Sabtu, 6 Disember 2008

Muzik Muzik Separuh Akhir - Balada

.
occay... last friday... aku telah ke seri pentas 2 kat plaza alam sentral untuk menyaksikan Muzik Muzik Separuh akhir kategori Balada secara live.... sebelum aku nak citer panjang lebar... aku nak say thanx to my prenz.... si Mazlly... or nama glamourz dia.. si AdamArjuna.... coz telah memberikan aku 2 tikets untuk menyaksikan semifinal ni....

so after oleh kerana ada 2 tiket... jadi aku pun pi ngan member aku si Inspire... heheheh... around kul 7 aku kluar office and pickup si minah ni kat KelanaJaya station... then terus shoot ke Shah Alama... sampai ingat dah lambat.. rupanya still tak open pun... but dah kena beratur lahh.. so tak silap aku kul 8.30malam diorang open.. so masuk lahh cari tempat yang sesuai...

pada mula nya aku rasa macam ala... tak leh ambil gambar pun.. so ala ala macam duk belakang pun tak apa... sekali bila pengacara malam tu... yang handle oleh FBI dan CherylSamad.. kata leh snap but off camera apa lagi... tiba tiba rasa menyesal tak cari port depan depan.. wakkaka...

so antara lagu lagu yang bertanding diperingkat Balada ni... antarannya.... ialahhh seperti:

Anuar Zain - Teman Terulung

Ayu - Hanya Di Mercu

Aizat - Lagu Kita

Faizal Tahir - Sampai Syurga & Coba

6ixth Sense - Tampa

Spider - Bila Nak Saksi

Ziana Zain - Dingin

Dafi - Bila Terasa Rindu

Bob - Cinta Terhalang

Nubhan - Ada UntukMu

Dina - Sejauh Ini

hemmm... pada aku lahh... kalau ikutkan performance... pada malam tadi tu.... aku memang selute ngan beberapa performance dorang ni... vocal memang mantap.... antara yang aku kagum... off course si BOB... memang hebat dia bawa lagu ni..... memang aku perhatikan penonton kat studio pun semua bagi tepukan gemuruh gitu....

selain bob... yang kita memang tau mempunyai vocal yang hebat... turut mengkagumkan aku ialah Dina... memang vocal minah ni mantap... hemm.... memang seronok aku melayan..... selain 2 artist tadi yang memberi performance yang cukup mantap... artis lain pun tak kurang hebat....

setelah semua selesai... kini giliran result dibacakan pulak... ada 5 lagu akan layak ke JuaraLagu nanti.... hemmmm adakah apa yang aku target masuk.... atau meleset... wakakak... ialahh aku bukan juri.. aku just judge dari pada penilaian aku ajhe.... kan...

so finally seperti korang tau 5 lagu yang terpilih ialah :::

Ayu - Hanya Di Mercu
Faizal Tahir - Sampai Ke Syurga
Aizat - Lagu Kita
Spider - Bila Nak Saksi
Faizal Tahir - Coba

Ya... memang meleset... apa yang aku anggapkan..... meleset 2 lagu... heheheh..... Faizal Tahir aku just budget satu lagu ajhe lahh masuk... tapi 2.... dan Spider.... hemm memang bukan dalam list aku..... yang aku harapkan layak ke Final ialah Bob Cinta Terhalang... and Kak Ziana... Dingin.... hemmm tapi apa nak buat.. tak ada rezeki buat mereka...

but... seperti kesilapan mic.. yang terjadi pada kak Ziana.. memang aku rasa tak patut berlaku kerana.. event ni bukan baru.. dah bertahun tahun.. takkan lahh tak check semua.... dan memang kak ziana tak ada luck lahh.. (sabotaj ke... wah memandai ajhe aku..) heheheh....

kalau nak aku nak citer pasal crowd... dari fans fans... memang aku kagum ngan fans... Kak Ziana... memang hebat.... TakSangka aku... sorakkan mereka boleh mengalahkan sorakkan.... NubhanFC dan DafiFC.. hemmm tiba tiba aku teringat kes.. fans RamlahRam time Hitz Satu Final last year..... memang meriah... heheheheh....

so settle ajhe.... dari event.. tu.. aku ngan si Inspire pun cargon... and lepak kat William coz masing masing lapar... belum dinner... so gitulahh.. ceritanya.. Semifinal Balada... yang aku tonton... hehehhe penulisan aku di atas ni ada lah apa yang aku fikirkan ok... mana lahh tau ada peminat peminat lagu yang masuk.. tiba tba aku kutuk hangin ngan aku... kan...

hehehhe apa apa pun.. diharap di final nanti ke lima lima lagu ni dapat dibawakan dengan baik dan sempurna... agar lebih sengit untuk pemilihan JuaraLagu.... tapi pada aku aku rasa macam dah leh tau siapa akan juara... hehehe.... opss.. dan dan ajhe aku... occay.. StayTuned.. for next thread occay...

TakSangkaYe
.

9 ulasan:

Adam Arjuna berkata...

AKU TETAP TAK PUAS ATI..!!

tak kisah beribu blog yg buat entry pasal separuh akhir balada ni, jwpn aku tetap satu..TAK PUAS ATI.

bukan tak leh admit yg lagu tu berjaya masuk final, tp tak leh nak trima sbb aku rasa ada lgu yg lebih bagus dan performance dari segi vokal yg cukup hebat.

Antaranya Ziana Zain dgn lagu Dingin, and Bob dgn lagu Cinta Terhalang..

Kadang aku pelik apa kriteria pemilihan juri..?? anybody can tell me why??

ZZ tetap di hati.. Apa dah jd bila DFC pon turut sorak utk ZZ..hahha..

romi flizz berkata...

hmm..eden x puas ati lagu bob xmasuk..sesebuah lagu tu akan menjadi kuat if turut disokong dgn kekuatan vokal penyampainya..
xde rejeki bob..huhu..

my name is KARL berkata...

hye there

thanx 4 supporting Ziana @ Kak G..

she did her very best on dat nite...

me pun fans Dafi (tp x aktif dah) but still support him!

Dafi did good job gak mlm td!>.

mmg x puas ati dgn result! sama dgn cik arjuna ....

ade ms singgah my blog k...

KeMatZ berkata...

Adam.... pemilihan juri memang macam tu lahh bro... nanti kita kata banyak sure dorang kata.. kita apa tau pasal muzik.. pasal lagu... dorang kan lebih arif... cuma satu aku pelik... dorang macam tak boleh buka minda lihat keadaan sekeliling.. kan.... ntahlahh.... memang issue ni... selalu dipertikaikan... maybe gak.. nak menangkan artist sendiri... wakakkaka.... dan dan ajhe aku...

KeMatZ berkata...

romi.... betul betul betul.... sepatutnya macam tu kan... tapi mesti dorang akan kata... ini pertandingan lagu... bukan... artist nye.... hehehheh.... tapi kalau pertandingan lagu... better tak perlu mainkan live kan... nyanyi suara kambing pun kalau lagu tu kuat lehh menang... betul tak... wakakkaa.. apa ku ngarut ni...

KeMatZ berkata...

Karl.... yupz... aku pun antara peminat lagu lagu kak ziana... hehehe tpi tu lahh.. kesian pada kak ziana.. selalu ajhe tak ada luck.. mic tak berbunyi lahh.... tapi malam tu dia memang perform superb gak.. nak nak time tarik... meremag dibuatnya.... apa nak buat.. tak ada rezeki... tapi kakziana tetap juara dihati peminatnya... kan kan kan...

KeMatZ berkata...

Thanx 4 comment to....

Adam... Romie.... and Karl...

PencintaHamster berkata...

Saya pun sokong kamu semua. Saya pun tak puas hati Bob tak dapat masuk. Geram sangat. Kenapa Faizal Tahir boleh masuk sampai 2 lagu. Ayu pun leh layak. Padahal lagu dia biasa saja. Geram kerana Bob tak masuk. Minat pada Bob.

Messraaaa..

KeMatZ berkata...

PencintaHamster.... heheh thanx 4 da comment... nak buat macam mana kan bob tak ada rejeki kat sini... but lagu ayu... for kematz.. lirik dia kuat... biasalahh lagu rialiti kan... hehehehe.... ntah... wakakak

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin