Rabu, 25 Februari 2009

KK Trip... Hari Pertama....

.
occay... aku continue memblogkan diri aku.. dengan sharing aktiviti aku.. heheh sorry lahh ye... lambat nak sharing pasal citer trip... apa nak buat.. tak ada mood and blur melanda diri ini...

so.. company aku finally telah memilih Kota Kinabalu sebagai destinasi company trip buat kali ni... erkk.. aku agak sentap occay mula mula plan nak ke Thailand... oleh kerana atas sebab sebab yang tak dapat dielakkan finally KK menjadi pilihan... erkkk aku rasa macam erk... KK lagi... what ever... yang penting fully support...

so pada 19hb lepas... seawal pagi aku dah bangun... untuk mendapatkan perkhidmatan komuter yang terawal.. coz aku ke LCCT naik bas... hehee... agak macam seronok naik travel macam ni... pagi naik komuter... sampai KL Sentral.. aroud 7pagi... tunggu colleague aku lama giler.. kul 8 baru naik bas ke LCCT...

so sampai LCCT check in bagai... flight kul 10.30pagi... so sampai di Terminal 2 Kota Kinabalu around kul 1 macam tu settle apa semua tunggu bagasi bagai... so kluar ajhe airport... Tour Guide dah menunggu... si Michele... hemmmm... budak Penampang.... dia sebagai tour guide... so.. first place dia bawa.. ialah menuju ke Masjid Negeri... then bawa kitorang gi Lunch...

ya... kitorang punya lunch di Restoran Sri Melaka... apakah Melaka... bawa lahh lunch kat Restoran Sri Tawau ke.. Sri Sandakan ke... hehehhe.. dan dan ajhe aku ada ke... hehehe.. settle lunch.. kitorang terus di bawa menuju ke Tuaran....

but on the way menuju ke Tuaran tu... singgah jap... depan Menara Dato Mustapha ni.. hehehhe.... so kitorang pun take group picture... look so kesian kan... just 7 orang ajhe dalam trip ni... dan paling hambar.. semua batang.... errkkk.... apa nak buat... paling aku borring bila klik yang ngam aku tak dapat join.... so aku teruskan trip ni dengan senyuman... erkkk....

ya... sini lahh first destinasi kitorang... Taman Buaya Tuaran... dan sini aku memang tak pernah pergi.... so kira aku seronok lahh.. tempat tak pernah gi... heheheh...

bergambar di depan rumah panjang... ishh rumah panjang ni memang lawa... ni yang teringin bagi idea kat abah aku... buat rumah macam ni kat tanah di Tawau tu.... erkkk... boleh ke.. ada mak aku bebel kata "Jangan Nak Mangacoh Situ !!" heheheh...

then.. sempat lahh pose dengan anak buaya ni.. yang memang dorang letak di area pameran... hehehehe... coz aku malas nak sharing gambar gambar buaya yang aku snap... wakakkaka... nanti lahh kalau aku bosan ka.. tak ada idea.. aku buka thread khas.. lehh...

so setelah around 1 ke 2 hour kitorang kat situ.. duk nengok persembahan buaya lah.. bagi buaya makan lahh.. so kitorang pun gerak.... but sebelum balik ke bandar KK... di persimpangan tu.. singgah kat warung tepi jalan tu... coz mau pekena ini...

apa nama ni ya.. kupang kan.. ntah... sambil tu turut menikmati air kelapa bakar... erkk.. bagi aku tak berapa minat lahh air kelapa bakar tu.. panas... wakkakaka.. dah lahh ko penat minum air tu lehh... tapi kupang ni memang terangkat punggu bila makan... kena dengan sos nya... uhh.. lazat... bah...

lihatlahhh aku sempat bagi pose lagi hehehhe... nyum nyum nyum... so selesai makan.. kitorang pun gerak pulang ke bandar KK.... sampai bandar KK sebelum ke Hotel.. singgah dulu kat Signal Hill untuk nengok panorama bandar KK di senja hari... hehhehe.. dah snap snap picas.... semua... then terus menuju check in hotel...

ya.. kitorang menginap di sini.... hehehhe.. dammed.. setelah ko duk sini 3 malam baru ko tau... actually hotel ni agak scary occay.. coz pernah berlaku pembunuhan... erkkk.. tapi nasib baik time last day baru aku tau.. cit... kalau tau lama lehh gak aku buat ala ala seekers ronda ronda di tingkat 2 tu... hehehhe...

so around kul 7.30malam... kitorang berkumpul untuk dibawa dinner di restoran Kampung Nelayan....

hemm... hidangan di sini memang menarik... sedap... kalau last time aku ke sini pekena ala ala steamboat gitu tapi kali ni ala ala hidangan gitu... chinese set macam tu lahhh....

ya di sini memang ada pertunjukkan kebudayaan untuk memperkenalkan budaya bangsa sabah kepada pelancong.... heheheh cuma kali ni nasib ku baik.. tidak di suruh naik stage... tidak seperti last time aku mai... bila kena main tarian bamboo tu... erkkk...

seperti biasa.. ambil gambar group bersama penari penari di situ... hemmm aku rasa ada muka muka baru... dan ada yang cun lahh tiba tiba rasa ingin berkenalan... tapi udah terlambat... melainkan si Michele tu lehh tolong... heheheheh... coz dia bilang salah sorang kawannya... hehehehe...

so balik ajhe... dari dinner.. kitorang semua balik ke Hotel... then kitorang berempat... tak temasuk boss level.. hehehe... gi menular ke waterfront... jejalan di pasar malam... hehehe.... tiba tiba nampak buat Tarap@Terap.... dammed... nak beli tak reti pilih.. tau makan ajhe.... so finally tak beli...

then lepak mengeTEH di Tepi laut tu... lupa nama kedai... tapi bila aku pekena Nescafe.. membuatkan aku rasa tak sedap tekak plak... sampai hotel.. tiba tiba semua yang diisi tadi keluar balik.. dammed... apakah nescafe itu sesuatu....

so oleh kerana tiba tiba rasa tak sedap badan.. aku terus tido.... so... nak tau agenda hari kedua... nantikan sambungan dia ya... so stayTuned...

TakSangkaYe...
.

9 ulasan:

awieworld berkata...

ala, kk plak...kalu thailand kan best...huhu


*aku rasa nescafe tu tiruan la,,,ada campuran yg ***** kot...sbar jer la

KeMatZ berkata...

ntah lahh wie... aku pun tak tau... habis semua seafood yang akan makan before tu keluar balik... hehehhehe

gidong berkata...

hmmmm mengutuk sabah korang yerkkk hmmmm

Adam Arjuna berkata...

first of all..(wah! cam nak buek ucapan lak!)

aku just nak quote;

"mula mula plan nak ke Thailand... oleh kerana atas sebab sebab yang tak dapat dielakkan finally KK menjadi pilihan"

konon sbb yg tak dpt dielakkan ler kan..padahal tak de bajet... tu la jawapan selamat diorg slalunya..kan..kan..

ko byk guna word 'so kesian' kan skang...

dan sesuai gak ngan trip ko kali ni.. byk tempat tu aku rasa dah puas ko gi kan.....kesian..tp nasib la trip free..tul tak..

mana sourvenir...hehe :P

chowz!

KeMatZ berkata...

gidong... mana ada kutuk bah...
tapi tak tau lahh nescafe tu sesuatu occay..
gerai area waterfront...
erkkk...

adam... tau tak apa... tapi kalau dipikirkan KK nyer budget lagi mahal dari Thailand tu... so kesian kat aku kan.....

sourvineer memang tak ada... sebab aku no idea nak beli apa... nak beli kain gantung tu ko dah ada... so tak beli apa apa lahhh

NoraJoey berkata...

restoran nelayan..
uwaaaa dh lame tak g sn...nak g la......bencinyeeeeeeee

KeMatZ berkata...

berapa lama dah ko tak ke sana
nora... heheheheh

gidong berkata...

so KK apa macam ? best ke tak ? huahahaha

KeMatZ berkata...

hemm... makanan dia ja best...
tapi bosan gak.. coz gidong kematz sms tak ada respond..

hehehehehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin