Khamis, 9 Oktober 2008

Berkelah Bersama Family...

.
so kali ni aku nak bercerita pasal berpicnic di pantai ngan family aku... idea ni timbul bila kitorang duk berborak kosong... sesama adik beradik... bila mengsuggestkan untuk gi mandi laut pada second day hari raya... boleh... hehehhe sajhe ajhe.. coz sure laut kosong tak ramai orang.... hehehe...

then idea ni diutarakan kepada parent aku.... tak sangka plak... parent aku setuju... hehehe... so pada second day raya... kitorang pun ke Air Papan di Mersing tempat yang biasa kitorang gi untuk berpicnic sekeluaraga...

so sampai ajhe... kat Air Papan... pilih port.... hemmm tapi ingatkan kosong.... rupanya ada gak ramai pengunjung yang hadir... but bila perhatikan semua non muslim lahh... heheheh yang melayu kalau ada pun... couple couple... yang duk feeling feeling.... dan ada yang just duk ambil angin.... hehehhe.... tapi... ada aku kisah... biar pi lahh... kan... hehehehe...

so pilih port... yang agak tak ada orang... bila dah jumpa... berhampiran juga dengan tempat mandi untuk senang bilas badan nanti... heheheh so apa lagi... bentang tikar... then kitorang pun lepak... sekeluarga sambil menjamu selera... heheheh...

so bila semua dah settle... perut pun dah diisi... so apa lagi... tukar pakaian bagai... terus ajhe kitorang menuju ke lautan yang luas itu... keadaan air yang tenang.. memang seronok kalau duk terapung kan badan sambil berangan... memang seronok... heheheh... tup tup tau dah kat tengah laut... hehehe...

tapi paling seronok actually... melihat telatah anak buah aku yang si kecik tu.. kyra... maklumlahh dia ni first time pekena air masin... heehe... sampai duk takut ngan air laut tu.. hehehe.. tak apa biasalahh budak kecik.. nengok lahh next time... jenuh lahh nak menjaga nye... hehehhe....

hemm... but tulahh kan.. bila seronok mandi... sampai satu kejadia telah terjadi... memang hampeh sungguh..... nak tau apa... look this pic... and try teka... apa yang aku duk cari....

cubalahh korang teka... ye... but benda yang kitorang cari... tu finally jumpa balik... nasib baik lahhhh... tu pun nasib baik anak buah aku sorang tu yang jumpa.... nasib baik.. kalau tak pastinya kejadian di Pantai di Kelantan (aku tak ingat pantai apa...) berulang lagi....

so continue lahh mandi manda... sambil tu... duk main pasir... tanam menanam... duk makan aiskrim bagai... memang seronok... tapi tu lah... kalau family abang sulung aku ada pastinya lagi seronok... tapi apakandaya... abang long aku balik kampung isterinya beraya... tak apa maybe next time... hehehehe...

hemm... bila dah penat mandi manda... kitorang naik so bilas badan semua... then continue... duk bersembang one family... sambil duk layan gelagak anak anak buah... serta sambil continue menjamu selera... hehehehhe.....

araound kul 5 macam tu kitorang pun berkemas balik.. bila nengok cuasa dah mula mendung.... maklumlahh kan musim sekrang ni petang ajhe hujan... hehehe.. so before hujan turun better gerak.... hehhee... time gerak balik.. baru perasan ramai gak pengunjung melayu yang mai... sebelah petang.. maybe dorang ni semua memang orang mersing kot... so petang petang leh mai... kan.. hehehe..

so gitulahh citernya... berkelah bersama family aku.... memang seronoklahh... bukan selalu dapat duk berkumpul one family... bersama sama mandi manda... hehehhe... so macam tu lahh.. balik rumah lahh... hehehe.. so nantikan lahh next thread ok... kalau ada... hehehhe.... StayTune...

TakSangkaYe...
.

2 ulasan:

hudd berkata...

mesti cermin mata ko tjatuh kan..hehe..biase tjadi kt aku..

KeMatZ berkata...

hehehhee.... pandai lahh ko... tu lahh nasib baik anak buah aku sorang tu terpijak... kalau tak buta lahh aku seharian... macam terjadi di KELANTAN 4 tahun lepas... hehehhe....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin