Sabtu, 12 September 2009

Yok Sahur anjuran Murai.Com.....

.
jumaat lepas... planning tu balik ke Sunway... untuk urusan kerajaan yang patut di selesaikan for this week.... before beraya.... so aku pada mulanya planning mau pulang after berbuka di rumah... and then terus plan bersahur sama si NoraJoey and AdamArjuna....

but... tup tup... planning ni terpaksa cancel... bila si Nora said... adik dia si KTCat... menang.. untuk sahur anjuran Murai.com.. kebetulan... untuk sessi ni si Romi pun menang.... dan ada ajak aku... jadi aku pun on jer.... walaupun pada mulanya aku reject.... tapi keran planning si NoraJoey... so aku join jer si Romie...

jadi planning aku mahu pulang lepas berbuka memang tak jadi.. so lepas jumaat aku gerak... so si romi set jumpa kat Astro kul 10mlm... jadi timing dah ditetapkan.. berkumpulah di Astro kul 1030malam... lepak lepak... tak sure kul berapa... then gerak ke destinasi yang dituju.... di mana... di sinniiiiii.......

so... this year actually konsepnye dorang ubah... kalau last year... yok sahur ni... dibuat di restoran... and lepak bersahur bersama artist... but this time... dorang buat kat rumah anak yatim.. so kelainan gitu....

sampai ajhe... lepak lepak dulu... lagi pun adik adik semua tengah tidur... bila semua dah ada... artis semua pun dah sampai... aku kurang sure lahh pukul berapa dorang start program... kul 1 kot... hahahha dan dan jer aku hembus....

first artist artist akan mengejutkan adik adik yang sedang lena diulit intan tu.... untuk bangun bersahur.... aku dengar jenuh gak dorang ni nak kejut... almaklumlahh adik adik.. kebanyakkan semua umur 5-8 tahun gitu.... hemmm....

antara aktiviti yang dijalankan.....

bermesra bersama adik adik

bersahur bersama sama

ada games

aktiviti suka ria

sessi bergambar...

gitulahhh macam macam dilakukan... dan event ni tamat kul 3 macam tu... bila dah bersahur.... kemudian duk main games like kotak beracun... kemudian siapa yang lucky tu akan berlakon mengikut arahan dan akan diteka oleh team member.....

settle games... ada nyanyian.... dari artist.... lagu raya bagai.. and ada penyampaian duit raya buat adik adik rumah tersebut.... bila semua dah settle.... adik adik pun masuk tidur sambil di dodoi oleh artist artist... hehehehhe.....

bila semua dah settle... salam salam... snap snap gambar... kemudian... aku, romi, apu, nora, Kt dan miazo lepak lepak mengeTEH kat warung sebelah rumah anak yatim tu.... bila dahaga dah hilang... kitorang pun balik lahhh.... hehehe....

so gitulahh kekdahnya... dan program kali ni more better dari last year.... dan rasanya lebih meriah... katering yang menyediakan makanan pun not bad... makanan sedap... serius... sebab biasalahh kan kalau event macam ni normally katering mesti masak ala kadar jer.. tak kira lahh event apa.. xpecially bowling yang selalu aku join...

but katering yang handle ni memang best... pujian harus diberikan.. tapi aku tak tau nama restoran yang sponsor program ni... hehehehhe... oklahhh stayTuned for next topic...

TakSangkaYer...
.

3 ulasan:

romi flizz berkata...

im first..
resign immediately..

KeMatZ berkata...

motif ko resign.... choiii

NoraJoey berkata...

la dh up rupenye citer nih...
best kan??makanan sedap...first time juin event mcm ni..so mmg bermakna la..
n yg ptg padan muke romi kene bahan..wakakkakaka

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin