Rabu, 8 Oktober 2008

Pokok Cactus....

.
apa kes tiba tiba kali ni aku tepek pasal Pokok Cactus ni.... hehehe.. ntahlahh tapi aku actually tengah sengal tak tau nak buat apa.... kerja aku kat rumah... selain mengadap pc untuk surfing... nengok tv... tido... makan... dan apa yang aku dapati... aku dah rasa berat badan aku dah mula naik beb... risau plak.. tapi aku apa kisah... tak ada masalah semua itu....

hemm... actually citer pasal cactus ni... aku sajhe ajhe nak sharing ngan korang semua... cactus ni aku beli last 3 years.... ehh ye ke... aku tak sure lahh... but yang aku tau... bulan 8... time tu aku still belajar lagi... beli kat cameron.. coz aku ngan member aku ke cameron.. coz time tu selangor... darurat... dapat cuti seminggu... akibat.. jerebu.... hemmmm...

so aku bila dah sampai kat cameron... aku ada lahh beli dalam 10 jenis anak cactus... kecik kecik tu... 10 ke 12... tak ingatlahh.. but dia jual 10hinggit 6.... hemmm... dan ada yang aku bagi kenang kenangan pada member aku... tak sure ada lagi tak kat dorang tu...

so kat aku ada lahh 8 or 10 tak ingat... tapi yang menariknya... yang ni.... sebab pada mulanya... ianya just sebatang gitu ajhe... then after 2 bulan macam tu.. tiba tiba aku nengok dia terbelah.. menjadi bercabang 4..... hemmm.... dan akhirnya... selama 3 tahun aku jaga...(mak aku jaga... hehehe...) ini lahh hasilnya...

so setiap kali aku balik kluang.. aku mesti aku jenguk perubahan cactus ni... hehehehe suka aku nengok... dan if aku ada kesempatan... pergi lagi ke cameron... aku ingat nak beli lagi lahh... nak try... berapa lama aku lehh jaga.... heheheh.....

so gitulahh citernya ye... buat kali ni... nantilahh aku continue thread pasal lain... sebenarnya memang ada... cuma still tak ada mood... nak edit itu gambar... hehehe... ok... nantikan StayTune...

TakSangkaYe...
.

6 ulasan:

MrYusSmile berkata...

akupun ada cactus gak bro..dr kecik mcm siput babi aku tanam smp la jadi beso gajah...nnt aku upload bg tgk ok..walla...thnx layan my blog..

kunyeet berkata...

wahh....rajinnya mak uols........

Adam Arjuna berkata...

hurrmm...apa pelik benor rupa kaktus tu...??

ahahhaha...

eyh! ko tak kasi aku pon kaktus masa balik dr camerooon tu...:(

KeMatZ berkata...

mryussmile.... heheheheh taksangka ko pun ada blog ye.... ok nanti lehh sharing.... knowledge....

kunyeet... biasalahh mak iols... dia memang suka bab tanaman ni semua....

adam.... tu lahh pasal kan.. tak sangka dia bercabang bagai.... ehh bukan ko dapat ke satu... sure dah hilang tak pun mati dah....

sukahati berkata...

aku der kaktus gak...dah 2 tahun kot...mun yang bagi...tp tah naper....kaktus tuh tak beso2...tapi so far hidup jer lagi

KeMatZ berkata...

sue... kaktus tu memang bantut kot... macam tu ajhe pembesaran dia... hehehehe....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin