Selasa, 8 September 2009

50 sen... 50 sen....... yeeehhhh..

.
hemm... bila tengok pada title posting aku kali ni... tiba tiba aku teringat cerita Aisah 50sen.... korang mesti tau kan pasal citer ni... kalau tak tau sila search kat youtube... sure jumpa... heheh..

"50sen.. 50sen... 50sen... yeahhhh...."


jadi apakaitan dengan posting aku kali ni... actually baru baru ni.. aku baru add one of member lama aku.. member sekolah menengah kat facebook... then bila dia dah approve aku pun usha lahh info dia.. and tertarik dengan group yang dia join dalam FaceBook...

nama group tu Jom Kumpul Syiling 50sen....

well actually aku memang ada kumpul 50sen... tapi just kumpul sesuka hati ajhe... apa orang kata just for fun... heheh.. seronok nengok duit syiling penuh dalam tabung.. boleh...

jadi aku sajhe ajhe.. googlekan diri aku.. cari cari pasal syiling 50sen ni.... dan yang best another link yang menarik aku jumpa... aku jumpa blog ini... sila clik...

jadi bila aku dah baca dalam itu blog... gigih lahh... aku cek koleksi aku... actually aku ada COIN ALBUM... aku simpan ikut tahun... dari 1 sen sampai lahh 50sen... ikut tahun yang aku jumpa... just simpan satu jer....

tapi bila baca pasal 50 sen tu.. membuatkan aku ingin mencari dalam tabung aku ni... kot kot ada yang termissed ke kan...

mcam tahun 1995 keluaran... tahun 1985, 86, 87 punya keluaran ke... yang milled edge dan security edge ke.... dan maybe ada yang extra dot pada gambar parlimen yang sememangnya aku tak pernah terfikir pasal tu..... jadi haruslahh aku membelek satu persatu dalam tabung itu... hehehehe..

hopefully adalahh yang rare aku jumpa nanti.... ni pun dah sikit dah sebab tak silap aku... aku dah pernah tukar duit syiling aku ni... dalam rm500.... sebelum ni... sayangkan.. ntah ntah dalam yang aku tukar tu ada yang rare... hemm.... :(

oklahh stayTuned... for next story.... ok... maybe nak sharing pasal duit syiling rm1 ke.... ni pun aku sedih bila ingat kembali... ada gak ceritanya.... so stayTuned...

* mak aku selalu tanya kat aku... nak buat apa duit syiling banyak banyak tu ??.... aku slumber jawab... nak buat hantaran boleh.... :P

TakSangkYer...
.

15 ulasan:

ANTI_KEMATZ berkata...

bosan la bace...

KeMatZ berkata...

:)

sukahati berkata...

chare gak tuh buat hantaran...tapi harus la tunang ko kt jitra tuh jenuh nak kira...haha

KeMatZ berkata...

choi... motif tunang kat jitra... :P

NoraJoey berkata...

huhuhuhu....cube imagine klu ko bg duit hantaran rm10k..guna duit syiling..bape agaknye berat duit tuh nanti??aku risau tak terangkat jerk syiling tuh g umah pengantin pompuan..huhuuhu

eita berkata...

sy pengumpul 50 sen gak...tp lum sebyk yg dlm gambo tu...sdg berusaha gigih kumpul...

KeMatZ berkata...

Nora.... tu lahhh... ko imagine... time tukar rm800 including 50sen 20sen dan 10sen... last time... guna bag sandung... lenguh lengan tu pun kena divide dua ngan abah aku... hehehe....

eita.... thanx 4 da info pasal group tu... membuatkan diri ini terus ingin mengexplore... heheheh....

ANTI_KEMATZ berkata...

xde paedah kumpul duit 50sen..buang masa je
sukahati ni tentu isteri kematz kan?
tahniah

KeMatZ berkata...

anti_kematz...

kelakar lah kat kau ni.. kata bosan baca.. tapi gigih mengoment...
sukahatikolah ko nak kata apa...

ada aku kisah.... :P

apa apa pun thanx sebab sudi mengoment kat ruangan ni.... :)

ANTI_KEMATZ berkata...

bosan bace...bukan bosan type..
ok sebab saya anti saya suke mengkomen di sini.
layout blog perlu diperbaiki..kurang kreatif..
masih banyak yang kematz perlu perbaiki..

KeMatZ berkata...

hahahaha...... another one point..

sudahlah anti...

nak suruh perbaiki layout plak tu...
hemm.... nampak sangat amat mengambil berat tentang blog ini...

well done.. anti_kematz...

:P

ANTI_KEMATZ berkata...

ada aku kisaH? cak cak cak..
bila masa amik berat? blog ni tak berat..senang je loading..xbanyak isi.
lucu la kematz

KeMatZ berkata...

anti_kematz

apa apa jerlah awak nak buat
saya doakan awak bahagia
dengan cara awak ini
di bulan baik hari baik ni..
kan...

:)

ANTI_KEMATZ berkata...

awak ni macam alim je..wannabe ke?

KeMatZ berkata...

alim ??? alim anak pak mat tempe ke.... saya kematz lahh... bila masa saya alim.... ????

semakin meroyan awak ni... :P

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin