Ahad, 7 Disember 2008

Helping Hand Day.... McDonald...

.
opss.. apa cerita thread aku kali ni... occay lek lu occay.. benda ni memang unplan aku... tiba tiba ajhe occay... so tadi memang planning aku nak ke Pyramid untuk layan Shell Advance Zoomers kat pintu masuk Sunway pyramid.... but time aku duk lepak depan pc aku pagi tadi... around kul 11... tup tup si Romie online...

then... aku sajhe tanya dia.. mau join ke layan event ni.. coz MeetUncleHusin ada perform... then dia tanya kat ner.. lepas tu aku jawab Pyramid.. tiba tiba dia kata... "Ko sure nak gi nengok adik ko perform kan.." aku blur... ada ke event lain... then sajhe nengok blog si adik ni... memang ada.... dia akan perform kat Helping Hand Day anjuran McDonald....

so apa lagi.. aku memang dah alang alang nak ke sana... sekali gus lahh aku gi layankan... heheheh... lama gak aku tak nengok si Adik ni perform... hehehhe..

sampai ajhe pyramid.. masalah kat mana plak event ni kan.. takkan kat McDonald kot... aku usha.. kat area pintu masuk tak ada plak.. event McD... the ke tepi... wing baru.... kat luar.. nengok pun tak ada.. yang ada event Vans... untuk skatters... lepas tu baru aku teringat tempat hari tu... Cadburry nye event.... ya betul...

ya ni dia event ni... aku mula mula macam tak tau evet ni untuk apa dan finally baru aku paham bila chairman dia bagi speech.. actually event ni untuk charity mengumpul dana untuk membantu anak anak kecil yang dilahirkan dalam keadaan mulut mereka sumbing... or in english... born with cleft lip and palate...

ya.. event ni sungguh bagus... mereka akan minta derma sekurang kurang nya rm2 dan akan memberi stiker kereta pada sesiapa yang derma.... so... aku sampai aku dah perasan si Adik tengah duk kat area penonton tapi di bahagian depan... aku pun duk mencari kot kot ada member member dari NadiaFc yang mai... then finally aku just nampak BroRazman... so lepak ngan dia... coz dia pun mai untuk snap pic...

so pada sesiapa yang nengok gambar Nadia perform.. gi ke ForumNadiaFc ok.... coz aku memang tak snap pic time si Adik ni perfom coz aku capture video... heheh tapi video nanti akan aku upload occay... si Nadia telah perform lagu Terlalu Istimewa dendangan Adibah Noor... memang best layan....

selain Nadia.. turut sama perform ialah Imran Ajmain dengan lagu Selamat UlangTahun Sayang... dan Dina ngan persembahan mantap serta vocal yang memang membuatkan korang kagum.... dengan lagu apa ye.. aku kurang pasti.... rasanya... Arent They All Our Children After All... kot... nyanyian asal Josh Groban... but Dina nyer perform memang superb....

actually persembahan mereka ni... dimulakan dahulu oleh persembahan si Nadia... kemudian Imran pula.... selesai mereka perform... speech dari Chairman event ni plak.... after speech itu... satu majlis perasmian diadakan... di mana tangan chairman diwarnakan dengan perwarna kuning... seperti di gambar bawah ini...

kemudian... chairman ni... akan tepek tangan dia yang telah diwarnakan... di board yang disediakan... ya seperti ditunjukan di gambar bawah ini...

maka rasmi lahhh event ni... hehehehhe.... kemudian.. sempat lahh aku snap beberapa keping gambar... artis yang hadir time tu.. selain Nadia.. Imran and Dina.. ada sorang amoi cun... aku lupa nama dia.. tapi aku tau dia ni Journalist.... hehehhehe tu pun bila Emmcee bagi tau lahh.. hehehhee

hemmmm look.. pelbagi poss dorang bagi... tapi aku tepek sikit ajhe lahh takkan nak tepek semua kan... hehehehhe.... dan yang best... satu poss dari si Adik ni.. bila dia perasan kehadiranku.. wah.. dan dan ajhe...

bila settle photoshoot.... then majlis penyampaian cenderahati pada artis jemputan.... dan turut dijemput ialah kalau tak silap aku ada 5 baby.. yang menghadapi masalah ini... dan akan menjalani pembedahan yang dibantu dengan bantuan fund dari event ni.... so bila settle penyampaian cendera hati.. si Dina pula membuat satu performance yang aku katakan tadi... hehehhe....

so settle ajhe semua... aku pun caloo lahh... menuju ke pintu masuk plak.. nak layan Shell Advance Zoomers... coz sana pun ada persembahan dari artis... hehehhe so aku pun caloo... on the way aku ke pintu masuk sunway pyramid... tu.. tup tup aku jumpa Panda yang berlakon dalam KunfuPanda...

apa korang tak caya... lihat gambar bawah ni...

kan... nengok nak jalan pun tak seimbang.. kena pimpin dek dua orang... hehehhe tapi memang cute.. wakakkaka... so pada korang nak tau citer pasal Shell Advance Zoomers... dan apa terjadi.. nanti kan next thread occay... stayTuned...

p/s: Video performance dorang akan aku share nanti ye... so nantikan....

TakSangkaYe...
.

2 ulasan:

PencintaHamster berkata...

Cute nyer adik Nadia.. tak sabar nak nengok clip video dia.. luv u Nadia..

KeMatZ berkata...

PencintaHamster... video sudah diuploadkan.. layankan ye....

hehehehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin