Jumaat, 10 Oktober 2008

Wedding Ida & Arif

.
so kali ni aku nak citer pasal hari perkahwinan member aku yang aku kenali semasa aku menuntut di peringkat diploma di UiTM Shah Alam... hehehe... siapa dia... siapalagi... orang yang bersuara merdu ini... nasib baik tak masuk AF... kalau masuk sure... time perform dia akan terpusing pusing kat stage... segan... heheheh....

Noor Hidayati nama si puteri yang berasal dari Muar... ini telah pun menamatkan zaman dara nye.... bersama jejaka pilihan dihati.... iaitu Mohd Arif Muammar... majlis telah berlangsung di rumah pengantin perempuan di Taman Muhibbah... Sungai Mati Muar Johor... pada 5hb Oktober 2008...

aku ke majlis ni... bersama member aku.... si Pijul... kebetulan dia masih berada di kluang... cuti raya... so kitorang berdua gerak... setibanya di majlis... dan kebetulan majlis persandingan baru nak bermula... so.. sempat lahh aku snap snap gambar...

dalam pemerhatian aku... seperti biasalahh kan... antara menariknya wedding si ida ni... antaranya... ada adat TOL... adat ke... ntah aku tak tau nak maksudkan apa... acara or adat... what ever lah ye... hehehe... banyak plak tu TOL yang perlu dilepasi... tak silap aku ada 3 ke 4 stage... budak budak kecik... budak budak remaja... adik beradik.. dan ibu pengantin... baru lahh si pengantin lelaki leh duk bersanding bersama pengantin perempuan...

jenuh.. lahh si pengapit duk mengdeal bagai... tapi selute gak aku kat pengapit ni... kira dia leh handle lahh benda ni... ni yang membuatkan aku risau ni... time aku akan jadi pengapit... ni kena tanya ngan member aku ni nanti.. time dia kahwin ada tak TOL TOL bagai ni... maklumlahh pengantin perempuan (member aku tu nanti)... orang johor.. walaupun wedding kat selangor... adakah dia buat...

kalau ada.. masak aku nak handle... sebab ikutkan aku... kalau payah sangat TOL TOL bagai ni... cari ajhe pengantin perempuan lain kan.. sure ramai yang vogue vogue or diva diva yang turut hadir time wedding tu... hehehehhe... (matilah aku kalau pengantin perempuan member aku yang bakal aku jadi pengapit dia baca....)

Selain tu... turut ada persembahan zapin yang dipersembahkan oleh anak anak kecil yang comel... heheheh aku tak sempat nak merakam.. coz time persembahan aku tengah duk menjamu selera.... but... seronok melihat telatah budak budak yang menari zapin ni... bila perhatikan mulut masing masing terlihat... pergerakan mengira step... hehehehe... nama pun anak anak kecil kan....

bila settle ajhe persembahan zapin tu... kebetulan pengantin pun turun dari pelamin... untuk gi ke meja makan untuk makan beradab... aku pun gi jumpa pengantin untuk minta diri... dan wish tahniah... hehehhe.....

so... di sini aku pun nak mengucapkan SELAMAT PENGANTIN BARU buat sahabatku ini... NOOR HIDAYATI bersama suaminya MOHD ARIF MUAMMAR.. diharap berbahagia dan berkekalan sehingga akhir hayat.... diharap dapat menghadapi dunia suami isteri dengan harmoni dan tenang... INSYAALLAH.....


TakSangkaYe...
.

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

perlu ke tol2 bagai?
kalau aku jadi pengantin...aku dah sentap kots dgn adat2 sakai dan bolayan jerk...
lantak la apa org nak cakap janji senang nak bersanding bagai tak perlu go thru adat2 sakai zaman dulu kala...

wawa berkata...

uiks, tol2 ni mmg dah jadik kebiasaan dalam majelis perkahwinan org johor. ehehehe. selain tu, biasa nya akan ada ambur2 (acara baling2 duit + gula2 oleh paasngan pengantin lepas acara bersanding, hehehe). wahhh gituh. aku plak yg over menerangkan, ekekeke...

pada aku x salah pung mende ni, for fun, tambah meriah dgn macam2 gelagat. jangan le pegi take it seriously plek, haruslah tension hingga menjilat jari. ahaks.

wahhh, cam emo plak aku, ehehe...

KeMatZ berkata...

anynomous.... hehehe ni depand on pengantin tu lahh... just untuk memeriahkan... but pada pengapit harus bersedia lahh beb...

wawa... tul tu... benda ni memang kebiasaan ada di JOHOR.... memang menarikpun... but kalau yang minta TOL tu demand ala ala diva Superstar... apakah kan... harus pengapit tu tergugup... heheheh...

pasal buang duit gula gula pun memang ada pun... hehehhe memang meriah benda tu... nasib baik tak ada rebut ayam panggang... macam kat kg aku.. hehehehe....

apa apa pun just for fun... hehehhe...
so jangan emo emo ok..

TakSangkaYe...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin