Selasa, 6 November 2012

Bukan Dari Jibril

.
kembali lagi memblogkan diri ... dan citer pasal buku yang aku baru habis baca ... well mood membaca aku tengah maintain ni ... so memang patut aku maintainkannya sebelum ianya menghilang dan jenuh untuk aku kembalikan ... :D

kali ni aku nak citer pasal buku keluaran BukuHitam yang bertajuk Bukan Dari Jibril yang merupakan hasil catatan Fikri Harun ... actually aku mula mengetahui pasal buku buku keluaran BukuHitam ni bila aku beli buku Tiket Ke Neraka dan ianya tidak mengecewakan aku ... so rasa nak harus untuk aku grab or kumpul koleksi mereka ... :P


setelah habis menelaah Bukan Dari Jibril ni ... apa yang aku boleh katakan ... DAMMED SO AWESOME ... serius ... catatan yang cukup berani ok ... ianya membawa diri kau untuk berfikir apa yang cuba disampaikan oleh penulis ... serius ... walaupun pada mulanya kau akan berkata .... dammed biar benar dia ni ... slumber jerr ... tapi bila difikir fikirkan semula ... ada juga kebenarannya ... :-?

serius bagi aku ... aku amat suka penulisan begini ... terima kasih diucapkan pada BukuHitam yang berani untuk mempublish buku ini ... so tidak lahh kita rasa terikat jer dengan bacaan yang terlalu klise :P

dan dalam buku ni antara ayat yang aku gemar ialah 

"Kongkongan itu bukanlah kawalan tapi kesilapan yang akan membawa kepada keburukan dan diakhirnya penyesalan"

"Kerana taksub, kau jadi leka. Leka tentang batasan sebagai manusia. Tuhan saja berhak mengaibkan makhluknya."

so amacam ... if ada kalian yang ingin dapatkannya ... bolehhh lahh dapatkan di kedai kedai yang ada jual buku keluar BukuHitam ni ... hehehhe macam aku .... aku dapatkannya di kedail I Am Lejan di Subang Jaya ... hehehehe [ tak pasal pasal aku duk terpromote I Am Lejan ... vollehhh :P ]

gitulahh kekdahnya ... so as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
 

2 ulasan:

Syakir Rahman berkata...

wow.. mcm best je... ley la aku dapatkn satu..

KeMatZ berkata...

:D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin