Rabu, 21 November 2012

Siri Jejelan 2012 - Jonker Walk

.
memblogkan diri ... heheheh kali ni citer pasal aktiviti aku last weekand ... idea memang biasa last minutes walaupun kalau ikutkan sehari sebelum tu memang ada sembang sembang najis ... tapi biasalahhh if tanya aku ... memang sembang najis tu tak akan jadi sembang najis ... ianya jadi kenyataan ... :P

bermula hanya dari sembang ngan si Daus ... itupun just plan if Abe tak OT on that day ... dan setelah kitorang hasut baekkk punya si Fateh ... akhirnya ... ON ... habis jer time aku, Daus and Fateh nyer waktu kerja ... kitorang gi culik Abe ... and terus tak tak nak tuju ke mana ... hanya apa yang kitorang plan just nak kluar dari lembah klang ... gituuuu ... ;))


akhirnya decide ke Jonker Walk Melaka ... but time on the way dapat calling yang macam tak berapa nak best ... tapi finally kitorang settlekan juga panggilan tersebut ... hahahah tu yang sempat duk melepak kat hentian untuk selesaikan panggilan tersebut :D

bila semua dah settle ... kitorang meneruskan perjalanan ... akhirnya sampai juga ke tempat yang dituju ... Jonker Walk ... hahahaha sajhe jer kan nothing to do ... kasi release tension kerja yang ntahapapantah keluar dari luar kawasan ... perhhh tak bleh blahhh ayat :P



bila citer pasal Jonker Walk ni ... memang banyak lahh benda benda yang menarik ... tapi kalau citer pasal makanan memang tak ada sangat lahhh bukan tak ada ... cuma tak confident jer nak membelinya vollehhh :-SS

kalau benda benda macam FM ... kraftangan memang best lahh ikutkan nafsu aku memang banyak aku nak grab ... tapi ... bila memikirkan timing pun dah nak hujung bulan ... so memang control sikit lahh kewangan tu kan ... hahahah poyo jer kan statement ;))



serius ... time tu ada benda yang membuatkan aku tercabar untuk grab benda tu ... memang shialll lahhh boleh plak benda tu ada ... lawa plak tu ... serius ... tetiba aku rasa nak mai lagi jer time wallet dah tebal untuk grab benda tu ... dammed :)

selain Jonker Walk kitorang duk pusing pusing kat area kapal portugis tu ... dan ada time tu tetiba kitorang rasa nak naik bot untuk pusing sungai melaka tu ... tapi bila nengok que panjang berjela macam apa terus cancel ... next time lahh jawapnya itupun kalau still ada niat nak naik lahh :P


kitorang pun tak tau berapa lama kitorang lepak ... tapi bila kitorang dah bosa ... akhirnya kitorang cargon ... and cari port makan ... bila citer pasal port makan ni ... aku sedikit upset ... memang spoil ... kalau aku tahu gitu jadinya ... memang aku ajak lepak pekena ikan bakar kat Serkam or Umbai ... 

tapi tu lahh tak sangkat area Klebang tak ada yang menarik and failed plak tu ... dammed ... :( apanak buat ... tak apa yang ni pun bagi aku boleh repeat lagi ... hahahah kasi balas dendam ... tapi bila ye ... hahahah itu persoalannya ... untuk dapat timing macam ni memang agak sukar lahhh ... thats why bila dapat ... memang terus ON :D

jadinya ... gitulahh kisah Siri Jejalan aku untuk kali ni ... as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t

.

2 ulasan:

layar_lara berkata...

nak ikut taim revenge korang tuh...lalalalalalla

KeMatZ berkata...

kalau kitorang teringat kat ko lahh hahahahah ... :P

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin