Isnin, 2 Februari 2009

Zoo Taiping.... Perak....

.
ya... settle ajhe bermain bowling... kitorang terus gi lunch... lunch tak ada tempat lain kalau kat Ipoh ni... kat Restoran Tasik Raban tu ajhe... hehehhe.... apa nak buat.... orang dah bawa pergi ajhe lahhh....

so settle mengisi perut bagai.... terus tiba tiba tak tau nak ke mana... ngan slumber aku cakap... Zoo Taiping nak... then terus aje... brother ku itu drive menuju ke Taiping.... hehehe...

aku bila citer pasal Taiping tak ada apa yang aku tau sangat.... selain Zoo ni.... apa lagi yang menarik ngan Taiping... hehehe.. ntah maybe aku jer yang tak tau.... padahal banyak ajhe... tempta menarik... seperti bukit larut... hehehe... dan dan ajhe aku hembus....

tapi apa yang aku selalu ingat... kalau sebut Taiping ialah... ada satu kartun dulu... dalam Majalah Gila Gila.. aku suka baca segmen tu.... apa ye... From Taiping With Love.... hehehhe... ada lagi ke kartun tu ????

bila dah sampai.... kitorang terus beli tiket... look si diva Kyra tu tak menyabar nak masuk ke dalam... sibuk dia tarik Mommy dia... padahal kitorang semua tengah tunggu Daddy dia yang duk gi park kereta.....

ya tiket sudah dapat... boleh tahan gak harga dia.. rm12... hemmm layan kan ajhe.... actually aku nak ke Zoo Taiping ni.. pada aku... cuma nak nengok spesis monyet monyet kecil ajhe.... hehehhe... look... gambar bawah ni.... cute kan....

ha.. nama spesis yang kat belah atas tu... namanya... Tamarin Weddels bukan tumirin occay... siapa lahh nama tumirin ni.. macam familiar aje pada aku... matilahh ada yang smack aku ni.... yang bawah tu plak namanya....aku kurang ingat... tapi kat nama dia ada kepala putih... wakakakak... dan yang tepi tu... namanya... Marmoset Telinga Hitam... bukan Mama Bosan occay....

wahh dan dan ajhe aku kan... bagi bagi nama nama binatang ni semua.... selain gambar spesis di atas.. ada gak aku snap gambar binatang lain.. tapi letih lahh kalau nak tepek kat semua kan... wakkaka.. lagi pun sama ajhe... semua binantang tu... harimau... beruk.. orang hutan.. burung hantu.... kancil... pelanduk... dan etc.....

aku lebih gemar tepek gelagat si Diva ni... nengok... gaya dia... bersama daddy dia ngan senapat D60... jelous ajhe aku... aku still ngan BabyG9 aku... tapi tak apa... aku tetap sayangkan BabyG9 aku ni yang dah banyak berjaya ngan aku... hehehhee (ayat cover line occay.. padahal jelous.. huhuhuhu....)

nengok lahhh pantang sebut poss... macam macam poss dia buat... but poss atas tu... apa style ye.... tak pernah aku nengok style ni dalam semua American Next Top Model nyer collection... Kyra... nanti balik gi layan ANTM yang maman dah dload occay...

nengok... tu slumber ajhe dia jalan sorang sorang.... ishh dia ni... active.... berlari lari.. dia satu zoo tu... memang lasak lahh budak ni... yang aku pelik katanya DEMAM.... demam apakah ini... Atuk Nenek dan Maman dia mai sihat ajhe bagai.... taktik ke apa ni....

nengok tu... gigih duk nak bagi daun kat rusa tu... be carefull sweetheart... nanti ada yang kene gigit tangan tu... heheheh... tapi rusa di sini jinak... tak adanya dia nak gigit orang.. bukan harimau... pun... wakkakaka...

nengok.. tu... dia dah penat berlari lari.. dia buli plak atuk dia... terpaksalah atuk dia... dukung cucu kesayangan ni... ehehehhe... nasib baik dia tak suruh Maman dia... kalau dia suruh Maman... dia.. memang tak dilayan occay... Kyra ingat Kyra star ke... wakakakkaka...

opss... tiba tiba Maman si Kyra ni nampak satu adegan yang unik... ehehhe terus snap... ya... gambar anak gadis yang rasanya masih belajar di sekolah rendah ngan camera digital nye.... ini ada ciri ciri mau jadi photographer ni... teruskan usaha anda adik comel....

dah penat tawaf.... zoo tu... duk relax jap... hehehe... sambil sambil snap gambar si Diva ni.... kitorang pun sempat gak poss masing masing... sambil... menikmati.. aiskrim.. dan air Coca Cola.. wahhh aku kalau dapat Coke.. memang hilang dahaga iols... eheheh...

aku suka nengok gambar atas ni... heehe nengoklah gelagat si Diva ni... si Daddy dan Atuk dia punya suruh dia poss dekat ngan signboard tu.... dia lehh slumber ajhe blah.. menuju ke Maman dia.... ish ish.....

akhirnya.... selesai tawaf semua.... tiba lahh di penghujung garisan penamat.... sempat si Diva ni berhenti.... bawah papat tanda exit... apa... ala ala tak nak balik lahh tu.... dah dah.. zoo nak tutup... wakkakaka.... nasib baik lahh dia tak pandai menjawab... kalau dia bijak... dia sebut... ala.. kan Zoo Taiping ada Night Safari.. nah... jenuhlahh kau....

time on d way ke carpark... sempat kau snap gambar pokok ni.. tak tau kenapa... tapi kawasan ni memang banyak pokok bercabang cabang... yang ala ala serabut aje aku nengok.... hehehhe... ini kalau malam sure scary beb.... dengar citer... orang kata Kuntilanak... suka duk kat pokok cabang cabang ni... nak nak kalau cabang 3.......

so settle ajhe... kisah zoo Taiping... nak tau story lain.. apalagi... stayTuned....

TakSangkaYe...
.

8 ulasan:

kunyeet berkata...

waaa....rindu tepen......

KeMatZ berkata...

hehehehe.... tulahh.. tiba tiba
teringat yong tau fu... taiping...
jap ye nak update....

Adam Arjuna berkata...

WAH....TERCAPAI GAK HASRAT KO NAK KE ZOO TEPENG KAN..???

DPT KE GI NIGHT SAFARI...???


MANA CITER ZOOM IN NITRUS NIH...NAK BACA..

KeMatZ berkata...

ialahh ajak ko... ada ajhe alasan... wakakaka....

citer zoom in... ada...
dalam schedule...
relax....

sebab banyak citer dia kena
que... ok...

sukahati berkata...

gbr pokok tuh cun
tapi kalo jln kat bawah tuh tanampak...mungkin lg cun

KeMatZ berkata...

jalan... tu actually ada nampak
arrow hehehe...
tapi aku dah edit kan...
so arrow tu macam tak berapa clear....
heheheheheh

Cairell berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
KeMatZ berkata...

Cairell... thanx sebab sudi singgah ke Hampeh Dot Com Zone...

hehehehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin