Jumaat, 5 Disember 2008

Los Dan Faun....

.
well pada semua... sorry lahh ye.. kalau lama aku tak memblogkan diri... ehh lama ke... baru berapa hari jer... heheh bukan apa lahh busy bangat... dan aku no cerita nak sharekan.... so kali ni aku dah faun satu lagi cerita nak share... pasal apa... pasal wayang di bawah ni....


ya... Movie Los Dan Faun.... yang sekrang tengah hangat dimainkan di seluruh pawagam yang terdpat di Malaysia ni... tak kira TGV ke GSC ke.... Rex ke... Capitol ke... ehh ada lagi pawagam macam Rex.. Capitol ni... heheheheh....

aku dah pun menonton citer yang memang ikut tema dia... yang mampu membuat penonton dia sewel... heheheh... sewel ke.... tapi apa yang aku lehh katakan.... dari awal aku masuk.... sampai lahh ke ending.... bermula dari scene mereka mencari kerja.. di kedai bra... sampailah ending.... perut aku hampir hampir cramp occay... gelak..

bukan aku nak upkan movie ni lahh.. tapi ni dari apa yang aku nengok dan alami selama sejam 30minit++ sambil sempat gak nengok scene tak jadi... hehehehehe.... cerita ni memang ada class tersendiri lawak dia.... heheheh... memang idea director dia memang class...

disamping barisan pelakon pelakon yang memang berjaya menghidupkan karektor masing masing... tak kira lahh pakguard ke.... cleaner ke... mak abah pada si Faun ke.... semua memang superb.... nak kata kehebatan lakonan mereka dibawah ni tak perlu lahh kan...

mereka di atas ni walaupun jarang nak menang anugerah yang popular... tapi pada aku mereka memang pelakon terbaik lahh.. hehehehe.... selute ngan line pelakon yang diketengahkan oleh director citer ni iaitu Afdlin Shauki.....

oklahh... kalau korang tanya bintang..... pada aku nanti orang kata aku terlalu up kan movie ni kan... tapi apa yang aku lehh syorkan... korang gi ajhe menonton citer ni.. serius korang tak akan rasa rugi mengeluarkan rm10hinggit... or maybe rm11 korang tu... hehehehe...

pada aku kalau ada time... or maybe ada member ajak nengok.. aku tak kisah kot nak nengok lagi.. walaupun sampai 5 kali.... pernah aku lakukan pada citer Jangan Pandang Belakang... hehehehehe....

so apa lagi semua... jom nonton... wah.... occaylahh.... sampai sini ajhe coretan aku.... occay.... nanti continue lagi.. stayTuned...

p/s: credit pic to Afdlin Shauki.... coz aku cilok dari blog dia... hehehe baik punya cilok...

TakSangkaYe...
.

5 ulasan:

ADiB berkata...

memang superb la citer, beshhhh kire tak boring la nengoknya... bukan lawak slapstik okayyyyy

kunyeet berkata...

iols pun dah tengok....
dan nak tengok lagik...
jom!!!

KeMatZ berkata...

Adib..... betul dib.. kalau nak compare lawak like citer Senarion or CicakMan... memang jauh dari hebat lahh..... opss....

Kunyeet.... kan.... bila tu nak nengok lagi... kita kasi ini movie pecah panggung... nak...

PencintaHamster berkata...

Wah !! good respond. Ini yang saya rasa nak nengok ni. Tapi kalau cerita hasil tangan Afdlin Shauki tak perlu diperkatakan memang marvelous.

kunyeet berkata...

lepas raya ni iols otstesen.
kte tengok lagi ble iols dah balik dari otstesen ek....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin