Selasa, 7 Oktober 2008

HaRi RaYa Ku....

.
well... apa kaba semua... adakah korang semua masih dalam mode raya... hehehhee... aku ni dah naik sengal duk umah cuti lama sangat... tu lahh... bila kerja.. sibuk nak cuti... bila cuti sengal tak tau nak buat apa kan... inilah lumrah manusia tak pernah puas apa yang mereka dapat... wah statement... hehehhe... so aku nak continue memblog diri dengan citer raya...

so nak citer pasal rayaku dihari pertama... hemmm apa ajhe yang menarik kali ni... heheheh ntahlahh.. mungkin umur ni dah meningkat kan... so kemeriahan raya tak ada pun dirasa sangat... seperti zaman zaman ketika kecik dulu... heheheh... this year baju raya pun aku just pakai last year nyer baju melayu.... heheheh sajhe ajhe.. suruh parent aku pakai coz last year kitorang bergaya di Sabah so this year di Johor plak...

seperti biasa... around kul 8.15 aku dah mula bersiap dah.... abah aku dan abang aku dah siap sarapan dah bagai.. aku ajhe yang memang jarang nak sarapan pagi.. siap ajhe terus ke surau.... surau pun bukan jauh mana pun... just 100m depan umah.. heheheh.... but this year yang best nyer.. after ajhe sembahyang raya.... planning yang diplan akhirnya menjadi... iaitu... gi ke studio untuk bergambar one family....

hehehe... tapi masalah yang tak bestnye.... gambar tu ambil masa plak.... 3minggu... boleh.... tapi pada aku kedai tu memang first and last lahh... dan lahh sengal... aku tanya banyak dia tak paham... hehehehe... what ever so nanti lahh ye kalau gambar dia siap.. aku sharing.... hehehhe... tapi tu lahh finally dapat gak plann yang selalu kitorang plan yang selalu tak menjadi... hehehe...

settle ajhe kitorang balik rumah... sampai umah aku apa lagi... terus ajhe menjamu ketupat yang telah dihidangkan... hehehhe.... well... makan memang tak hingat nye... ala ala balas dendam lastyear nye raya... tak dapat hoccay... hehehhe... but apa apa pun aku ada pantang.... time makan ketupat... ngan ayam masak merah tu... hehehhe.... tak apa laahh abaikan ajhe...

tak sampai 15minit kitorang kat rumah.. tup tup... dah ada tetamu... so bermula lahhh melayan tetamu... heheh tapi aku kejap ajhe... terus naik atas... layan astro... nengok citer si stacy and nubhan berlakon... coz ada si Nadia menyentel gak... wakkaka.. then terus tak berganjak... layan konsert reunion... hehehhee.... tapi time duk seronok layan... tup tup kena turun.. coz ada orang nak jumpa... terpaksa lahh turun...

hemmm sambil melayan tetamu yang mai... sempat gak kitorang duk snap snap gambar... dan aku suka nengok gambar aku adik beradik ni... but... abang sulung aku tak ada... coz dia dah berangkat pulang ke kampung isteri dia kat selangor... so kitorang bertiga ajhe lahhh...

hemm... bila dah petang orang pun mula kosong... so naik atas continue... layan tv... last last terlelap... lehh... hehehhe.... bangun dah malam... abang aku si uda ajak gi umah abang aku yang angah... beraya kan.. so gerak lahh.... sampai umah beraya.... hehehhe so kitorang pun plan satu planning untuk raya kedua... nak tau apa.. so nantikan next thread... ok...

gitulahh citer first raya aku... yang tak berapa nak meriah sangat... wakakkaka.. ok lahh just meriah for family purpose... duk makan juadah yang ibu aku hidangkan.... hehehhe.. duk bagi duit raya kat anak anak buah aku yang ada 8 orang tu..... duk borak borak.. sambil.. snap snap gambar.... so stayTune... for next thread....


Selamat Hari Raya Aidilfitri....

TakSangkaYe...
.

3 ulasan:

kunyeet berkata...

wei....makan sebelum p solat raya tu sunat la...
tp kalo eidil adha, sunat x makan sebelum solat...

KeMatZ berkata...

kunyeet... tu lahh tapi aku memang tak reti makan pagi pagi... bangun pun terus ajhe ke surau....

kunyeet berkata...

xpe la...uols dpt pahala sunat time eidil adha je la...hihihi....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin