Rabu, 22 Oktober 2008

22nd October....

.22/10 apa ada pada tarikh ini... sejak akhir akhir macam macam tarikh bermain difikiran aku... di mana adakalanya.. membuatkan ramai sahabatku ingin tau kenapa dengan date itu... tapi aku just jawab... just a date only... nothing special....

hemmmm so pelbagai lahhh tanggapan... ada yang kata aku akan bernikah... dan ada yang mengatakan satu platon tentera dari kluang akan menyerah sebuah rumah.. dan pelbagai lagi... hemmmm.... what ever... tu semua pendapat mereka... aku tak pernah salahkan mereka.. atleast mereka ingin tahu kenapa dan mengapa kan... tanda caring gitu... heheheh.... thanx....


but.. for 22October... merupakan satu tarikh yang harus aku ingatkan dan raikan... di mana... pada tarikh ini.. iaitu hari ini... aku genap setahun bekerja di company aku skrang ini... hemm tak sangka kan... so selama setahun ni... pelbagai benda baru aku pelajari...

dari seorang developer yang focus on Business Intelligence... (intelligence ke aku ni... ) hinggalah kini focus on CRM Module... hemmm... apa apa pun aku happy.... so kini project CRM untuk Bank Negara.... wow... dah start deploy semua.. tinggal nak Go A Live ajhe... hemmm hopefully berjaya lahh ye... hemmmmm... InsyaALLAH....

so apakah akan terjadi selepas ini.... aku pun tak pasti... kita hanya merancang... tapi apaapapun semua akan ditentukan olehNya kelak.... so mungkin kah aku akan....

  • betukar ke company lain
  • continue study
  • betukar ke bidang lain

atau aku akan

  • berada di company ini untuk beberapa tahun lagi

ntahlahh aku hanya berserah ajhe.... apa apa pun buat masa ni aku happy dengan life dan kerjaya aku... dan aku bersyukur dengan apa yang aku ada... atleast aku ada kerja betul tak.. tentang apa akan terjadi akan datang... diharap kebahagian menjelma.... dan akan aku hadapi semua dengan senyuman... wah... ayat... tak bleh blahh...

ok lahh... nantikan next topic itupun kalau ada idea lah kan... StayTuned...

p/s: credit photo to hadek

TakSangkaYe...
.

12 ulasan:

PanAdoL7e berkata...

Join la infopro..... tak pon xybase.. wakakakaka....

nhanania berkata...

stay je la kt company skrg
x yah jd grasshopper, terlompat sana terlompat sini. pape pun kalo nk gak blah ke company lain tggu laa economy btul2 elok sket. ye x? kang ko jd LIFO lak.

sukahati berkata...

jd artis la zam :p

KeMatZ berkata...

panadol7e.... Infopro... taknak lahh sebab tu tmepat budak budak ACCP... budak budak ACCP bersepah kat situ.... hehehehhe...

nhanania.... tu lahh maybe still stay kot.. actually malas nak gi interview bagai... heheheh...

sue... artist??? aku package tak cukup lahh sue....

arina sativa berkata...

22 oktober ni besdey ayah iols...wahaha

KeMatZ berkata...

arina... sampai wish bday iols untuk abah uols ok... hehehehhe

nhanania berkata...

panadol7e, nape infopro lak yg jd pilihan? hahaha classmate kitorg berlambak kt situ..
nnt ingt mcm dlm kelas ms kt cosmo lak kan kematz?

KeMatZ berkata...

betul betul betul bak kata IPIN...

tak berkembang network member aku nanti... asyik jumpa muka sama... wakakkaka...

lagipun aku tak pro sangat... so tak leh nak masuk InfoPro...

kunyeet berkata...

22okt2008.......iols konvo........
hikhik....

mesin.masa berkata...

aku kagum...camner dalam sebulan ko boleh post sampai lbh dari 20 entry??? rajin ko ni ek???aku nak tulis 5 pun payah...boleh jadik novelis ko ni...

KeMatZ berkata...

kunyeet... wahh congrates for ur convo... tercapai gak impian uols nak gengam MASTER kan... iols tak tau bila lagi....

bro MesinMasa.... ntah lahh bro.. aku set blog aku ni untuk menceritakan tentang aku... aktiviti aku.... kebetulan ada aktiviti aku share lahh kalau tak ada citer.. aku akan sharing lagu kesukaan aku yang kena ngan hidup aku... wahh... dan dan ajhe..

aku pun tak sangka.... wakkakaka

KeMatZ berkata...

opss... ni pun actually banyak lagi story yang bakal tiba... damm... tak sempat nak memblog... akibat stress...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin