Isnin, 27 Oktober 2008

Wedding Cousin Aku di Rembau....

.
occay continue pasal wedding cousin aku ni... semalamnya time dia nikah aku tak mai... coz ada event lain... so time majlis kena mai lahh... lepas ajhe pekena cendol tu.. aku past kunci MyBoo aku kat anak buah aku ni... sajhe nak nengok skill dia...

hemm.. pada aku.. dia masih kureng lahhh.. risau gak aku.. sapa tak sayang MyBoo aku weh.. hehehehhe... tapi oklahh atleast tak teruk sangat.. so lepas ni boleh kot suruh dia bawa... dia cuma kena biasakan ajhe.. maklum lahh selalu bawa auto... wakakkaka..

sampai ajhe kat umah pengantin... pengantin lelaki dah tunggu kat rumah singgah yang bersebelahan di rumah pengantin perempuan.. sementara menunggu dorang siap aku duk melepak ngan abang sulung aku kat luar... bersama anak buah aku ni....

itu dia.. pengantin pun dah siap... dan kemudian mereka dipertemukan sebelum diarak bersama... sambil diiringi tepukan kompang mendendangkan lagu pengantin.... turut diiringi pembawa dulang hantaran bagai... dan best nye anak buah aku yang cuba mengelak tidak terlepas dari menjadi pembawa dulang... heheheh...


hemmm... tiba ajhe mereka duduk sebentar diluar sambil melayan persembahan tarian piring... hemmm pada mulaya aku ingat ada persembahan silat pengantin rupanya tidak.. maybe ini adat di sini kot... hehehhe... kemudian pengantin diarak ke pelamin...

snap beberapa gambar.. kemudian aku ngan anak buah aku apalagi.. duk mencikak hidangan yang disediakan.. hemmm not bad lahh... biasalahh tengah lapar... hehehehhe... layan kan ajhe......

kemudian aku sempat snap gambar pengantin makan beradab... bersama mereka parent aku... yang duk kat meja pengantin.. maklum lahh tuk sedara pada cousin aku ni... actually cousin aku ni kalau ikutkan pangkat anak sedara sebenarnya... tapi umur sama... macam mana tu... ntah lahh.. apa ada pada pangkat ni... hehehe...

kemudian.. pengantin pun ke tempat kek yang tersedia untuk dipotong.. so aku pun apa lagi.. snap lah gambar.... hemmm selang beberapa minit.. lepas lepak lepak berborak bagai.. around kul 4 kot.. kitorang pengiring pengantin lelaki pun minta diri... but sebelum tu.. snap gambar dulu ngan pengantin baru...

hemmm...gambar kat atas ni.. adalahh anak anak buah aku yang menjadi mangsa untuk membawa dulang balasan... hehehhe turut serta kakak ipar ku.... heheheh...

so gitulahh kekdahnya pasal kisah wedding cousin aku ni... hemm dia ni dah selamat dah.. aku bila lagi.. ntah lahhh... apa nak buat... jodoh sampai lagi... hehehehe... oklahh pada cousin aku Suriadi dan pasangannyan Norlina.... diharap ikatan perkahwinan kamu berkekalan... hingga akhir hayat..... ok.. dan nak say sorry sebab tak dapat attend majlis kat Jitra on 1Nov ni... coz ada hal ok...

apa apa pun Selamat Pengantin Baru.......

TakSangkaYe...
.

3 ulasan:

kunyeet berkata...

kazen ke anak sedare sbnrnye nih?? konpius.....

Tanpa Nama berkata...

ape aku nak comment...kuang asam ler tu mgutuk aku bwk keter..eleh..kire expert gak aw..
hek..apsal ko snap gak pic aku bwk hantaran tuh..huduh tul rupa aku ngan ambot kembang aku tuh..wakaka..
nway..atan da kawen..ko bile lagi?
pst..asal tak letak pic suriani?huhuhu..atok siap tanye lagi ko ade borak tak ngan dia..wahahaha..

KeMatZ berkata...

kunyeet... iols just anggap kazen.. walaupun kalau ikutkan pangkat dia anak sedara.. coz dia panggil ayah iols atuk... heheheh....

anonymous... ntah aku nengok dalam camera aku tak ada pun pic dia.. ke aku terlepas pandang.... hehehe... nak borak apa tanya kat atuk....??

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin