Isnin, 10 September 2012

MenyaTey Turbo

.
kembali memblogkan diri ... kali ni citer pasal makan makan ... wahh tetiba plak ... :P seperti dirancang sehari sebelum tu Abe ada sembang kata nak buat makan makan ... and invite aku mai join sekali ... but dia belum sure what time ... hahaha volleh :D

so on hari kejadian aku seperti biasa mai office standby ... biasalahh just standby for 4 jam jer ... tak leh lebih ... tup tup time aku nak balik Abe roger suruh mai around kul 5 siap ada pesanan penaja lagi ada tugasan menanti aku ... apakah :-SS

around kul 5 aku beru gerak dari rumah ... hahahah sajhe jer mai lambat lambat ... sampai jer umah Abe ... rupa rupanya .... SateyTurbo dah tersedia tinggal nak dibakar jer ... aku dah agak dahhh ... akulah kena ni ... hemmm :((


tuu diaa konon just 20 cucuk jah sekali nengok ambikk aku pun tak tau berapa ... betul kata Akak ... caya sangatlahh kata Abe tu ... so aku pun bila api semua dah menyala ... aku pun mulakan tugasan aku ... :D

bila fikir fikir balik dah lama rasanya aku tak berBBQ satay ni ... last time aku rasa time kecik dulu kot ... time raya ... hahahah bila Abah aku beria nak sediakan satay bagai time raya ... tapi finally dia kata tu last lahh dia penat ... hahahha so after that terus main order jer ... hahaha aku pun time tu budak budak aku ingat duk kacau time bakar and time cucuk cucuk jer ... selebihnya tak tau hahahha :P

after maghrib beberapa kawan kawan Abe dah sampai ... satay pun dah separuh siap dihantar ke depan ... tup tup MatLe mai plak ... so aku biasalahh bila dah jumpa MatLe mula lah past baton kat dia ... so dia pun take over kerja aku ... hahahah time ni memang kelakar ... bakar bakar kitorang ngap hahahha =))

oh actually bukan sajhe Satay jer yang ada malam tu ... Capati, Pulut Kuning dan Mee Goreng antara menu yang Akak sedia kan ... dan benda yang aku baru first time tahu dan rasa ialah SomTam ... :-?

ko rasa aku makan tak ... hahahahha pada mulanya aku nengok pun ala ala scary nak mamam ... tapi bila Akak kata tu betik sebenarnya so aku pun apa lagi macam biasalahhh asing asingkan ... hahahahha not bad gak ala ala jeruk betik ... pedas ... ni tetiba rasa nak request ngan Akak lagi ni ... :P [ padahal hari tu dah request colek perut aduhhh ko ni kematz makan jah kau tau :D]

so lepak lepak makan makan ... borak borak bagai gelak gelak around kul 11 gak baru kitorang semua cargon itu pun aku rasa sebab Abe nak masuk kerja ... kalau malam tu dia tak kerja confirm kitorang lepak borak lagi sampai ntah pukul berapa ... ditambah dengan adanya si Fateh ngan Daus makin menjadi jadi macam makan twisties ... =))

so gitulahh kisahnya makan makan kat umah Abe ... so stayTuned for next entry dari aku ok ;)

TakSangkaYer ... :-t
.

2 ulasan:

layar_lara berkata...

untunglaaaaaaaaaaaahh..:P

KeMatZ berkata...

laju jer ko kan ... hahahahhaha ala ala ada turboo plak ye mengoment :P

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin