Rabu, 25 Februari 2009

KK Trip... Hari Kedua...

.
yo continue memblogkan diri... kali ni citer di hari kedua plak... so kali ni our tour guide si Michele telah kata akan pickup kitorang around kul 8pagi... so makesure semua dah siap... hehehhe..

jadi bangun pekena breakfast dahulu di hotel... hehehe oleh kerana aku nye condition badan tak berapa nak elok.. so aku mengambil jalan selamat dengan tidak mengambil heavy breakfast.... so settle kitorang breafast....

plan for 2nd day ialah melawat ke Kinabalu National Park mean kat kaki gunung kinabalu.... but time on the way... berhenti jap kat one of tokong cina yang besar dan tertua rasanya di bandar KK... settle ajhe visit Tokong tu... perjalanan pun di teruskan.... yang memakan masa around 2hour setengah....

sebelum menuju ke Hot Spring... singgah dahulu di Pekan Nabalu... untuk duk snap snap picas berlatar belakangkan gunung kinabalu.... but kali ni tak berapa nak best view... coz awan tebal telah menutup puncak gunung itu.. compare before this aku mai... heheheh...

settle bergambar jejalan.. usha usha barang kraftangan kot kot ada berkenan nak beli... tapi aku memang no idea nak beli apa... sebab sama ajhe benda nya ni dekat pasar filipina... hehehe yang aku kerap gi..... sempat gak ronda ronda kat gerai buah buahan.. tup tup one of colleague aku dah beli buah ni lahh....

buah Tarap @ Terap.... so dorang semua dapat lahh merasa buah yang cukup top di Sabah... hehehe.. bagi aku.. buah ni memang favorites lahhh kalau balik kg kat lahad datu... memang benda ni aku cari dulu hehehe...

one pose untuk abang abang aku... heheheh sempat aku sms abang long aku.. cakap tengah duk layan pekena terap... tup tup kantoi aku berada di KK... wakakkaka.... apa nak buat.... janji dapat menjelouskan dia pekena Terap....

so settle everything.. perjalanan diteruskan... so sampailahh kitorang kan HotSpring.... hehehe.... dan first thing kitorang lakukan ialah mendaki bukit yang tak berapa tinggi untuk ke Canopy Walkway....

look mana aku... wakakka.. last sekali... cehh... bukit ni pun aku dah cungap cungap... ada hati nak daki Kinabalu... tak apa kalau nak daki harus training untuk cari stamina... wakakka.. but kali ni kira aku naik tak plak berhenti... kira slow slow aku daki.. compare first time aku mai before this... hehehehhe.... member member aku tau lahh kan.. wakakka...

pose dahulu di atas jambatan gantung tu... hehehhe.. nasib baik lahh semua ni jantan occay... kalau gi ngan gurlz.... ada yang duk terjerit jerit kalau ko duk goyang goyang... ops... ada yang tersentap nanti... wakkakaka....

bila dah settle mendaki.. dan berjalan atas jambatan gantung.. then turun balik... finally relax time.... so ada yang nak mandi... tapi aku just rendam kaki aku ajhe kat kolah air panas tu... heheh.. last time aku tak buat.. so kali ni ingin cuba....

duk dalam 20minit rendam kaki.. kemudia aku pun gi lahh shower... mandi and change baju.. coz baju tadi dah lencun dek peluh occay... hehehe... then kitorang pun menuju ke satu restoran... untuk Lunch....

after lunch continue ke Taman Negara Kinabalu....

mendengar apa yang diceritakan oleh Tour Guide kitorang... then kemudian.. masuk ke gallery dorang... usha usha apa yang menarik... pada aku last time dah gi.. so tak ada beza pun.. hehehhe.... cuma kali ni sempat lahh ronda ronda kat taman belakang tu.... heheh...

dan kemudian berkumpul kat area dewan taman kinabalu ni... sambil relax jap... snap snap picas... then kitorang pun gerak balik... but.. sebelum balik... singgah jap kat post keselamatan... nak tau apa kitorang dapat kali ni...

erkkk dapat sijil... hai.. visit pun dapat... hehehe bestnyer... ada si Mally, Aleng, Ika and Alyn baca entry ni sentap.. coz last year kitorang gi tak dapat sijil pun... wakakkaka.....

so lepas tu apa lagi balik bandar KK.... lahh yang mengambil masa around 2hours ++ occay.. jadi sepanjang perjalanan membuta lahh kitorang... wakakkaka...

sampai bandar.. Dinner.... kat restoran apa nama dia ye.. but sebaris ngan Restoran Sri Melaka... kalau tak silap Restoran Delima kot.. ntah... habis dinner.. balik hotel... and flat... wakakkaka...
so continue esok nye tentatif plak...

nak tau.. so stayTuned.....

TakSangkaYe...
.

6 ulasan:

Inspire berkata...

uols kena lagi cergas hokay..kalo daki gunung kinabalu ngan abe rob sure kena tinggal muahahaha

*menunggu entry iols cikcur tepi pantai dengan abe rob...wah!!!sentap!!hahaha

Inspire berkata...

uppss..typo...uols cikcur ok..hahaha

KeMatZ berkata...

wahhhh tak ada apa menarik pun
time cikcur tu...

waakakkaka

KeMatZ berkata...

ops... lupa... macam mana nak cargas occay... exercise kureng.... wakakkaka..... harus lepas ni berlatih panjat bukit macam uols...

sukahati berkata...

mcm sedap jer buah tuh...awat tak mai balik sini sikit....cek pon nak rasa jugak

KeMatZ berkata...

sue... masalahh memang susah nak bawa balik..
coz dia cepat sangat masak...
and mean cepat busuk...

nantilahh kalau kat kebun aku di kluang jadi.. aku bagi ko rasa...
tapi tunggu lahh 2 tahun lagi.. waakkakak...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin