Sabtu, 13 Disember 2008

Muzik Muzik Separuh Akhir - Pop Rock

.
occay.. kali ni aku nak kembali memblog dengan share activiti aku baru baru... well.. seperti pada thread di atas.... last friday.. aku telah pun gi ke Plaza Alam Sentral... untuk layan secara live Muzik Muzik Separuh Akhir... kategori PopRock...


so.. pada mulanya... aku telah meminta tolong... or simpati dari President StacyFC.. si EnKos.. heheh.. untuk mendapatkan sekurang kurangnya 2 tix... coz member aku si Mally ni.. telah pun gi ke SriPentas2 on selasa lepas.. tapi pakguard tu kata habis.. so bila si EnKos pun kata.. on.. ada tix lebih.. aku pun bersama si Mally gigih ke PAS.... around kul 7.45mlm.. kitorang dah sampai...

so... tunggu punya tunggu... si EnKos.. ni tak muncul² last last kebetulan.. pakguard still ada memberi tix lebih.. so si Mally ni gi lahh ambil atleast 2 tix untuk kitorang lehh masuk tampa tunggu si EnKos.. yang time tu on d way.. dari KL kot.. biasalahh jammed... so cari sit yang occay sikit tapi still kat belakang lahh.... wakakka...

so performance pertama kalau diikutkan pada list awalnya.. kumpulan flava yang menggantikan kumpulan the Lima... perform terlebih dahulu... tetapi kumpulan estranged telah perform dahulu kerana band mereka tidak mempunyai minus one... so mereka semalam perform secara live keseluruhan....

Estranged - Yang Pernah

Stacy - Aku Stacy

Elyana - Kalis Rindu

Mila - Mila Bila Cinta & Aku Lebih Tahu

Hattan - Cinta Si Rama Rama

Sofaz - Bukan Di Sini

Fiq - Bukti

Fabulous Cats - Rimas

Flava - Separuh Masa

Meet Uncle Hussin - Lagu Untukmu

Spider - Mabuk

so sekiranya time balada... habis ajhe semua lagu yang bertanding perform... mereka terus mengumumkan keputusan selepas iklan.... kali ni untuk kategori Pop Rock... mereka sempat menyediakan satu persembahan khas.... di mana... Bandi Amuk... pun turut mendendangkan sebuah lagu.. bertajuk Untukmu Sayang....

Bandi - UntukMu Sayang

Ya... saat mendebarkan... pun bermula... bila semua pencalonan... wahh.. pencalonan.. macam pilihan raya plak... di mana semua artist berkumpul di atas stage... untuk mendengar pengumuman 5 Lagu yang bakal berentap di pentas Final Juara Lagu....

So... bila semua nya telah diadili bagai... keputusan pun diumumkan.... ya... seperti kalian semua tahu sudah kan... 5 buah lagu yang berjaya berentap di pentas Final... adalah... :

Elyana - Kalis Rindu
Meet Uncle Hussin - Lagu UntukMu
Sofaz - Bukan Di Sini
Estranged - Yang Pernah
Stacy - Aku Stacy


Ya... kali ni aku punya target hampir semua mengena... di mana.. 3 buah lagu.. yang aku memang harap layak ke final... iaitu... Elyana... MeetUncleHussin... dan Estranged..... hemmm turut aku suka di mana.. band Sofaz turut... layak... dan well.. performance mantap ngan gerak tari yang menarik... Stacy.. pastinya membuatkan dia turut terpilih untuk ke Final....

turut diumumkan malam itu.. ialah.. kemasukkan... sebuah lagu di kategori Balada.... di mana.. di peringkat Final.. mereka ingin mempertandingkan... 14 buah lagu... so untuk melengkapkan lagu yang ke 14.... lagu Dingin.. dendangan... Ziana Zain... telah berjaya masuk ke pentas Final... wahh dah macam AkademiFantasia plak.. ada AFMASUK... adakah ini.. AJLMASUK.... hehehhee....

apa apa ajhe.. so gitulahhh citernya.. apa apa pun diucapkan tahniah pada mereka yang telah layak ke peringkat Final... and goodluck untuk merebut juara Lagu for this year....

so nantikan.. stayTuned

ps: Thanx to EnKos... coz dah reservekan 2 tix untuk aku... walaupun... ko mai lambat... hehehehe nanti ko reservekan untuk final boleh.... Alamak Terlebih Sudah.... takper... Redahhh Jerr... opss.. teringat kenangan di mingguan AF6... wakakak...


TakSangkaYe..
.

4 ulasan:

romi flizz berkata...

yahoooo...MUH masuk final
ape2pun nxt year harap penganjur lebih telus dalam menentukan lagu setiap kategori coz ade yg genre mcm pop r&b masuk balada dan sewaktu dgnnya..

KeMatZ berkata...

hahaha... tul tu.. ntah apa apa kan... pasal kategori pun dorang leh salah masukkan... padahal dah nak masul 20tahun dah... wakakka.... apa apa pun harap final nanti semua buat persembahan gempak...

NoraJoey berkata...

la kemtaz ader ker time tuh..nora pun ader..duk sebaris ngan klik sofaz...barisan dpn nora lak stacy punye fanz club...so duk d tengah2 org2 yg menjerit name artis kesayangan mereka..
last minit member ajak g sn coz dak sofaz ader tiket lebih..so pegi jerk wlupun masuk sn kul 9 dah..heheheehehe...
MUH mmg BEST malam tuh..tekaan aku 3org jerk..3-3 masuk...stacy, estranged n MUH..yg lg dua tuh tak bajet pun...huhuhuhu

KeMatZ berkata...

nora... ada jer.. time tu.... duk sebelah kanan mengadap stage... duk area belakang penyokong DaVom... heheheh.... tu lahh tak perasan pun kan.. hehehehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin