Rabu, 31 Oktober 2012

good bye Oktober

.

gemuruh bergetar meresap dijiwaku
apa ku impikan kian menjadi mimpi
menjadi mimpi

ingin ku kecapi damai bahagia
bisa membasuh kotor di daki hati
bisa membasuh hanyir dalam diri

ruang jiwa telah engkau ceroboh
ceroboh masuk sekawan pahit
memecah nikmat damai
enak ku kecap sebentar tadi
enak ku kecap sebentar tadi

rasa hadir tanpa undangan
merocok rocok urat nadi
sisa segala tak terceritakan
nafas sebu penuh berliku

aku kerinduan lagi
sakit benar rasanya
habis hancur besiur fikiran
hingga aku takut
takut hilang kawalan 

 gemuruh bergetar meresap dijiwaku
apa ku impikan kian menjadi mimpi
ingin ku kecap damai bahagia

======================================
Song by Arriff Fardillah
Lyric by Aloy Paradoks
=====================================


Selasa, 30 Oktober 2012

nothing

.

 Satu persatu
ianya berlaku
tanpa ku sedari
tapi apakan daya
ianya tetap terjadi
sudah terjadi

mungkin ini semua
balasan terhadap
diri ini
yang sentiasa alpa
mungkin ini juga
bagai satu peringatan
pada diri
yang sentiasa leka

menyendiri
mendiamkan diri
untuk seketika
mungkin
lebih bererti

terima kasih
kerana memahami
terima kasih
kerana sudi menjadi
penyuluh
walaupun tanpa disedari
terima kasih
kerana menjadi
penghukum
walaupun diri ini
yang alami
terima kasih

aku redha
hadapi dengan
senyuman

========================================



TakSangkaYer .. :-t
.

Isnin, 29 Oktober 2012

Adoiyaiii

.
tengah aku serabut duk settlekan job yang macam ntahapapantah ... nyambil nyambil usha FB ... tup tup ada member aku post pasal summons PDRM or application Summons PDRM thru Android ... :-SS

so aku ntah apa mimpi ... tup tup aku pun gi download application tu kat phone aku ... bila dah settle download ... bohonglahh kalau tak nak check summons sendirikan ... so aku pun dengan slumber keyin IC number ... and tanpa diduga ... ini yang keluar ... :((



ammbikkkk kauuuu ... tak pasal pasal ... ada satu summons ... DAMMED lahhhh .... memang spoillll sungguh ... hemmm nak buat macam mana kan ... benda dah terjadi ... siap ada GAMBAR lagi ... choiii sungguhhhh .... apalahnasibku ni ... :(

so nak buat macam mana kan ... redha jer lahhh ... so gitulahh kisahnya untuk entry kali ini ... as usual stayTuned for next entry dari aku ... ;)


TakSangkaYer ... :-t
.

Khamis, 25 Oktober 2012

Salam AidilAdha 2012

.


Salam AidilAdha
Diucapkan Buat Semua
Pengunjung
HampeH DoT CoM ZonE

Dengan Ini Juga
Ruangan HampeH DoT CoM ZonE
Akan Bercuti
Untuk
Seketika

Mohon Maaf Dan Terima Kasih
Pada Semua

SELAMAT
:D


TakSangkaYer ... :-t
.

Rabu, 24 Oktober 2012

biarkan

.

biarkan ianya
berlaku
biarkan
saja apa pandangan
mereka
biarkan
saja apa jua
kata mereka
yang
penting
kamu tahu
apa kamu lakukan
biarkan
apa jua tanggapan
mereka
bukan mereka
yang berada di
situasi
kamu
apa yang penting
kamu berikan senyuman
pada mereka
biarlah
mereka menghukum 
ke atas
kamu
walaupun dalam
ketika ini
kamu sebenarnya
memerlukan
penyuluh

membiarkan
dan mendiamkan diri
adalah
jalan penyudah
untuk 
segalanya

terima kasih
pada mereka yang sudi
menjadi
penyuluh
walaupun 
tanpa mereka
sedari

TERIMA KASIH
:)


TakSangkaYer ... :-t
.


 

Selasa, 23 Oktober 2012

Fix You

.

When you try your best but you don’t succeed
When you get what you want but not what you need
When you feel so tired but you can’t sleep
Stuck in reverse

And the tears come streaming down your face
When you lose something you can’t replace
When you love someone but it goes to waste
Could it be worse?

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

And high up above or down below
When you’re too in love to let it go
But if you never try you’ll never know
Just what you’re worth

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

Tears stream down your face
When you lose something you cannot replace
Tears stream down your face
And I

Tears stream down your face
I promise you I will learn from my mistakes
Tears stream down your face
And I

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

==============================
COLDPLAY - FIX YOU
==============================

Isnin, 22 Oktober 2012

Lego Story

.
baru baru ni perasan ada member aku sharing video ni ... kisah pasal LEGOLAND ... cool ok ... so jom bosan bosan kita layan video pasal LEGOLAND ni :D


cool kan heheheh ;)


TakSangkaYer ... :-t
.

Ahad, 21 Oktober 2012

Al-Fatihah buatmu

.

Al-Fatihah
diucapkan buat kakak iparku
Noriswati
semoga rohmu dicucuri rahmat
dan ditempatkan bersama
mereka mereka yang
bertaqwa

Al-Fatihah

Sabtu, 20 Oktober 2012

Jipie - Separuh Sedar

.
jom layan lagu Separuh Sedar .... hasil nukilan Jipie vocalist Pesawat ... :D 


Seringkali
Ku biarkan khilaf menguasai
Ternyata sengaja aku abaikan semua
kewajipan hidup

Masihkah
ada ruang untuk diri ini
mengubah rasa gundah dan rasa kecewa
di dalam jiwa

Ya Allah
sedarkanlah aku
Atas dosa dosa lalu
Berikanku hidayahmu Oh oh..

Kini aku
Menyesali perbuatan lalu
Ku tahu detik waktu
Tak akan kembali
seperti dahulu

Ya Allah
sedarkanlah aku
Atas dosa dosa lalu
Berikanku hidayahmu

Ya Allah!
Berikanku cahaya
Tunjukkan jalan yang benar
Jangan biar ku terdampar

Jauh di sudut hati ini
Ku ingin mencari yang hakiki
Jangan biarkan aku alpa
Separuh sedar

Puas sudah ku cuba singkap
Erti hidup yang sebenar
Ku masih mencari cari
Erti sakinah yang abadi

Ya Allah
Ampunilah aku...

Jangan kau biarkan aku alpa
Separuh nyawa
Separuh sedar

Ya Allah
sedarkanlah aku
Atas dosa dosa lalu
Berikanku hidayahmu

Ya Allah!
Berikanku cahaya
Tunjukkan jalan yang benar
Jangan biar ku terdampar

========================

TakSangkaYer ... :-t
.

Jumaat, 19 Oktober 2012

Mini Figures Series 6

.
kembali memblogkan diri ... kali ni nak citer pasal collection mini figures aku ... dammed aku tak tau lahh since bila aku tetiba minat nak kumpul mini figures bagai ni ... hahahah ni mesti since aku gi LegoLand lahh ni ... ahhahahaha tak bleh blah =))

ok tutup citer pasal since since bila bagai kelencut semua tu ... now citer pasal minifigures plak ... kali ni nak citer pasal series 6 ... kat bawah ni merupakan minifigures yang dibelikan oleh anak buah aku yang chomel yang kerja kat legoland tu ... :D


cool kan ... siap ada yang lebih ... heheheh tapi tu lahh benda ni belum lengkap lagi pun ... hahahah so memandangkan aku baru baru ni ada grab Completed Set Series 3 ... so aku rasa macam terpanggil panggil untuk melengkapkan Series 6 yang just tinggal 4 jenis jer lagi ... :)

so aku aku pun mula lahh google and tanpa fikir panjang ... terus jer click button and tanpa disedari teronline shopping hahahah tak bleh blahh ... and kelmarin tup tup benda yang dinanti nantikan tiba digengaman aku ... :P



hemmm tu dia ... 4 minifigures yang bakal melengkapkan Series 6 aku ... memang style lahh kan ... dan akhirnya ... dengan bangganya aku mengatakan ... Series 6 COMPLETED ... :D


tuuuuu diaaaa lengkap ke 16 16 jenis untuk series 6 ni ... hemmmm walaupun kalau korang perasan ada beberapa minifigures ni yang macam kureng dia punya accessories dia ... heheheh tapi tak ada hal lahhh nanti if aku bosan bosan ... aku beli lahhh yang lengkapnya ... buat masa ni ... ala ala macam tak nampak jer kekurangan itu :P

so gitulahh kekdahnya untuk entry kali ni ... so misi aku after this ialah nak lengkapkan Series 7 dan 8 before aku mula intai intai jeling jeling minifigures series or type yang lain ... hahahahha :-SS

jadinya ... as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

insaf dan diinsafkan

.
tak tahu kenapa ... pepagi jumaat ni ... before aku nak gi kerja ni tup tup mp3 player aku terplay lagu ni ... tetiba aku rasa sayu jer bila mendengarkannya ... :|


 " aku mahu pergi ke sana dengan tenang .... "


TakSangkaYer ... :-t
.

Khamis, 18 Oktober 2012

Lego Avengers

.
kembali memblogkan diri ... dan kali ni aku nak sharing pasal entry yang aku ada mention aku terbeli barang kat pyramid baru baru ni ... hahahahah :D

so nak tau apa dia yang aku grab time tu ...  tuuuu diaa ... benda yang aku dah siap pasang dah :-SS 


aku tak tahu kenapa aku lehh tergrab benda ni ... tapi aku memang tertarik ngan minifigures IronMan yang aku pernah usha price dia orang jual ... dammed jatuh rahang aku nengok ... just only minifigures ok ... tu yang bila aku nengok benda ni ... terus aku grab ... :P

so ini lahh hasilnya ... tetiba aku macam nak mencari lagi koleksi Lego untuk Avengers ni ... hehehehe ni yang rasa nak roger anak buah aku kat LegoLand sana ... mana tau kat sana ada jual ker ... :)

gitulahh kekdahnya untuk entry kali ni ... as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Mini Figures Series 3

.
kembali memblogkan diri ... if korang perasan kat entry entry aku before this ... ada mention yang aku tershopping online kan ... hahahaha dan tadi petang .... memang cantek lahh barang yang aku beli thru online tu sampai ... nak tau apa dia ... :D


tuuuu diaaaaa Minifigures Lego Series 3 .... hahahhaha serius entah macam mana hari tu ... aku boleh plak terclick BUY NOW ... hahahha dan akhirnya ... ini lahh hasil dia ... COMPLETED SET ok ... :P


cool jer kan ... ada 16 Minifigures .... dan ni merupakan Series 3 ... buat masa ni aku ada Series 6,7 dan 8 ... tapi itupun tak lengkap ... ni yang rasa nak lengkapkan dulu 3 series ni before aku cari series lain ... tapi masalahnya ada lagi ke series lain ye ... kalau ada sure price dia ... boleh jatuh rahang kau :-SS

so gitulahh kekdahnya untuk entry kali ni ... if korang nak tau apa benda plak aku grab time kat Pyramid seperti mana aku mention dalam entry yang sama seperti citer aku terclick minifigures ni ... stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Rabu, 17 Oktober 2012

Lights cover by Boyce Avenue

.
kembali memblogkan diri ... kali ni nak sharing video plak ... tak tahu kenapa aku tetiba feeling sangat layan lagu ni ... hahahah and another unexpected tak sangka plak Boyce Avenue ada cover lagu ni ... so apa lagi ... berulang ulang ulang kali lahh aku layan video ni hahahah \:D/

 

I had a way then losing it all on my own
I had a heart then but the queen has been overthrown
And I'm not sleeping now the dark is too hard to beat
And I'm not keeping now the strength I need to push me

You show the lights that stop me turn to stone
You shine It when I'm alone
And so I tell myself that I'll be strong
And dreaming when they're gone

'Cause they're calling, calling, calling me home
Calling, calling, calling home
You show the lights that stop me turn to stone
You shine It when I'm alone

Home

Noises, I play within my head
Touch my own skin and hope that I'm still breathing
And I think back to when my brother and my sister slept
In an unlocked place the only time I feel safe

You show the lights that stop me turn to stone
You shine it when I'm alone
And so I tell myself that I'll be strong
And dreaming when they're gone

'Cause they're calling, calling, calling me home
Calling, calling, calling home
You show the lights that stop me turn to stone
You shine it when I'm alone

Home

Yeah, hee

Light, lights, lights, lights
Light, lights, lights, lights
Light, lights, lights, lights
Light, lights

You show the lights that stop me turn to stone
You shine it when I'm alone
And so I tell myself that I'll be strong
And dreaming when they're gone

'Cause they're calling, calling, calling me home
Calling, calling, calling home
You show the lights that stop me turn to stone
You shine it when I'm alone

Home, home
Light, lights, lights, lights
Light, lights, lights, lights

Home, home
Light, lights, lights, lights
Light, lights, lights, lights

Home, home
Light, lights, lights, lights
Light, lights, lights, lights

Home, home
Light, lights, lights, lights
Light, lights, lights, lights 

===============================
LIGHTS - ELLIE GOULDING
===============================

TakSangkaYer ... :-t
.

silap pecaturan

.

dammed
first word yang keluar
dari mulut aku
after that
aku tergelak sendiri

hahahahha
silap pecaturan
ingatkan dah settle
rupanya
setahun lagi

hahahahhah
apa nak buat
layankan
jer lah

APA PUN TAK BLEH
:D

TakSangkaYer ... :-t
.

Selasa, 16 Oktober 2012

Autobot Jazz

.
kembali memblogkan diri ... if korang perasan kat entry sebelum sebelum ni yang aku ada mention aku beli bersama minifigures tu kan ... so ni lahh benda nya ... hahahaha :D


boleh plak aku lupa nak capture benda in dari dalam pack sampai aku gabungkan menjadi satu semua ... tup tup bila dah siap baru aku teringat nak snap gambar ... jadinya ... gambar ni jer lahh yang aku dapat share ... hahahaha :D

so ini macam aku sudah ada 3 jenis Lego Transformers ... hemmm ikutkan hati aku memang nak angkat lagi ... hemmm so nanti nanti lahh ye ... mana tau mood aku tak stable balik ... mula lahh aku shopping tak hengat ... hahahahah lagi pun ada benda lagi yang aku belum sharing kan ... so as usual stayTuned for next entry dari aku nanti ye ... ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Isnin, 15 Oktober 2012

ohmaigad !!!

.

hemmm ... aku tak tau kenapa hari ni ... aku ala ala mengalirkan duit ala ala macam mengalirnya air di sungai ... hahahah tak bleh blahhh ayat ... dan aku tak tau kenapa tapi aku rasa puas plak ... atleast hilang rasa not in mood aku .... ntah lahh hahahaha =))

serius tadi seharian aku rasa macam ada something wrong somewhere yang tak kena dengan jiwa aku ni ... so aku nak cuba coolkan jiwa aku ... tak pasal pasal aku dah teronline shopping .... hahahahah :-SS

lepas tu ntah apa mimpi ... after office hour ... aku tetiba rasa malas bangat nak stayback untuk OT ... lalu aku blahhh jer macam tu ... perasaan tak menentu aku tu kembali mai lagi ... serius time macam ni ... aku memang lebih gemar bersendiri ... tu yang tup tup aku terbelok masuk ke dalam Pyramid ... :-?

bila dah kat Pyramid memang bohong lahhh kan ... if aku balik lenggang kangkong kan ... kena dengan mood yang macam haram jadah ni ... tup tup ada ajhe yang aku grab ... dammed tetiba aku dah kena penyakit nak hilangkan stress dengan shopping .... hahahaha =))

ohh nak tau apa benda yang aku beli ... nanti aku sharekan ye ... bila tiba pada masa dan entry dia ... hahahaha so as usual stayTuned for next entry ye ... ;)

apalahh nak jadi ngan aku ni ... dah seminggu dah ni jiwa tak menentu ... :-/

TakSangkaYer ... :-t
.

Bumble Bee

.
kembali memblogkan diri ... memandangkan tadi aku macam tak boleh nak tido ... so aku decide nak build aku nyer Bumble Bee yang aku grab sama sama ngan Mirage baru baru ni ... heheheh :D



konsep sama jer ... aku bukan semua packing ... satukan dan mula memasang satu persatu ... dammed untuk Bumble Bee ni agak mencabar lahh plak ... coz dia ada part part sebelum akhirnya ko gabungkan semua untuk menjadi Bumble Bee ... :)


dan akhirnya .... siap gak ... hahahahha tetiba aku semakin seronok plak duk kumpul lego transformers ni ... ni yang ada teringin nak gi grab lagi ni .... hahahah =))

ni yang rasa nak buat OT banyak banyak and grab benda ni ... hahahaha giler lahh kalau mak aku tau ni ... memang confirm aku kena ceramah bagai .... :-SS

so gitulahhh kekdahnya untuk entry kali ni ... so as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Ahad, 14 Oktober 2012

Mini Figures Series 8

.
siang tadi ... ntah kenapa aku memang tak ada benda nak buat ... mood tengah dalam keadaan no emotion gitu ... so aku sajhe tanya housemate aku enKhai dia nak makan or tidak ... kebetulan dia ada kat umah ... so dia kata nak join ... 

but before kitorang gi makan ... aku tetiba teringin nak gi Paradigm Mall kat area PJ ... katanya menarik mall tu ... and enKhai pun kata better gak coz dia nak gi Tesco cari sabun basuh baju ... 

bila kat Paradigm Mall ntah macam mana ... aku lehhh ternampak ToYaRus ... dammed ... faham faham lahh kalau dah masuk kat ToYaRus ni ... kena plak dengan jiwa yang ntah apa apa ntah ... tup tup aku ternampak minifingures series 8 ... so apa lagi :-SS


so aku sempat grab 6 packet ... heheheh selain dari minifigures ada gak benda lain yang aku grab ... tapi aku tak ada gambar plak ... tak apa ... nanti ada masa aku buat entry khas untuk benda tu volleh hehehhe :P

settle urusan kat ToYaRus Paradigm Mall ... and enKhai pun settle urusannya di Tesco ... kitorang gi cari makan ... selesai makan ntah apa mimpi si enKhai teringin nak pekena Palova apa kejadah ntah ... so kitorang ke Empire Subang ... dammed kat sini aku termasuk lagi ke ToYaRus ... dan aku tergrab lagi 6 Minifigures ... :-SS

settle semua ... kitorang pun pulang ... and singgah jap kat ss15 enKhai ada urusan plak kat MyHobbyHouse plak dahhh ... hahahaha gilerhhh lahh hari tu memang plan just nak gi makan jahhh ... tup tup amik kawww ... ke ToYaRus jer sampai 2 tempat vollehhhh :P

ops lupa ... so kalau nak tau apa aku dapat untuk series 8 ni ... macam yang kat bawah ni ... :D
 

dari 12 packet yang aku beli ... ada 3 minifigures yang aku dapat sama ... hemmm nak buat macam mana kan ... tu lahh dia cabaran benda ni ... so simpan jer lahhhh :P


lupa plak aku nak mention ... semalam gak aku dapat 2 voucher percuma untuk kanak kanak bawah 11 tahun ke LegoLand ... tapi tu lahhh aku nak buat apa ngan voucher ni bukan aku ada anak lagi hahahaha .... anak buah aku yang layak guna voucher ni pun semua dah gi ...

hemmm simpan jer lahhh kan mana tau lehh bagi hadiah ke kat sapa sapa ... cabutan bertuah ker ... coz expired date dia sampai 31 March 2013 ... heheheh :D

so gitulahh kisah nyer untuk entry kali ni ... as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer .. :-t
.

Mirage

.
kembali memblogkan diri ... kali ni aku nak sharing pasal benda yang baru baru ni aku grab time jiwaku kacau .... hahahha tak bleh blah ... so memandangkan aku memang tengah blank ... so aku pun apa lagi selesaikan benda alah ni untuk menjadi seperti yang sepatutnya ... apa ayat aku cuba create ... aduhhh serabut lah plak :P



hemmm bila aku dah buka paket by paket ... then finally aku longgokkan dalam kotak ... lalu bermula lahhh sessi memasang lego MIRAGE aku ni ... dan alhamdulillah ... finally Mirage aku sudah siap hehehehe :D


actually... aku still tertanya tanya ... Mirage ni yang mana satu ye ... hahaha macam kurang popular gitu ... no wonderlahh price dia pun murah ... hahahaha tapi apa ada hal ... aku grab pun sebab nengok dia ada minifigures ... motip sangat kan hahahah :P

so gitulahh citer pasal Mirage ... don't worry nanti aku sharing pasal BumbleBee plak yek ... heheheh .... so as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Sabtu, 13 Oktober 2012

no emotion

.


ntah kenapa
aku bagaikan tiada
perasaan
apa lagi
untuk berasa 
sedih

tertanya tanya
kenapa
dan
mengapa

pelik
adakah jiwa ku
dah mati
atau
memang sepatutnya
emosiku
begitu

namun
ada seketika
terasa sayu
melihat
situasi itu

ntahlah
apa yang kuharapkan
ianya berubah
biarkan
masa penentunya

doa dariku
tidak pernah
putus
insyaALLAH

aku yang terus
BERHARAP
---------------------------------


TakSangkaYer ... :-t
.

Jumaat, 12 Oktober 2012

BOLA - Antologi Cerpen by FIXI

.
kembali memblogkan diri ... kali ni nak sharing pasal buku yang aku baru jer habis telaah ... perhhh gituuu .... dan kali ni keluaran Buku Fixi ... yang bertajuk BOLA - Antologi Cerpen :D


so setelah aku selesai telaah buku BOLA ni ... apa yang aku leh katakan dalam 19 Cerpen yang terdapat dalam BOLA ni ... aku berminat dengan penulisan Hani Amira Suraya, Julie Anne, Nadia Khan dan Shaz Johar .... hahahahah :D

so aku nak citer banyak pun macam tak best kan ... so if ada korang nak grab BOLA ni silahh cepat cepat ye ... sebelum korang meroyan tak dapat memilikinya kerana BOLA ni konsepnya sama macam KOPI lahhh ... buku yang dikeluarkan hanya 1500 naskah ... dan tidak akan dicetak semula ... heheheh :P

jadinya apa lagi ... cepatlahh dapatkannya ... amikkaw tak pasal pasal aku dah tolong promote jual plak dahh hahahaha so as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer .. :-t
.

Khamis, 11 Oktober 2012

bila jiwa kacau

.
entry kali ni nyer title tak bleh blah ... tapi itulahh hakikatnya bila jiwa tengah kacau ... aku cuba membingitkan telinga ku dengan bunyi bunyi yang membingitkan dari mendengar ayat ayat harapan yang ntah apa apa ntah ...

dan bila ianya makin menjadi jadi ntah kenapa aku dengan lonely nyer bergerak sendirian ke TOYARUS ... perhhh dan dengan tidak berfikir panjang grab benda bawah ni ... :-SS


walaupun salah satu tu memang telah ku pendam lama and menjadi target tapi macam mana aku boleh grab another one tu ... ni lahh bila jiwa tak berapa best ... aku biasanya tak fikir panjang ... hahahahha ... but bila aku dah grab ... aku kembali cool ... 

tetiba aku duk terpikir ... adakah benar kalau jiwa tak best ko gi shopping sure akan cool ... hahahah ye ke ... [ please jangan nak cuba jadi penghukum mengikut emosi ] time aku jejalan usha usha another barang ... one of ABClix aku roger ... ajak lepak makan :-?

memandangkan jiwa dan kembali reda so dah ok kot untuk kembali bercampur dengan masyarakat ... cehh ayat ... maksud aku ... aku tak perlu time untuk keseorangan ... wahhh macam kepala lutut ayat aku ni hahahah so memang perut tengah lapar ... terus ON :D

sampai AntaraBandar ... si enPozan, enFateh dan CikWahida dah terjegat menanti kehadiran aku ... then terus gerak kononnya nak pekana burger bakar kat puchong ... tapi apakandaya ... sesampainya kat sana ... tutup plak ... hahahahha tak ada rezekilah buat kalian ye ... heheheh atleast aku dah pernah try ... cuba usha sini :D



aku tak tau apa yang merasuk aku time tu .... selain Mee Kuah Ketam aku boleh lagi order Kacang Pool yang aku dah lama tak rasa ... hahahahha but tu lahhh ... rasa untuk kedua dua ni agak biasa biasa jer tak ada lahh menarik mana ... xpecially Mee Kuah Ketam tu ... hemmm biasa sangat ... memang concept CubaTryTest lahh kekdahnya ;))

Kacang Pool plak macam tak berapa nak ummmphhh macam Kacang Pool Aji errhhh ada lagi ker Kacang Pool Aji tu ... heheheh setahu aku yang kat Damansara dah tutup ... :-?

so selesai melantak ... kitorang pun pulang ke pangkal jalan ... aku terus balik rumah ... dengan niat hati nak lahh pasang BumbleBee tu ... sekali buka ... dammed mata dah berat ... terus aku tutup balik and landing ke katil ... =))

so gitulahh kisahnya untuk entry kali ni ... nanti if aku dah siap build bumble bee and mirage aku tu ... aku akan sharing nanti ye ... so as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

Rabu, 10 Oktober 2012

Erased - Dead By April

.
tak tau kenapa lately aku kerap dengar lagu dari band Dead By April ni ... dont know why ... tak kiralah ketika memandu pun aku adakalanya membingitkan telinga ku dengan band ni ... :-?


layankan jer lahhh ... tapi kadang kadang time aku tengah buat kerja pun aku layan lagu ni ... dan aku lebih focus dibuat volleh :-/

TakSangkaYer .. :-t
.

Selasa, 9 Oktober 2012

Laut Lebih Indah Dari Bulan by NamRon

.
memblogkan diri again ... kali ni nak sharing pasal buku yang aku baru jer habis selesai ... buku yang aku grab dari MerpatiJingga heheheheh buku yang bertajuk Laut Lebih Indah Dari Bulan by brother NamRon :D


actually buku ni menghimpunkan 5 skrip teater arahan bro NamRon ... dan teater tersebut bertajuk seperti MatDerihKolaPerlih, Proses, Lembu, Aku Nak Jadi Bintang dan Laut Lebih Indah Dari Bulan ... :)

setelah aku baca ... buku ni ... aku dapat bayangan alangkah seronoknya andaikata aku berpeluang untuk melihat secara live persembahan teater ni ... yang mana teater ini telah pun dipentaskan sebelum ini ... mungkin time pementasan ini aku masih belum berkecimpung dalan dunia menonton teater ni :-SS 

tapi bila aku baca pun aku dapat bayangkan bertapa menariknya jalan cerita yang cuba disampaikan oleh bro NamRon ni ... dan dalam kelima lima skrip tersebut aku cuma kurang ngerti dan maybe aku ala ala confuse pada skrip bertajuk Proses ... erkkkk ntahlahh maybe aku slow kot untuk skrip tersebut :P

tapi apa apa pun aku rasa tak rugi plak aku memiliki naskah Bulan: Antologi Skrip Teater NamRon ini ... ini kalau teater teater ni ada dalam bentuk DVD confirm aku akan grab ... serius ... boleh gak aku layan kan walaupun bukan secara live ... tapi ada ker persoalannya ... itu kena tanya owner lahhh :)

jadinya ... itulahh kisah entry kali ni ... if ada yang nak memilik naskah ni boleh lahh usha usha kat Merpati Jingga ... or maybe kat event event yang ada menjual buku ni ... :D

so as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

** tertanya tanya kot kot Merpati Jingga tak nak produce DVD Tylckoouns ... heheheh :-?


TakSangkaYer ... :-t
.

Isnin, 8 Oktober 2012

Gino's Pizza Pasta & Fusion

.
memblogkan diri kali ni aku nak sharing citer makan makan ... kebetulan semalam time aku duk lepak lepak tetiba ajhe dapat whatsapp dari cikLolly ajak ngetest kat restoran Italy ... 

memandangkan aku memang no idea time tu ... so aku ON jah ... dan malam tu aku pun fefeeling ala alan Gianluca Zambrotta gitu ... hahahahah tetiba teringat panggilan budak budak resident panggil kata aku hahahaha :P


Restoran Italy yang dimaksudkan tu ialah Gino's Pizza Pasta and Fusion yang terletak kat Hulu Langat ... selain aku ngan cikLolly si Hadek pun join gak ... kalau bab bab ngetest tempat makan ni memang biasanya kitorang bertiga jer ... ON ajhe kalau ada port baru ... :P



nengok pada port ni memang menarik ... tempat agak privacy ... tapi tu lahh jauh ke dalam kan ... hahahahah mean bukan lahh kat area town ... tapi untuk gathering memang sesuai lahh ... hehehe menu pun not bad ... ada macam macam dan tak susah sangat pun nak buat pilihan heheheh ;)



so bila citer pasal menu ... kitorang order Pizza Haiwaian ... ni kira sharing bertiga ... aku plak order Spaghetti Bolognese Chicken ... rasa boleh tahan lahhh ... nak kata sedap sangat sampai ko nak potong jari pun tak lahh juga ... kira OKLAH ... bagi aku lahhh .. :D

selain dari menu tu ... si cikLolly and Hadek order Carbonarra .. kitorang juga turut order Tiramisu sebagai pencuci mulut ... ala sharing gak bertiga ... tak yah gigih nak order sorang sorang hahahaha :P price untuk menu kitorang malam tu pun tak lahh mahal sangat kira standard price lahh ... :P

so if ada kalian yang ingin try ... lehh lahh gi usha usha kat Hulu Langat ... jalan nak menuju ke Sg Tekala sana ... heheheh tak jauh pun dari simpang Balai tu ... cari jer sure dapat jumpa ... but tempat dia memang selesa ... as aku mention kalau nak buat gathering amat sesuai sangat ok cuma tu lahh macamlah semua orang gigih nak mengexplore tempat tempat yang jauh ke dalam ni ;))

gitulahh kekdahnya untuk entry kali ni ... so as usual stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin