Isnin, 5 November 2012

Gergasi by Khairul Nizam Khairani

.
memblogkan diri lagi ... ini time aku nak sharing pasal citer buku yang baru baru ni aku habis telaah ... heheheh cuma baru la ni aku sempat nak buat entry pasal buku ni ... coz bagi ruang kan entry lain dulu ... ala ala ikut que gitu ... hahahah :D

buku yang aku maksudkan ialah GERGASI by Khairul Nizam Khairani ofcoz keluaran FIXI ... hemmm dan aku lupa ni merupakan buku yang keberapa ye ... dammmed matilahhh kalau kena smack sebab tak tau dah berapa banyak FIXI keluarkan buku ... walaupun semuanya aku ada :-SS


so setelah aku habis mentelaah buku ni ... apa yang aku leh katakan Gergasi ni dah macam ala ala penulisan Ramlee Awang Murshid or RAM lah plak ... sebab ada beberapa plot ... mean macam ada beberapa cerita dari zaman zaman berbeza ... hehehehe kira memang macam lain dari yang lain dengan buku buku FIXI yang sebelum ni volleh ... ehh jap ye ker ... erkkk matilahh lupa :-SS

maybe itu hanyalahh pandangan aku lahh ... aku pun bukanlahh otai sangat dalam nak mengreview buku ni ... tapi aku cuma sampaikan apa yang aku rasa dan faham ... dari segi penceritaannya ... bagi aku pada mulanya macam ala ala slow lahh sikit ... tapi bila dah part tengah aku dah mula rasa macam tak sabar nak tau apa endingnya ... 

nak nak bila bermula kejadian yang mula menimpa si Rizal ... dari segi kerjaya dia ... kawan dia ... percintaan dia ... dan lain lain hahahhaha kira macam kita akan tertanya tanya dan ternanti nanti apakah jawapannya ... :)

hemmm nak hurai secara details rasa tak best lahh plak kan ... lagi pun citarasa masing masing ... so apa yang aku leh katakan if kalian tanya berapa aku boleh bagi ... aku rasa 4 bintang dari 5 ... dan jika ditanya rank antara buku buku fixi yang aku telah baca ... bagi aku ... kira Gergasi ni masih lagi dibelakang Kelabu dan Murtad ... :D

so if ada kalian yang rasa ingin tahu apakah kesudahan cerita GERGASI ini ... silalah cepat cepat dapatkan koleksi kalian ... di mana mana kedai buku yang ada jual ... or maybe event event or melalui atas talian ... :P

gitulahh kekdahnya untuk entry kali ni ... as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

2 ulasan:

Syakir Rahman berkata...

wow ~ nk beli jugak...ehehehe

KeMatZ berkata...

:D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin