Jumaat, 13 Februari 2009

Dinner Di Laksa Shack & Menonton GENG Pengembaraan Bermula.....

.
kembali memblogkan diri.... so tadi.. after working hour... aku terus shoot pulang ke umah... well dah plan ngan housemate aku si Khai and Wahab nak menonton movie GENG Pengembaraan Bermula.... so kul 8mlm ajhe terus shoot ke pyramid....

then si Khai plak gi collect tiket.... coz kitorang booking tayangan kul 9.15mlam... so sebelum menunggu kul 9.. masing masing belum makan... jadi kami memilih.... Laksa Shack sebgai tempat untuk mengisi perut kami...

seperti biasalahh kan.. aku... kalau dah lepak lepak ni... sambil menunggu order... harus bersnap snap bagai... hehehhe.... so lebih kurang 5 minit mcam tu... apa yang kitorang order pun sampai....

hemmmm look... cuba korang teka aku order apa... ehehhehe.. dan dan ajhe aku main teka teki kan... selesai makan.... bayar bil.. then terus ke pawagam.... coz time dah masuk.... hehehhehe.... but sebelum masuk panggung... sempat poss ok... gigih ngan berbaju GENG lagi...

well bercerita pasal... movie... plak... apa yang aku lehhh katakan... aku bangga akhirnya Malaysia mampu hasilkan animation seperti ini.... ya.... walaupun tak secanggih ICE AGE or MONSTER INC... tapi kira mantop lahhh untuk permulaan kan..... ala orang kata pelan pelan kayuh...

animation menarik.... jalan cerita lagi lahh tak yah cerita.... memang dari awal... kita akan senantiasa pecah perut dengah telatah dan ayat ayat yang digunakan..... hemmm... selain lawak... seram... aksi.... sedih semua ada... aku rasa tersentuh gak... time opet nak berpisah ngan rajoo, upin dan ipin... huhuhuhuh.....

hemmm... so aku tak nak review banyak.. cuma pada aku aku bagi 5star.... dan memang patut tonton... kalau cerita ni.. aku rasa 10x nonton pun tak jemu.... harap harap.... citer ni dapat pecah panggung dan menjadi movie yang tertinggi kutipan jualan tiketnya... coz tadi aku nengok pun panggung penuh ok... sampai ke bawah....

dan yang best... tadi buat pertama kali.. aku lihat... cerita melayu... tiada pelipur lara.... tak ada kata kata duk meneka apa selepas ni... tak ada kata kata macam ala... kenapa dia begitu.. kenapa begini... selain... gelak tawa penonton ajhe... seronok layan....

so... begitulah... ye... nantikan story lain kelak... stayTuned...

Tanam Tanam Ubi....
Tak Perlu Dibaja...
Orang Berbudi......
Kita Berbahasa.....


TakSangkaYe...
.

11 ulasan:

babyluv_ayang berkata...

zam, mlm ni weols lak gi...mcmana lah ruper si kecit tu bawak masuk dalam TGV...heheheheh....riso pun ada...hheheh...

KeMatZ berkata...

lorr... ingat dah pergi dah...
heheheheh ehh semalam ramai ajhe budak budak kecik yang mai...
sampai penuh...
nasib baik tak ada yang merengek...
maybe semua seronok layan kot...
hehehe.... good luck

ndr berkata...

betol..betol,,betol,,pe terharu lak,, macam budak kecik,, hehe bukan ayat aku ayat ipin,,hahaha beh citer nih leh tgk bebanyak kali,,muhehehehe

KeMatZ berkata...

hahahha.....

bukan terharu lahh jangan menangis...
dan ayat upin lahh.. sebab ipin yang sedih...
heheheh

betul betul betul SALAH...

PanAdoL7e berkata...

Ku kenal jari2 di gambar ketiga itu! sudah 5 tahun aku mengenali jari itu? (pendek pula kuku beliau skang... hehehehhe)

sukahati berkata...

gigihhhhh pakai tshirt bagaii...

nakdararindu berkata...

ala...saje betolkan aku palk,,betol..betol..betol

KeMatZ berkata...

panadol7e.... sendiri mau ingat lahh kan... hehehehe.. aku pun tak perasan kuku dia tu... wakkakaka

sue... haruslahhh gigih ok... support geng... rasa nak beli keychain opet lahh.. tiba tiba rasa cute plak... nak nak time dia sedih....

ndr... heheheh... ko kena focus... time nengok... mesti ko tido... wakakkakaka

ndr berkata...

ala...mana ade tido,, aku kosentret gle,,aku sebenarnye saje nak tgk ko prihatin ke tak,,haha

romi flizz berkata...

resign ...
pergi x ajak.,
sentap.
tgk wyg upin n ipin xajak..

notice resign naib presiden gigihfc akan dihantar esok..

huahuahuahua

KeMatZ berkata...

ndr.... yek yek ajhe ko tak tido... wakakkaka... well.... bukan ko selalu tido dalam panggung ke... erkkk...

romie... surat tender ko tu direject... malah ko dinaikkan pangkat... ko skrang gigihFC president.... tahniah

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin