Isnin, 26 November 2012

Bday si Abe

.
memblogkan diri ... kali ni nak citer pasal aktiviti kitorang baru baru ni ... well bermula dari berbual antara aku dengan si Daus pasal issue Abe The 15th ... ntah macam boleh plak dapat idea nak buat lagi and kali ni on bday si Abe .. kebetulan plak kali ni bday beliau yang ke 40 ... memang chantek kalau nak surprise kan dia :D

so aku, daus dan fateh pun plan lahh pada mulanya kitorang rasa macam tak cukup corum plak bila si Udin tak ada ... ialah Udin kan tengah bercuti ... so rasa macam tak best lah plak just bertiga ... lalu ntah macam mana idea nak ajak si Wahida sekali ... walaupun pada mulanya takut kecoh nanti ... tapi aku yakin Wahida bukan jenis ASTRO or CNN ... :P

so memasing ada part masing masing ... aku nyer part ... seperti biasalahh kena bawa Abe ke destinasi yang ditetapkan ... so aku memang tak ada idea melain buat helah minta pertolongan dia untuk menjadi saksi kononnya aku ni ada nak melabor dalam satu business ... perhhh macam drama beb =))

on that day pun aku langsung tak ada wish or mention pun pasal bday dia ... kira memang semua berjalan lancar ... sampai ke destinasi yang telah kitorang set ... dan bila si Abe nampak jer kelibat si Daus, Fateh dan Wahida ... dia dah agak dahh kitorang ada buat surprised untuk dia ... terus aku mohon maaf kerana tipu dia ... hahahah ABE KENA TIPU LAGI DENGAN AKU ... sorry ABE :-SS


pada mulanya Abe sangka kitorang just nak belanja makan ... tup tup ... amik kaw KeK khas yang diorder dengan Ibu si Fateh muncul ... dengan bentuk 40 gitu ... memang terkedu Abe dibuatnya ... bukan sajhe dengan kek 40 tu ... kitorang siap mai dengan pakai baju Rhythm of 40 ... lagi ... dan idea baju ni hasil dari idea si Daus ... siap ada kata kata nukilan lagi ... perhhhh teserlah LuqisanJiwa mu bro :D



heheheh biasalahh kan ... nama pun bday party ... takkan makan kek jer kot ... kitorang pun order lahh menu makanan masing masing ... sambil sambil makan sambil sambil borak borak ... dan nyakat each other ... memang heaven lahh walaupun just berlima jer kitorang ... ;))


bergambar sakan sememangnya hobi kitorang ... hahahha macam macam gaya ada ... aku pun lupa berapa lama kitorang lepak ... berpossing bagai ... bagi hadiah ... buka hadiah bagai ... macam macam lagi ... suap menyuap hahahah sakai betul ... and last haruslahh bergambar bersama kan ... sebagai kenang kenangan dengan TShirt Rhythm of 40 lagi tu ... ;))


bila kitorang semua dah settle kenyang bagai .. tetiba muncul idea nak hangout after that ... lagi pun memasing dah times up for OT memasing accept si Abe dia memang kerja malam hari tu ... kalau dia tak kerja confirm dah jauh dah projek kitorang ni ... hahahahha so time nak gerak tu ... kitorang sememangnya dah plan nak rumble si Abe ni ... ok idea rumble ni diilhamkan oleh si Wahida ... dan akhirnya ... terimalahhhh :-SS


opsss sorry Abe ... bukan selalu ... hehehehehe time ni kitorang semua risau gak takut lahh si Abe ni tak berapa nak sporting ker kan ... tup tup Sentap ... matilahhh nak settle balik ... tapi unsangkerable ok ... Abe memang slumber layankan kitorang ni ... ;))

dahh settle duk rumble bagai ... akhirnya kitorang ke rumah Abe untuk hantar kek and then lepak jap kasi settle segala urusan yang patut then finally decide gi main bowling ... almaklumlah tak lama lagi AntaraBandar akan buat tournament bowling ... so kitorang ni ala ala dah start training lahh ye ... motip sangat ... :P


amikk kaww memasing dah lama tak membowlingkan diri ... nak nak aku ni ... memang dah lama ok ... no wonder balingan ke longkang ... kena plak nak berentap ngan Abe yang orang kata TREBLE katakan ... memang hancurlahh kan ... hahahah :P

selesai membowlingkan diri ... kitorang pun duk lepak ngeTeh sebelum balik umah Abe pekena Colek ... hahahhaha dan akhirnya ... bila dah rasa semuanya dah settle memasing balik ke pangkal jalan ... heheheheh :P


jadinya ... kat sini aku nak ucapkan Selamat Ulang Tahun Kelahiran buat Abe semoga sentiasa sihat dan sukses dalam apa jua mu lakukan [ cehhh macam dia baca entry aku ni ... tapi tak apa aku ada wish kat FB :P ] and the same time aku nak minta maaf kerana duk nipu mu untuk memastikan rancangan kitorang ni berjalan lancar ... pada Daus ... Fateh ... dan Wahida ... thanks a lot ... kalau korang tak ada rasanya sure tak jadi planning ni kan ... apakejadah aku nak plan sorang sorang hahahha memang confirmed gagal :P [ kalau ada si Udin mesti lagi seronok kan ... tapi nak buat macam mana ... keadaan tak mengizinkan :( ]

so begitulahh kisah untuk entry kali ni ... as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

2 ulasan:

layar_lara berkata...

THX ajak walaupun sbnrnya aku pelakon tempelen jerr...
SENTAP!!!!

KeMatZ berkata...

huhuhuhu ... ko kena beterima kasih pada Udin kerana dia bercuti ... :P

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin