Isnin, 27 Oktober 2008

Pekena Cendol Sebentar....

.
well actually aku nak bercerita pasal wedding cousin aku kat rembau.. but sebelum aku buat cerita pasal wedding tu.. better aku ajak korang pekena Cendol sebentar.... hemmm amacam..

hemm.. actually aku tak tau nak snap dari sudut mana untuk memperlihatkan cendol ni agar ianya menarik perhatian seperti aku pernah snap cendol kat Kopitiam Pakli Seksyen 7.... ops lupalakk nak citer ni cendol kat ner...

actually dalam perjalanan nak ke rumah pengantin... kitorang telah singgah jap kat gerai Cendol Leman Dawi... rasanya orang kat Negeri Sembilan memang kenal bangat sama ini Leman Dawi... tapi tidak pada aku.. wakakkakaka...

time kat hotel seri malaysia lagi.. parent aku dah sibuk nak ajak singgah cendol ni.. pada aku.. apa best nye cendol ni.. so ayah aku duk lahh cerita yang cendol ni memang popular... selalu dapat tempahan dari golongan istana.. mean kalau kat istana negeri negeri ada function ke apa.. sure dorang akan panggil pakcik leman ni...

so sampai ajhe... terus order.. aku just nak try... cendol pulut ajhe.. hemmm apa keunikan yang ada kat sini.. hemmm cuma apa yang aku rasa unique nye.. ialahh ko hanya bayar sekali ajhe.. lepas tu ko leh tambah sesuka hati ko berapa banyak ko nak.. but just air cendol ajhe.. maksud aku.. kalau ko order cendol pulut... pulut tu tak lehh tambah.. heheheh.. coz tak disediakan...

gambar atas ni adalah minuman yang disediakan iaitu air barli... ni pun percuma... hemmm kira ko just bayar seringgit lima puluh sen untuk menikmati cendol sepuas puasnya.... but.. pada aku... menikmati satu mangkuk pun dah puas... coz macam tak leh masuk nak lebih lebih ngan santan gula bagai tu kan.. untuk ko leh nikmati lebih dari semangkuk.. but tak tau lahh perut lain lain... hehehe..

atas ni lahh Pakcik Leman Dawi... heheh sempat aku snap pic dia.. time dia duk kemas kemas meja tetamu yang sudah selesai menikmati cendol di situ... satu benda yang aku respect and selute kat pakcik ni ialah pengetahuan Sejarah dan Geografi serta penggunaan ayat ketika berbicara.. memang seronok mendengarnya.... memang cool lahh...

ni plak siap ada risalah lagi.. mana tau nak buat tempahan ke apa kan.. dan pelbagai peringatan.. maklumlahh menurut risalah ni.. kononnya ada yang memperguna nama Cendol Leman Dawi ni.. wow... dasyat.. siapa lahh manusia yang cilak.. itukan.. jual cendol pun nak guna nama orang ke... letak ajhe lah Cendol Hampeh ke.. heheheh.. memang tak laku... wakakkaa..

so kalau ada diantara korang yang rasanya teringin nak tau lebih lanjut or kenikmatan cendol Leman Dawi.. yang menjadi buah mulut orang... hemm sila lahh.. ianya teletak di tepi jalan dari Seremban nak ke Rembau... sorry lahh alamat dia yang tepat memang aku tak tau sangat... wakakkakak....

hemmm... tapi pada aku.. rasanya just... biasa ajhe.. tak ada apa yang menarik sangat.... kalau setakat boleh tambah... hemm laratke ko nak makan cendol sebaldi.. hehehhe.... pada aku cendol kat Kluang yang dijual di depan arked MARA and Cendol kat Kopitiam PakLi Seksyen 7 lagi best.. tu pada aku lahh.. jangan plak korang marah plak kan.. hehehhe...

but apa apa pun kalau korang nak cuba try test apa salahnya kan... so nantikan aku next episode pasal wedding cousin aku ok... so stayTuned...

TakSangkaYe..
.

4 ulasan:

romi flizz berkata...

aku duk senawang tak nah try pun lg..wakakakaka

princess~syeena berkata...

Zam,

Coke form Hong Kong for u!!!plz come and claim the souvenir....

MrYusSmile berkata...

oh..aku penah tahu hal cendol ni..tapi kat klang byk sgt cendol y sedap2..percaya ke idak..korang cari la sendri... ko rasa ape kt cendol tu beb..?? kenyal2 ke ape...??huhu...

KeMatZ berkata...

romie.... heheheh try ajhe... tapi seperti aku inform tak adalah best mana pun...

syeena... hemmm nak claim kat mana ye... roger tempat and time lahh... hehehehe...

yus... itu lahh actually tak ada lahh best sangat mana pun.. cuma maybe gimik free dia kot... heheheh....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin