Ahad, 12 Oktober 2008

Open House Nany...

.
Nak bercerita pasal open house nye event... so this raya... first open house yang aku gi ialah umah si Nany kat AU1... mula mula dapat invitation pada ahad... tapi entah apakes... dia percepatkan ke hari sabtu... so aku pun terpaksa lahh tukar plan.. balik ke KL siang.... coz normally aku gerak malam...

sampai kl.. dengan meredah hujan 3 kali... nak nak area dengkil... memang lebat sampai aku tak nampak apa apa nasib baik tak langgar tembok.... so sampai ajhe kat umah aku kul 4.30... roger parent aku inform dah sampai... then try roger si sue.. untuk confirm...

so finally dah confirm... around kul 5.30.. aku gerak... gi pickup si Sue dan Ila kat Setapak.. then sampai ajhe umah Nany tak silap around 6.15 kot... so sampai apa lagi.. terus ajhe menjamu selera... hidangan yang telah disediakan...

antara menu utama ialah... Mee Rebus.... heheheh aku biasalahh makan mee rebus without sayur... yang sememangnye aku tak makan... wakakka... heheheh selain tu.. aku suka makan.. Karipap.. memang sedap si Mak Nany ni buat... apa rahsia dia ye... dan ada antara menu yang sedap gak ialah Lagsania... hemm tapi lain sikit lahh Lagsania ni kalau nak compare ngan Lagsania William mahupun Secret Recipe... bak Kata Nany...

Aku : Nany kenapa lagsania ko lain ajhe tak sama macam Garfield buat.. ??

Nany : Itu hasil air tangan Garfield... ini hasil tangan aku.. so ini diberi nama Lagsania Nany lahh...

aku, sue dan ila just gelak ajhe nengok gelagat masing masing yang ntahapapantah... heheh..

hemm... nengok gelagat si Ila dan Sue.. di ruangan makanan.. heheheh... sambil makan.. kitorang borak borak... lama gak lahh kat umah Nany.. dan pada mula nya ingat nak tunggu si Shahiran Shahiran heheheh... tapi kerana lambat sangat kitorang pun cargon dulu... aku pun dah tak berapa nak stable malam tu...

tapi sebelum gerak sempat duk possing ngan tuan tanah.. si Nany... dan sempat lahh gak sekali ngan kawan si Nany tu.. siapa nama dia ye.. si Jai kot... heheheheh mamat ni kawan housemate aku gak...

so lepas tu aku terus gi hantar semua 2 programmer tegar tu ke rumah meraka... oleh kerana diri ini selesema dah tahap cipan.. then kebetulan member aku pun migrain.. so aku pun cancel untuk gi open house kawan aku si Cidot & Hudd... kat Banting... sorry ye Cidot & Hudd.. memang aku tak larat malam tu.... balik terus pekena soluble terus flat....

so gitulahh kekdahnya.. so StayTuned next thread... ok..

TakSangkaYe..
.

4 ulasan:

illa berkata...

aku mcm nak suruh si nany wat lagi jek ..sedap lak ...hahha nyesal aku tak makan byk2 bukan ape kang aku takut bertemu penimbang wahahaha

thanks to nany sbb masak sedap ..ouh begitu juga ibunya

sukahati berkata...

knp tak bgtau baper bijik karipap ko dah mkn...huhu...aku rs lebih 10 bijik ko mkn arituh

KeMatZ berkata...

ila... hehhe suruh ajhe... heheheh tu lahh masakan mak nany memang sedap... hehehehe...

sue... karipap aku pun tak tau berapa aku makan.. nasib baik aku tak rasa yang dah dipanaskan semula
kalau tak sure tak gerak balik lagi.. hehehehe

nhanania berkata...

yaa yaa terima kasih dtg ke rumah ku..
nape korg x mkn byk2.
karipap n mee rebus ade byk lg kt dapur tu..
nk tau si shahiran shah dtg kul bp?
kul 1030 tau..die org last..die dtg ngn kwn die..
aku paksa die abis kn lasagnia yg ku br panaskan..die habis kan..huhu

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin