam lagi lah.. janji koleksi aku... wakkakaka....

so next question..... apa dia.....


Sama ada anda akan Tag Orang Lain ?

hemm... oleh kerana tag ni agak unik.... so aku pun ingin meneruskan hayat tag ini.... agar ianya berterusan..... so di sini aku ingin tag 6 insan yang bertuah.... untuk menjawab tag ini.... mereka ialah....

so sesiapa yang rasa itu gambar mereka..... sila lahh jawab ini tag ok.... selamat menjawab.....

so pada Kunyeet.... finally tugasan anda telah saya selamat selesaikan... hehehehe.... so terimalah ye... stayTuned...

TakSangkaYe....
.

8 ulasan:

kunyeet berkata...

hikhik...
tengkiu...tengkiu...

since ni adalah tag sessi balas dendam, so, jgnla pulak menyambung sessi balas dendam ini ke tag seterusnya kpd diriku ek...

gidong berkata...

tak abis lagi ke main tag tag ni erkks

KeMatZ berkata...

kunyeett.... hehehehe.... tak kira lepas ni harus balas dendam back....

gidong.... tu lahh nak buat macam mana dah kena tag... nanti tak buat kesian orang yang mengetag.. lupa plak tag ko kan.. ko kan suka tag tag bergambar ni....

romi flizz berkata...

tq star..aku akan jwb..panjang tuh..kene cr idea nih..hehe

KeMatZ berkata...

sebab ko star lahh aku tag ko skrang... lepas ni.. sure ko busy.... heheheh mesti lepas ni orang nak handle blog ko kan... hehehehe

farina abdullah berkata...

erm....
awak, cuba g kat blog saya dan cuba dgr betul2, blog sya da kuarkan bunyi lah...
:D
hehe

romi flizz berkata...

dan dan je..sure aku xlepas nye..
aku kan stage fright..kompem gigil.
huhu..damn 2 ari lagi..
setakat nak menyemakkan @15 je aku..
ko star xnak cube..at least experience beb..

KeMatZ berkata...

farina... nanti saya masuk blog awak dan dengar ye....

romie... hehehehhe ala romie segan lahh aku lagi memang tak reti menyanyi.... wakakakkaka

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin