Ahad, 28 Disember 2008

BBQ with Groupie di GoldCoast Sepang...

.
wow... goldCoast.. sorry occay just SepangGoldCoast occay.. bukan Australia.. so planning ni pun just diplan pada jumaat malam... bila tiba tiba masing masing berconference di YM.... so finally confirm untuk gi.... walaupun idea sebenar muncul dari si Awie... tapi dia ada hal plak on Saturday... terpaksa kitorang tinggalkan dia.. keji kan.. wakkaka..

so bila perbincangan telah diadakan... sepakat membawa berkat terus mendecide berkumpul di rumah Kunyeet around kul 3.30petang... heheheh tapi oleh kerana masing masing ala ala diva... kitorang gerak dari rumah Kunyeet pun around 4.30petang occay... heheheh... sampai sampai tak ingat kul berapa but around 5++ lahh...

hemm.. bila sampai... terus ke area pasar... untuk mencari seafood untuk dibbq kan... hehehehe... actually dari kl... kitorang just dah prepare ayam ajhe.. coz memang dah budget sana sure ada jual seafood and fresh fresh belaka occay...

ya di atas... ialahh sessi ketika memilih seafood apa yang nak dibelinya... finally kitorang pun decide nak ambik 2 jenis ikan... iaitu... ikan tanda... 2ekor.. dan kerapu 2ekor... kemudian.. kitorang turut beli setengah kilo udang and sotong.... nyam nyam...

settle ajhe.... membeli belah.. terus cari port... damm.. nama pun cuti kan.. memang penuh beb.. so kitorang pun decide lahh gerak ke hujung sana.. adaplak pasar malam.. tak sangka aku.. hehehe... so parking kereta.. and cari port....

so bila dah dapat port.... misi pertama... menghidupkan api... damm misi ni agak adventure beb.. ngan angin yang tiup ala ala kencang... risau tsunami ajhe.. kalau tsunami... memang confirm... sorry to say.. bye bye semua lahh.. heheheh... but alhamdulillah sampai balik semuanya occay.... hehehhehe sambil sessi menghidupkan api.. sessi photoshoot pun bermula....

hammbik ko.. macam macam ada gaya... hehehe memang seronok bangat... but sambil sambil tu.. gigih hidupkan api... xpecially si Hadek.. memang gigih mencuba hidupkan api.. heheheh.... kat bawah ni aksi aksi lompat melompat lak... heheh.. memang seronok lahh.. hilang segala stress bagai kan....

ya.. melompat tinggi... hehehhe ngan gaya gorgon nak makan mangsanya... ngan lompatan ala ala bergayut.... nga berkungfu bagai.. semua dilakukan oleh weols... sampai lahh letih bangat.. dan tup tup motor aiskrim... mai... terus.. berhenti berehat pekena aiskrim...

hahaha.. time menikmati aiskrim.. pun sempat poss occay.. hehehe tiba tiba aku teringat.. chat kat rumah biru... apa lahh yang dorang duk ngidam makan aiskrim.. aku lupa pasal apa... hahahha.. opss lupa.. nak say Thanx... to Kunyeet... coz sponser aiskrim... nyum nyum....

ya... sambil sambil.. tu finally api pun berjaya dihidupkan.. so apa lagi.. sessi memBBQ pun bermula lahh... hehehhe...

look nampak menarik kan... dari ayam... sampai lahh ke ikan... dan kemudian.. udang dan sotong heheheh... damm.. memang menyelerakan.. nak nak kalau ko memang belum makan lagi... just ratah ajhe pun bolehh... walaupun tiada nasi kan...

so bila semua dah siap tersedia makan... time... ehh macam mana tiba tiba ada menu... strawberry chocolate... plak... hehehe ni pun si Kunyeet.. beli kat pasar Malam... ehehe time dia and Arina gigih mencari sos chili.... ehehehhe... wah.. Strawberry Chocolate just jual kat pasar malam ajhe.. hehehhe...

hemm.. atas ni plak.. sessi mengcontinue.. hidupkan api bagai... dan kemudian.. time nak masak kepala otak.... hehehhe..ehh otak otak... hehehe ni pun si Kunyeet bawa banyak bangat... sampai tak habis nak masak semua... hehehheh.....

kemudian continue... makan.. makan.. sambil melayan radio... radio handphone si Kunyeet... hehehehe... wahh bagus bangat adanya si Kunyeet.. ni macam mcam dia ada... phone dia pun menjadi tochlight time malam tu... hehehe.... bagus bagus...

so bila semua dah kenyang.. dan rehat and tak tau nak buat apa... sessi photoshoot di malam hari plak... yeeehaaa....

kali ni.. more lagi aksi occay... kungfu... lahhh terbang lahh... lompat individual lah... secara duo lahh.. semua ada... wakakka.. sampai penat beb..... so finally bila semua dah letih bangat... so plan balik lahhh hehehhe...

so sessi mengemas plak occay... settle semua... terus gerak balik... in plan awal ingat nak singgah putrajaya.. nak lepak lepak photoshoot bagai.. tapi malangnya hujan... terus lahh balik ke area rumah Kunyeet... and lepak kat Mamak... mengeTEH.... hehehe.. around kul 1pagi gak lahh baru kitorang semua balik umah masing masing....

so gitulahh kekdahnya.. memang seronok... maybe in planning nak plan BBQ kat airterjun plak... but bila... itu yang kitorang tak pasti jawapannya.... occay.. stayTuned...

TakSangkaYe...
.

5 ulasan:

arina sativa berkata...

lepas ni buat depan rumah je la...
in case arang tak nyala-nyala terus masuk dalam oven hehehehe...

pasal eskrem tu...vini-vini ada yang feeling nak makan eskrem macam dalam drama abe rob tuh.koser sangat kan?hahaha

awieworld berkata...

arhghhhhhh...sentap nie sentap/////

korang nie teruk la...tak tunggu aku pun...tak per...nanti ke air terjun sungai congkak....kat situ fotoshoot...sure gempak beb...hehe

pepun,,, korang buat aku sentap...especially si hadek..siap ko!!!!wachaaa kang!!! :P

KeMatZ berkata...

arina.... kan.. lepas ni bbq depan rumah kunyeet ajhe... lehh makan otak otak banyak banyak... hehehehe....

awie... opss sorry awie.. aku just ikut ajhe... hehehehe.... tak apa next time ko join ye...

kunyeet berkata...

yihaaa.....
manyaknye nama iols dlm posting ni....hikhik...

ye la...next time wat dpn umah iols je la. leh gak wat adegan lompat2. kalo nk nampak mcm ala2 tepi hutan, tunggu la rumput depan umah tu panjang sampai peha...wahaha...

awie...iols x bsalah....masa dh sampai tepi pantai baru iols tau yg sume ni idea uols sbnrnya....

:-)

KeMatZ berkata...

betul betul betul... awie... aku pun tak bersalah dalam ini cerita.. hehehehe....

kunyeet.... tu lahh nama uols penuh occay selaku sponser untuk anak anak ikan.... wakakakka

menarik kan buat depan rumah uols.... hehehehehe bila nak buat.. wahh gitu...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin